Worden wimpers na wimperextensions korter?

Over je wimpers na wimperextensions bestaan nogal wat vragen: wat is de conditie van de wimpers als je extensions laat verwijderen? Zijn ze korter, brozer? Krijg je zelfs wimperuitval? Of maakt het allemaal niet uit? Lees hier over de wimpers na wimperextensions.

 

Wimpers na wimperextensions korter?

Houd er rekening mee dat je je wimperextensions zo goed mogelijk verzorgt om beschadigingen zoveel mogelijk te voorkomen. Gebruik een coating voor extra bescherming van je wimpers (vraag hiernaar bij je schoonheidsspecialiste) en laat die wimperkruller voor wat het is. Doe daarnaast geen zes lagen mascara over je wimpers heen en blijf uit de buurt met make-up producten op oliebasis. Wees daarnaast ook extra voorzichtig met oogmake-up removers, en gebruik zeker geen removers op oliebasis, dat lost de wimperlijm deels op. Door je wimpers met extensions zo goed mogelijk te verzorgen, verklein je de kans op beschadigde wimpers.

 

Let op je wimperstyliste

Hoe je wimpers er na wimperextensions uit komen te zien, hangt ook deels af van de specialist die je kiest. Een goede wimperstyliste gebruikt bijvoorbeeld geen lijm met formaldehyde erin en kijkt welke wimpers je het beste staan. De extensions belasten je wimpers en als je van jezelf al broze en breekbare wimpers hebt, helpen extensions zeker niet om ze sterker te maken. Daarnaast blijft het natuurlijk een verlenging die erop geplakt wordt, waardoor het gewicht van de wimpers zwaarder wordt en ze sneller afbreken. Een wimperstyliste kan aan de hand van de conditie van de wimpers inschatten hoe zwaar en lang de extensions kunnen worden. Wil je ze zelf per se langer of zwaarder, dan moet je dus niet gek opkijken als je na het verwijderen ineens kortere (afgebroken) wimpers hebt.

 

Wimpers afgebroken na wimperextensions

Doordat de extensions aan je natuurlijke wimpers vastgelijmd worden, worden deze zwaarder. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker afbreken. Hoe langer je extensions, hoe zwaarder de belasting op je wimpers. Ook als je zelf wimperextensions probeert te verwijderen met olie kun je je wimpers extra snel afbreken. Als je je wimpers zo gezond mogelijk wilt houden tijdens het dragen van extensions, kun je eventueel een wimperserum gebruiken. Een serum helpt bij het versterken van de wimpers en assisteert ook bij het flexibeler maken van de wimpers, waardoor deze minder snel uitvallen.

 

Wimperextensions slecht voor je wimpers?

Zijn wimperextensions dus slecht voor je wimpers? Een beetje. Als je een goede wimperstyliste kiest en je extensions zelf goed verzorgt, dan verklein je de beschadiging aan je natuurlijke wimpers zoveel mogelijk. Extensions blijven echter een aanslag op je wimpers, dus het is niet vreemd als je na het laten verwijderen van je extensions kortere wimpers hebt. In de meeste gevallen duurt het de lengte van een wimpercyclus om je natuurlijke wimpers weer op hun ‘oude’ lengte te krijgen.

 

Wimpers sneller laten groeien

Over het algemeen duurt het tussen de acht tot twaalf weken om je natuurlijke wimpers weer op lengte te krijgen. Je wimpercyclus doet er ongeveer zo lang over om een wimper weer te laten groeien. Heb je nu een kort stel wimpers en wil je ze snel weer op hun ‘oude’ lengte terugkrijgen? Het belangrijkste is dan om ze goed te verzorgen. Gebruik waterresistant mascara in plaats van waterproof mascara, en smeer niet te veel lagen over elkaar. Laat je make-up licht en luchtig en verzorg je wimpers met een wimperserum dat helpt om de gezondheid van je wimpers te verbeteren.