Help, mijn wimperextensions jeuken en irriteren

Als wimperextensions jeuken en irriteren wil je niets liever dan in je ogen wrijven. Dit kan er helaas voor zorgen dat je extensions sneller uitvallen. Wat kan je tegen jeukende wimperextensions doen? En hoe komt het eigenlijk dat ze gaan jeuken? In deze blogpost gaan we daar dieper op in.  

Wimperextensions jeuken

Als je net wimperextensions hebt laten zetten, kunnen we jeuken en wat irriteren. Ook kunnen je oogleden soms rood zijn. De meeste dragers van extensions geven aan dat dit vaak alleen op de dag van het plaatsen is. Je moet dan ‘wennen’ aan de lijm van de extensions en zeker tijdens het drogen kunnen Aan het einde van de dag ben je daar weer vanaf. Blijven de extensions jeuken? Dan kun je wellicht allergisch zijn voor de wimperlijm.

 

Allergische reactie wimperextensions

Heb je na een paar uur nog steeds last van jeuk en rode oogleden, of is de jeuk erger geworden? Dan kan het zijn dat je allergisch bent voor de wimperlijm van je extensions. Dit komt helaas regelmatig voor en je kunt daar helaas niets aan doen. Het beste is om de extensions zo snel mogelijk te verwijderen.

 • Ga zo snel mogelijk terug naar de salon. Vaak halen ze de wimpers er gratis weer voor je af. Probeer niet zelf te trekken of pulken, dit kan de schade aan je wimpers alleen maar verergeren.
 • Voor directe verlichting: leg een nat washandje op je oogleden. Het vocht kan de lijm verdunnen zodat je extensions sneller losraken.
 • Gebruik een make-up remover met oliën om de lijm van de extensions sneller los te weken.

Tip: Vraag bij de wimperstyliste om een paar testwimpers zodat je kunt uittesten of je allergisch bent of niet. Mocht je allergisch zijn, dan heb je maar een paar wimpers die er ook weer snel af te halen zijn.

 

Ontstoken ogen door wimperextensions

Een bekende allergische reactie bij de wimperlijm zijn ontstoken ogen. Dit kan verschillende oorzaken hebben (lees ook ons artikel over ontstoken ogen voor meer informatie).

 • Krijg je er direct na de behandeling last van? Dan kun je een contactallergie hebben. Je lichaam weigert dan direct de stof in de lijm.
 • Krijg je er een paar dagen na de behandeling last van? Dan kun je nog steeds een contactallergie hebben, hoewel de reactie iets vertraagd is. Je lichaam moet dan teveel van een ‘vreemde’ stof verwerken waardoor je een allergische reactie krijgt. Een andere reden zou het verzachten van de lijm kunnen zijn. Als je bijvoorbeeld naar een sauna gaat of veel gaat zwemmen, kan de lijm sneller oplossen dan normaal. Het dunner worden van de lijm kan dan die reactie geven.
 • Krijg je er enkele weken na de behandeling last van? Ook dit kan voorkomen. Soms krijgen dragers van extensions na twee weken ineens ontstoken ogen. Dit kan helaas te maken hebben met de manier waarop je extensions zijn aangebracht. Als je styliste te veel lijm heeft gebruikt of de wimpers te dicht tegen de huid aan heeft geplakt, kan de lijm de groei van de natuurlijke wimper blokkeren. Omdat je natuurlijke haartje niet verder kan groeien, gaat die irriteren, gezwollen ogen door wimperextensions tot gevolg.

Bezoek bij ontstoken ogen altijd even je huisarts, die kan dan bepalen wat je het beste kunt doen.

Let op: vaak denken mensen met wimperextensions dat ze zo min mogelijk nat mogen worden. De eerste 48 uur kan dit zeker waar zijn. Als je net van de salon komt, moet de lijm soms nog uitharden. Blijf dan zeker bij water uit de buurt. Daarna is het echter belangrijk om je wimpers weer gewoon te reinigen. Gebruik iedere dag een oogmake-up remover op waterbasis om je wimpers en extensions te reinigen. Doe je dit niet, dan kan het vuil dat zich gedurende de dag verzameld heeft, bij de wimperaanzet vastkleven en gaan ontsteken. Zou zonde zijn natuurlijk!

 

Wimperextensions zijn pijnlijk

Wimperextensions doen pijn? Als je extensions echt pijn gaan doen, moeten ze er zo snel mogelijk vanaf. Het kan een extreme allergische reactie zijn. Bel direct de salon en vraag of je de extensions eraf kunt laten halen. Bezoek voor de zekerheid ook de huisarts als de pijn samen gaat met ontstoken of gezwollen ogen.

 

Wimperextensions plakken aan elkaar

Plakken je wimperextensions aan elkaar na de behandeling? Let dan even goed op wanneer dit precies gebeurd. Als dit voorkomt zodra je uit de behandelstoel komt, kan je dit het beste direct bij je wimperstyliste aangeven. Zij kan dan nog kijken of ze wellicht te veel lijm heeft gebruikt, of dat de extension in de klit is geraakt. Is het thuis gebeurd? Dan kan dit wellicht komen daardoor je wimpers nat zijn geworden. Als de lijm nog niet goed is uitgehard, kan het enigszins uitlopen en wimpers daardoor aan elkaar plakken. Is het dagen na de behandeling gebeurd, dan kan het komen doordat je de extensions niet hebt geborsteld na het douchen.

 

Hoe herken je een goede wimpersalon?

Om bovenstaande dingen zoveel mogelijk te voorkomen, kun je het beste even onderzoek doen naar de beste wimpersalon bij jou in de buurt. Kijk hierbij vooral naar:

 • Heeft de wimperstyliste een cursus gevolgd? Het is niet verplicht, maar in een cursus worden wel de juiste technieken geleerd om wimpers goed aan te brengen. Dus eigenlijk wel een must.
 • Waar heeft de styliste de cursus gevolgd? Een erkende en bekende opleider is een plus.
 • Hoe zien de gezette wimpers eruit? Kijk naar voorbeelden van klanten die je voor zijn gegaan. Vraag ook naar ervaringen van mensen. Kregen ze pijn aan de wimperrand of hadden ze dikke oogleden?
 • Kijk naar de prijzen van een behandeling. Goedkoop is heel fijn, maar als je niet weet waar de wimpers en de lijm vandaan komen… Er zijn verhalen bekend van vrouwen die wimperextensions kregen met nagellijm.
 • Hoe lang duurt een behandeling? Grote stappen snel thuis. Als een behandeling binnen een uur klaar is, kun je daar vraagtekens bij zetten. Met name voor een nieuwe behandeling moet je echt wel meer tijd uitrekken.  
 • Is er de mogelijkheid om eerst een paar ‘testwimpers’ te laten zetten? Of om in ieder geval te kijken of je allergisch bent voor de lijm? Het kan best nog eens voorkomen dat mensen een allergische reactie krijgen op de lijm. Zonde als je dan een hele set hebt laten plaatsen. Vraag dus altijd naar de mogelijkheid om eerst een allergietest te laten doen of een paar wimpers te laten plaatsen.

Hopelijk hebben we je hiermee kunnen helpen, succes! Heb je nog vragen of opmerkingen? We horen het graag. Je kunt een mailtje sturen naar ons info-adres en een van onze medewerkers komt daar zo spoedig mogelijk op terug.