Zelfbruiner van handen verwijderen

Het is zomer, de periode waarin zelfbruiner het meeste wordt gebruikt. Misschien heb je het weleens meegemaakt, je hebt per ongeluk vlekken van zelfbruiner op je handen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! In deze blog post geven wij je tips om zelfbruiner gemakkelijk van de handen of te krijgen.

 

Zelfbruiner handschoen

Allereerst is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Daarom raden wij aan om een zelfbruiner product altijd aan te brengen met een zelfbruiner handschoen, ook wel een tanning mitt genoemd. Wanneer je zelfbruiner aanbrengt met een tanning mitt, voorkom je dat er zelfbruiner op de handen komt en er vervelende vlekken kunnen ontstaan. Heb je onverhoopt toch zelfbruiner op de handen gekregen? Probeer dan een van onderstaande tips om de zelfbruiner gemakkelijk van de handen af te krijgen.

 

 

Was de handen

Was na het aanbrengen van een zelfbruiner altijd de handen. Ook wanneer je een zelfbruiner handschoen hebt gebruikt, raden we aan om ten alle tijden de handen goed te wassen na het aanbrengen van een zelfbruiner. Wacht hier niet te lang mee, maar doe dit direct nadat je het product hebt aangebracht. Wrijf de zeep ook goed tussen de vingers en rond de nagels en spoel grondig af. 

 

 

Scrubben

Met een scrub kun je het vervangingsproces van zelfbruiner versnellen. Door te scrubben verwijder de dode huidcellen en zal een deel van de zelfbruiner vervagen waardoor eventuele vlekken minder zichtbaar worden

 

 

Citroen sap

Een natuurlijke middeltje om zelfbruiner vlekken mee te verwijderen is citroen sap. Gebruik het sap van een citroen of gebruik citroensap uit een flesje uit de supermarkt. Mix het citroen sap met suiker of zout en breng aan op de vlekken. Laat het even een paar minuten intrekken en spoel vervolgens af met water. 

 

 

Nagellak remover

Zelfbruiner is snel en gemakkelijk te verwijderen door een watje met een beetje nagellak remover over de zelfbruiner vlekken heen te wrijven. Kies echter wel voor een variant zonder aceton, zodat je de huid niet onnodig extra uitdroogt, en breng daarna een voedende creme aan om de huid te hydrateren. 

 

 

Self Tan remover

Tegenwoordig zijn er ook speciale zelfbruiner removers waarmee je gemakkelijk zelfbruiner vlekken kunt verwijderen. Zoek online op zelfbruiner remover of vraag er naar bij je lokale drogisterij. 

 

Met bovenstaande tips kun je zelfbruiner vlekken gemakkelijk van de handen verwijderen. Lees hier ook onze tips om zelfbruiner op de juiste wijze aan te brengen.