Wimperextensions make up, wat is geschikt?

Wat is geschikte wimperextensions make-up? Als je wimperextensions kiest, moet je ook kritisch naar je make-up kijken. Eyeliner, mascara, primer maar ook oogprimer en foundation kun je niet gebruiken als ze op oliebasis zijn.

Waarom moet ik hier op letten?

Wimperextensions worden vastgezet met een speciale wimperlijm. Deze lijm hardt onder invloed van vocht uit, waarna het niet meer loslaat als je onder de douche stapt (of je moet wel heel heet douchen…). Deze lijm kan natuurlijk weer verwijderd worden. Dit gebeurd met een middel op oliebasis en/of alcoholbasis (een voorbeeld daarvan is wimperlijm remover met aceton). Als je echter make-up producten op oliebasis gebruikt, kun je de lijm dus eerder losweken dan de bedoeling is. Je verliest zo vroegtijdig wimperextensions omdat de lijm is opgelost en je extensions losraken.

Tip: Als je zwanger bent of een kinderwens hebt, raden we je zeker aan om ons artikel over wimperextensions en zwanger te lezen. Met name als je wimperstyliste van beroep bent of een professionele nagelstudio hebt is dit belangrijk om even door te nemen.

 

Welke mascara bij wimperextensions?

Wimperextensions mascara moet natuurlijk vrij zijn van oliën. Het is echter ook belangrijk om een mascara te kiezen zonder alcohol of parfum. Kijk daarom op de verpakking of er ingrediënten inzitten als:

 • Alcohol
 • Amidoamine
 • Belzalconium chloride
 • Benzyl Alcohol
 • Beeswax
 • Carnauba Wax
 • Copernicia Cerifera Wax
 • Euphorbia Cerifera  Wax
 • Hydrogenated Jojoba Oil
 • Hydrogenated Palm Oil
 • Parfum
 • Persea Gratissima Oil
 • Rice bran wax
 • Shellac
 • Sodium benzoate
 • synthetic beeswax
 • Synthetic wax

Dit is een klein overzicht van verschillende ingrediënten. Zoals je kunt zien is niet alleen olie, maar ook wax ten zeerste af te raden. Check bij twijfel altijd even het internet. Je kunt als ezelsbruggetje het volgende in gedachten houden: moet je het product verwijderen met een make-up remover op oliebasis? Dan moet je het niet gebruiken in combinatie met wimperextensions.

Tip: Twijfel je over je mascara? Neem je product dan mee naar je wimperstyliste. Ze heeft zelf vaak een mascara die ze aan kan raden voor extensions. 

Let op: Bijna alle waterproof mascara bevat wax of siliconen (of allebei). Deze ingrediënten bieden bescherming tegen het water en zorgen ervoor dat je mascara ook tijdens een regenbui blijft zitten. Om deze mascara te verwijderen, heb je dus echter een make-up remover op oliebasis nodig. Gebruik daarom absoluut geen waterproof mascara als je wimperextensions draagt. Of je moet het eraf laten slijten, maar we weten allemaal hoe slecht dat is voor je wimpers… Beter is om een waterresistant mascara te gebruiken. Vinden je extensions wel zo fijn!

 

Welke eyeliner bij wimperextensions?

Voor eyeliner gelden dezelfde regels als voor de mascara. Zorg dat je eyeliner geen ingrediënten heeft op oliebasis. Dit kan vrij lastig zijn, omdat veel eyeliners tegenwoordig verzorgende ingrediënten bevatten met oliën. Heel fijn natuurlijk voor je huid, maar funest voor je wimpers. Controleer altijd de ingrediëntenlijst van je eyeliner en vraag het bij twijfel even na bij je wimperstyliste.

Tip: Controleer ook je oogprimer of je foundation op oliën. Steeds meer producten bevatten oliën de verzorgend zijn voor de huid. Als je graag een mooie basis voor je oogmake-up maakt met primer of foundation, zorg dan dat ook deze producten op waterbasis zijn. En: oogschaduw moet ook op waterbasis zijn. Misschien denk je wel: oogschaduw raakt mijn wimpers toch niet aan? De fall-out kan echter wel aan je extensions blijven kleven, waardoor ze alsnog sneller losraken.

 

Welke make-up remover bij wimperextensions?

Als je make-up wilt gebruiken in combinatie met wimperextensions, moeten alle producten op waterbasis zijn. Denk hierbij niet alleen aan een waterresistant mascara, maar ook een eyeliner, oogschaduw en oogprimer op waterbasis. Je voorkomt zo dat je extensions vroegtijdig loslaten. Het belangrijkste product is echter de make-up remover. Hier mogen absoluut geen oliën inzitten, en alcohol is tevens af te raden. Een fijne milde make-up remover op waterbasis is aan te raden. 

 

Heb je zelf nog tips voor make-up bij wimperextensions? We horen het graag! Laat een bericht achter of stuur een mailtje naar onze inbox.