Zelf wimpers verven tips en tricks

Als je je wimpers graag wilt verven, kun je dit bij de schoonheidsspecialiste laten doen. Zij gebruiken wimperverf van goede kwaliteit en kunnen je wimpers ook verven zonder iets van de verf te morsen. Wil je echter graag zelf wimpers verven, dan zijn deze tips en tricks wellicht handig.

 

Wimpers reinigen

Voor je überhaupt begint met verven, is het belangrijk je wimpers schoon te maken met een oogmake-up reiniger zonder olie. Heb je geen oogmake-up reiniger zonder olie dan moet je er echt een aanschaffen. Olieproducten zorgen ervoor dat de verf niet pakt en dat zou zonde zijn. Reinig je wimpers altijd, ook al heb je al een dag geen make-up gedragen. Als ze helemaal schoon zijn maak je ze droog met een wattenschijfje.

 

Afdekcrème en siliconen pads

De wimperverf en oxidanten waar je mee aan de slag gaat kunnen je huid irriteren. Zorg daarom dat de verf niet op je huid kan komen door gebruik te maken van een afdek crème. Deze verzorgende crème beschermt je huid tegen wimperverf en voorkomt dat de kleurstof in de huid trekt. Na de afdek crème kun je de wimperblaadjes onder je ogen plakken. De crème zorgt ervoor dat de wimperblaadjes goed blijven zitten.

Tip: Ben je allergisch of denk je allergisch te zijn voor de afdek crème of wimperblaadjes? Dan kunnen siliconen pads een handig alternatief zijn. De siliconen pads zijn zelfklevend en passen zich eenvoudig aan iedere oogvorm aan. Sommige pads kunnen meerdere keren gebruikt worden en kunnen schoongemaakt worden met water en zeep zonder olie.

 

Wimperverf kiezen en oxidant kiezen

Heb je de reiniging van de wimpers en de juiste producten om je wimpers te beschermen, dan is de wimperverf aan de beurt. Bij het kiezen van wimperverf is het belangrijk rekening te houden met je huid. Weet je van jezelf dat je een gevoelige huid hebt, dan is het belangrijk een wimperverf te kiezen die daar ook voor geschikt is. Heb je een normale huid dan hoef je daar minder rekening mee te houden.

 

Oxidant kiezen

Met een wimperverf alleen ben je er nog niet. De verf bevat enkel en alleen kleurpigmenten om je wimpers kleur te geven. Je hebt een oxidant nodig om de verf in de haarschacht terecht te laten komen (ook wel bekend als waterstofperoxide wat bij haarverf veel gebruikt wordt). In veel gevallen is de oxidant zo’n 3%, maar voor de gevoelige huid is er ook een milde variant. Lees voor gebruik goed de verpakking om te zien of je de juiste oxidant hebt.

 

Wimperverf aanbrengen

Is er een specifieke methode om je wimpers te verven? In principe is er geen gouden regel, maar het is sowieso aan te raden om je wimpers om beurten te verven. Zo heb je niet alleen de volledige aandacht bij één oog, het aanbrengen gaat ook veel eenvoudiger. Ook kun je de inwerktijd exact op elkaar afstemmen zodat je geen kleurverschil krijgt. Lees op de verpakking van de wimperverf hoeveel verf en hoeveel oxidant je nodig hebt en meng ze in verhouding in een schaaltje. Houd er rekening mee dat de wimperkleur donkerder wordt naarmate je de kleur er langer op laat zitten. Houd je oog goed dicht tijdens het verven zodat je geen verf in je oog kunt morsen.

 

Wimperverf gemorst, wat nu?

Als je wimperverf gemorst hebt is het verstandig dit zo snel mogelijk te verwijderen met een wattenschijfje of wattenstaafje. Als de verf nog nat is kun je de meeste verf er zo afhalen. Blijft er wat van de kleur op je huid zitten of kom je er achteraf pas achter dat je verf gemorst hebt? De meeste merken wimperverf (evenals wenkbrauwverf) hebben ook producten in het assortiment die de gemorste kleur kunnen verwijderen. Deze producten hebben namen als ‘color remover’ en ‘color cleanser’. Lees de gebruiksaanwijzing goed voor je het product gebruikt en vermijd altijd contact met de ogen.

 

Wimpers verzorgen met balsem, gel of wimperserum

De geverfde wimpers blijven het langst mooi als ze goed verzorgd worden. Er zijn speciaal producten op de markt voor de geverfde wimpers, zoals een balsem en gel. Bij het verven van de wimpers worden de haarzakjes van de wimpers belast. De wimpers worden zwaarder door de verf en daardoor kunnen je wimpers iets van hun krul verliezen. Wil je je wimpers graag in optimale conditie houden, dan is het aan te raden een wimperserum te gebruiken. Dit product is gewoon te gebruiken na het verven van je wimpers en door iedere dag een dunne lijn bij je wimperaanzet aan te brengen worden je wimperharen goed verzorgd. Dit serum draagt bij aan de gezondheid en flexibiliteit van de wimpers en zorgt ervoor dat ze er mooi en stralend uit zien.

Meer weten over het wimperserum? Lees dan ons artikel Wimperserum: informatie en advies. Als je meer wilt weten over het verven van de wimpers kunnen we de artikelen Wimpers verven – informatie en advies en Wimpers verven – nadeel van harte aanbevelen. 


Aanraders uit de shop