7 Tips om je haren langer te laten groeien

Je haren sneller lang laten groeien, dat is voor sommige onder ons een grote wens. Helaas is het niet mogelijk om je haren sneller te laten groeien, maar het is wel mogelijk om je haar en hoofdhuid in goede conditie te brengen waardoor je je haren langer kunt laten groeien. In deze blog delen wij onze tips hoe je jouw ideale haarlengte kunt bereiken. 

 

Let op bij de kapper

Je haren groeien gemiddeld 1 centimeter per maand. Het is belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan, om te voorkomen dat de haarpunten splijten en er onnodige centimeters van het haar afgeknipt moeten worden. Ga daarom wel regelmatig naar de kapper, maar vraag aan de kapper om alleen het hoognodige af te knippen. Wanneer je bijvoorbeeld iedere 3 maanden naar de kapper gaat, en er dan 3 centimeter af laat knippen, zal jouw haar nooit langer groeien. 

 

 

Was je haar niet te vaak

Waarschijnlijk heb je het al vaker gehoord, maar probeer je haar niet te vaak te wassen. Shampoo’s en water drogen het haar namelijk uit, en te vaak wassen zal er voor zorgen dat ook natuurlijke oliën uit het haar worden verwijderd. Wanneer je het haar wast, raden we aan om een shampoo te gebruiken die niet alleen de haren verzorgt, maar ook de hoofdhuid. Gebruik daarnaast altijd een conditioner. Een goede conditioner kan als het ware als een beschermlaag functioneren en zorgt er voor dat het haar minder snel afbreekt. Gebruik ook met enige regelmaat een haarmasker om het haar extra te voeden en in een goede conditie te brengen of te houden. 

 

 

Beperk stylingtools met hitte

We weten allemaal dat de hitte van styling apparaten schadelijk is voor het haar. De hitte va deze apparaten droogt het haar uit, wat er voor zorgt dat het haar sneller afbreekt. Dat is precies hetgeen wat we willen voorkomen, wanneer je je haren sneller wil laten groeien. Laat styling tools daarom liever links liggen, of matig het gebruik van deze styling apparaten. Gebruik je toch wel een styling tool? Gebruik dan in ieder geval een goede heat protector om het haar te beschermen en kijk of je het apparaat op een lagere temperatuur in kunt stellen. 

 

 

Vitamines

Een gezond uitziende haardos creëer je niet alleen met producten vanaf de buitenkant. Ook een gezonde leefstijl speelt een grote rol. Krijg je niet genoeg voedingsstoffen en vitamines binnen? Kies dan voor aanvullende vitamines of supplementen die de kwaliteit van het haar kunnen verbeteren. Zo zijn er bijvoorbeeld ook speciaal haarvitamines beschikbaar, die alle ingrediënten bevatten om de gezondheid van het haar te bevorderen om zo je haar sneller lang te laten groeien. 

 

 

Zijden kussensloop

Wist je dat een zijden kussensloop of bamboe kussensloop een verschil kan maken voor de conditie van het haar ten opzichte van een katoenen kussensloop? Katoen is absorberend, waardoor het vocht onttrekt uit de huid en het haar. Kussenslopen van bamboe of zijde zijn gemaakt van gladder materiaal. Deze absorberen minder vocht, wat er voor zorgt dat het haar in een betere conditie blijft. Bovendien komt dit niet alleen het haar, maar ook de huid ten goede. 

 

 

Koud water

Heb je je haren net gewassen onder de douche? Let er dan in eerste instantie op dat je je haren niet met te warm water wast, maar zorg er voor dat de temperatuur lauw is. Heet of te warm water droogt het haar namelijk uit. Sluit vervolgens af met koud water. Door de haren na te spoelen met koud water worden de haarschubben gesloten. Dit zorgt er niet alleen voor dat de haren mooi gaan glanzen, het voorkomt ook schade omdat vochtverlies nu wordt vermindert. 

 

 

Masseer de hoofdhuid

Een gezonde hoofdhuid is de basis van gezond haar. Vandaar dat we al eerder een shampoo aanraadde die ook mild is voor de hoofdhuid. Een hoofdhuid massage is niet alleen ontspannend, maar is ook goed voor de bloedsomloop en daarmee dus ook gunstig voor de haargroei.