Wimperuitval - informatie en advies

Een lichte vorm van wimperuitval is normaal. Wimpers hebben een groeicyclus waarin ze groeien, uitvallen en vervolgens weer opnieuw groeien. Het is dus niet vreemd om af en toe een wimperhaar op de tafel of in de wasbak te vinden. Wanneer wimperuitval echter extremere vormen aanneemt, is het de hoogste tijd om je wimpers met extra zorg en aandacht te behandelen. Als je last hebt van wimperuitval is het de kunst om je wimpers weer in goede conditie te krijgen. 

 

Wanneer vallen te veel wimpers uit? 

Wanneer is het aantal uitgevallen wimpers 'te veel'? Maak jij je gewoon druk om niets, of is er meer aan de hand? Als je één wimper per dag ziet uitvallen, is dat heel normaal. Soms vallen er meerdere wimpers per dag uit, ook dit is niet erg. Dit betekent gewoon dat deze wimpers toevallig tegelijkertijd aan het einde van hun groeicyclus zijn gekomen en tegelijk uitvallen. Heb je dit echter voor een langere periode, dan raden we aan om kritisch naar je make-up routine en huidverzorging te kijken. 

 

Oorzaken van wimperuitval

Wimperuitval kan diverse oorzaken hebben. Een aantal veelvoorkomende oorzaken van wimperuitval:

  • Het kan zijn dat je van nature korte, dunne wimpers hebt. Je wimpers vallen dan sneller uit dan normaal. 
  • Door overmatig make-upgebruik en met name het dragen van meerdere lagen mascara worden je wimpers zwaar, waardoor ze sneller af kunnen breken of uit kunnen vallen. 
  • Door het gebruik van een waterresistant mascara. Deze mascara's harden vaak uit en maken je wimpers daardoor kwetsbaar. Een wimpervriendelijker alternatief is een waterresistente mascara, dat tegen een kleine regenbui kan maar wel makkelijk te verwijderen is. 
  • Door verkeerd gebruik van een wimperkruller. Als je te veel aan je wimpers trekt tijdens het gebruik van een wimperkruller, kun je wimpers sneller uittrekken. 
  • Door het niet goed verwijderen van make-up zoals mascara en eyeliner beschadig je je wimpers, waardoor ze sneller breken en uitvallen.
  • Ouderdom kan een oorzaak van extra wimperuitval zijn, net zoals mensen kaler worden naar mate ze ouder worden. 
  • Een hormonale stoornis zoals de overgang kan ook voor dunnere wimpers of wimperuitval zorgen.
  • Wimperuitval kan door een medische reden zoals een infectie veroorzaakt worden, of het gevolg zijn van een medische behandeling als chemotherapie.
  • Tot slot wordt wimperuitval net als haaruitval veroorzaakt door slechte voeding, een tekort aan vitamines en te veel stress.

 

Wimperuitval tegengaan

Als je naar bovenstaand puntenlijstje kijkt, is in het laatste geval letten op je voeding zeker aan te raden. Zorg ervoor dat je meer vitamine B en vitamine D binnenkrijgt. Deze vitamines zijn belangrijk voor de haargroei van je wimpers en maken je wimpers sterker, waardoor ze minder snel uitvallen. Ook sommige invloeden van buitenaf die zorgen voor wimperuitval zijn goed aan te pakken. Zo is het essentieel om een goede mascara te gebruiken, die verzorgend is voor je wimpers. Gebruik liever geen waterproofmascara. Het verwijderen hiervan staat haast garant voor wimperuitval. Kies liever voor een mascara die waterresistant is, zoals de GrandeMascara van Grande Cosmetics. Door de eigenschappen van deze mascara verwijder je deze mascara eenvoudig, waardoor je wimpers minder beschadigen en je wimperuitval kan verminderen. 

 

Wimperuitval en wimperserums

Als een wimper is uitgevallen, duurt het helaas een aantal weken voordat de nieuwe wimper volgroeid is. Wil je in die weken de perfecte omstandigheden creëren om je wimpers een optimale verzorging te bieden en er sterker en gezonder uit te laten zien? Gebruik dan het GrandeLash Wimperserum. De verzorgende ingrediënten leveren een bijdrage aan de flexibiliteit van de wimper, waardoor je wimpers gezonder en voller ogen. De werking van een wimperserum is heel eenvoudig. Breng elke avond een dun lijntje aan boven de wimperrand. Het serum laat je vervolgens gewoon intrekken. Ben je na een paar weken tevreden met je stevigere en voller uitziende wimpers? Dan kun je het gebruik afbouwen naar drie keer per week.