Zelfbruiner tips voor de herfst

Een bleke huid gedurende de herfst? Dat hoeft tegenwoordig niet meer met de verschillende zelfbruiners die verkrijgbaar zijn. Zou je wel een subtiel bruin kleurtje willen hebben tijdens de grauwe herfstdagen? Lees dan verder voor onze zelfbruiner tips tijdens het herfstseizoen.

 

Zelfbruiner aanbrengen in de herfst

In de zomer wil je wellicht dat jouw zelfbruiner teint niet zo diep is als gedurende de zomermaanden. Dit heeft niet zozeer met de applicatie te maken, maar wel met het type zelfbruiner die je gebruikt. Er zijn verschillende soorten zelfbruiners verkrijgbaar. Daar hebben we eerder een artikel over geschreven, dit artikel kun je hier teruglezen. Zo zijn er zelfbruinende lotions, mousses, zelfbruiner doekjes, zelfbruiner serum etc. Ieder product heeft zo haar eigen eigenschappen en kleur intensiteit. 

 

Type zelfbruiner

Wil je een subtiele bruine teint? Kies dan voor een gradual lotion. Dit product bouwt zich langzaam op, waardoor je niet na een applicatie extreem bruin bent. Bijkomend voordeel is dat een lotion vaak ook verzorgende ingrediënten bevat, die de huid voeden. Perfect tijdens de gure herfstmaanden!

 

Tip: De Gradual Lotion van Vita Liberata is een voedende bodylotion met subtiele zelfbruiner, die je naar wens op kunt bouwen.

 

Zelfbruiner druppels kunnen ook een uitkomst zijn, zeker voor het gezicht. Met zelfbruiner druppels kun je zelf de kleur intensiteit bepalen aan de hand van de hoeveelheid druppels die je gebruikt. Zelfbruiner druppels kun je direct aanbrengen op de huid voor een diepere bruine teint, of mengen met een dag- of nachtverzorging voor een subtieler effect.

 

Tip: Het Self Tanning Anti Aging Serum van Vita Liberata is een absolute must have voor het najaar. Het geeft de huid niet alleen een mooie sunkissed look, maar verzorgt de huid en heeft daarnaast een anti-aging werking. Wat wil je nog meer?

 

Zelfbruiner kleuren

Sommige zelfbruiners zijn verkrijgbaar in verschillende tinten. Kies de kleur die bij jouw wensen past. Als je een diepbruine kleur wilt tijdens de herfst en winter maanden, dan kan dat door een van de donkerste zelfbruiner tinten te kiezen. Heb je liever een subtiel effect? Kies dan voor een kleur die op deze wensen aansluit.

 

Zelfbruiner kleur behouden in de herfst

Wanneer je eenmaal een mooi kleurtje hebt ontwikkeld met zelfbruiner, wil je deze ook graag behouden. Allereerst raden we aan om de huid goed te exfolieren voordat je een zelfbruiner aanbrengt. Kies voor een scrub die geen vettig laagje op de huid achter laat, dit kan namelijk vlekken opleveren.

 

Om jouw bruine teint te behouden, raden we aan om de huid dagelijks goed te hydrateren. Niet alleen door voldoende water te drinken, maar ook door goed te smeren. Kies voor een voedende body lotion, of gebruik naar wens een Gradual Lotion, die er voor zorgt dat jouw bruin tintje wordt behouden, intenser wordt of extra wordt verdiept.

 

Organische zelfbruiner

Vita Liberata is een organisch zelfbruiner merk uit Ierland. De producten van Vita Liberata bevatten geen alcohol, parfum, parabenen of andere schadelijke ingrediënten. Alle producten voor Vita Liberata bevatten natuurlijke ingrediënten die er niet alleen voor zorgen dat de huid een mooie bruine teint krijgt, maar verzorgen de huid ook tegelijkertijd.