Wimperextensions zetten zonder diploma, kan dat?

Wimperextensions zetten zonder diploma, is dat mogelijk? Veel vrouwen die zelf verslaafd zijn aan die prachtige lange wimpers willen ze ook bij andere vrouwen zetten. Maar kan dat zomaar?

Het korte antwoord is eigenlijk nee. Omdat het zetten van wimperextensions de laatste jaren zo populair is geworden, schieten veel bedrijven als paddenstoelen uit de grond. Helaas is de kwaliteit daarvan soms erg slecht, waardoor mensen met ontstoken ogen en een lege portemonnee het pand weer verlaten. Certificaten en keurmerken worden hierdoor steeds belangrijker om het vertrouwen van de klant te winnen.

 

Waarom een diploma wimperstyliste halen?

 • Het certificaat creëert vertrouwen
 • Het straalt professionaliteit uit
 • Mensen zien je als een serieuze salon
 • Je leert stap voor stap de juiste technieken van het aanbrengen
 • Je leert werken met producten die veilig zijn
 • Je blijft op de hoogte van nieuwe trends
 • Je krijgt een goede indruk van de prijzen die je kunt hanteren
 • Je kunt vaak na de cursus nog terecht met vragen en ondersteuning

 

Wimperextensions cursus

Het is altijd aan te raden een cursus te volgen bij een gecertificeerd bedrijf. Enkele voorbeelden:

 • Lash Extend
 • FlorenceAcademy
 • Wellness Academie
 • Beauty By Lisa
 • Perfect Beauty Academy

Naast bovenstaande bedrijven zijn er natuurlijk nog meer cursussen beschikbaar. Neem rustig de tijd om de cursussen te vergelijken en bekijk ook welke technieken je aan wilt gaan bieden. Kies je alleen voor de one-by-one techniek, of wil je ook trosjes leren zetten? Alle extensions hebben een eigen manier van zetten en wellicht is het verstandiger met één techniek te beginnen. Bij de cursus kunnen ze je daar meer over adviseren.

Tip: Bel de aanbieder van de cursus gewoon even op voor meer informatie. Zij kunnen ze heel goed verder adviseren over het soort cursus die het beste bij je past. Bel dan ook direct meerdere aanbieder zodat je goed kunt vergelijken.

 

Hoe begin ik mijn salon?

Als je net begint en misschien nog twijfelt of je van beroep wilt wisselen, kan het een aanrader zijn om een salon aan huis te beginnen. Je hebt dan niet de hoge kosten van de huur, dus je kunt langzaam je klantenkring uitbouwen. Een tip van een styliste:

‘Probeer de ruimte op de begane grond te creëren als dat mogelijk is. De doelgroep die wimperextensions laat zetten is zeer divers. Het zou zonde zijn als je de doelgroep die slecht ter been is niet kan bedienen.’

Je kunt ook starten als freelance wimperstyliste in een wellnesscentrum. Kijk eens in de buurt of er een wellnesscentrum zit. Als er nog geen wimperstyliste aanwezig is, kan dit een leuke toevoeging voor hen zijn. Of kijk eens of er ruimte is bij een andere beauty professional. Nagelstudio’s of kapsalons hebben soms ook een wimperstyliste in huis.

 

Enkele tips om als wimperstyliste te starten

 • Laat je wimpers door verschillende stylisten doen. Je ervaart zo zelf verschillende behandelingen. Wat heeft je voorkeur? Hoe zou je zelf willen behandelen? Kijk hierbij ook naar de algemene klantenservice en de sfeer in de salon.
 • Wie zet in je omgeving wimperextensions? Bekijk de concurrentie en bepaal of het realistisch is om daar nog een wimpersalon aan toe te voegen. Zijn er nog onderdelen die andere stylistes niet hebben, maar die jij toe kunt voegen?
 • Wat maakt jou uniek? Je kunt je USP’s (Unique Selling Points) bepalen aan de hand van je concurrentie en de cursus die je wilt gaan volgen. Wat heeft de concurrentie niet? Waarom moeten mensen bij jou langskomen?
 • Bereken voor jezelf hoeveel mensen je per dag kunt behandelen. Je kijkt hierbij niet alleen naar het maximale, maar ook naar het reële plaatje.
 • Wat heb je allemaal nodig en wat gaat het kosten? Via een cursus krijg je daar vaak al veel informatie over. De merken die je op de cursus gebruikt, zijn vaak ook de merken waar je in eerste instantie mee start. Je kunt later dan altijd nog kijken naar andere merken als je iets meer ervaring hebt opgedaan.
 • Bepaal je prijsplan op basis van bovenstaande zaken. Hieruit kun je al opmaken of je dit ‘voor erbij’ kunt doen of dat er misschien een fulltime baan van te maken is. Vaak horen we van starters dat ze dit eerst ‘erbij’ doen voordat de klantenkring groot genoeg is dat ze fulltime in de salon kunnen werken.
 • Vergeet de zakelijke kant zoals de KVK en de BTW niet! Alle inkomsten die je naast je vaste baan verdient, moet je opgeven bij de Belastingdienst (tenzij je alleen je kosten vergoed krijgt van bijvoorbeeld familie). Of je je in moet schrijven voor de KVK, hangt af van de grootte van je salon en inkomsten. Je kunt bij de KVK informeren of je de salon in moet schrijven.
 • Kijk ook naar productverkoop. Wimperextensions zetten geeft inkomsten, maar waarom zou je daar geen aanvullende producten bij verkopen? Denk bijvoorbeeld aan een wimperserum, dat de natuurlijke wimpers verzorgt. De wimpers blijven zo gezond en kunnen het gewicht van de extensions veel beter dragen. Daarnaast zou je kunnen denken aan aanvullende producten voor de wenkbrauwen of misschien het hoofdhaar. Zolang het producten zijn die goed aansluiten op wat je doet, kun je zo op een eenvoudige manier de omzet verhogen.

Heb je zelf nog een leuke aanvulling of een praktische tip voor aspirant wimperstylistes? We horen het graag! Laat een comment achter of stuur een mailtje naar ons info-adres.