Wimperserum aanbrengen tips en voorbeelden

Een wimperserum aanbrengen kan een kleine uitdaging zijn. Er komen steeds meer merken op de markt en geen enkel wimperserum is hetzelfde. De ingredienten zijn per serum verschillend en ook de applicators verschillen. Waar moet je het wimperserum dan aanbrengen? Op het ooglid, op de wimperharen zelf of juist bij de aanzet? Hieronder een overzicht.

 

Verschillende soorten wimperserums

Voordat we uitleggen hoe het wimperserum het beste aangebracht kan worden: eerst even dit. Er zit een verschil tussen de manier van aanbrengen en de verschillende soorten wimperserums op de markt. Een uitgebreide uitleg over de verschillende soorten wimperserums kun je ook op ons blog vinden. Het belangrijkste verschil zit in het beloofde effect van de wimperserums. De termen worden door elkaar gebruikt, maar over het algemeen kun je dit verschil zien:

  • Er zijn wimperserums of wimper conditioners die alleen hydraterende en verzorgende ingrediënten bevatten. Deze wimperserums maken de wimpers glad en glanzend. De verzorging vindt hierbij plaats aan de buitenkant van de wimpers, maar doet niets voor de haarzakjes en haren zelf. Deze producten zijn vergelijkbaar met het aanbrengen van een conditioner op het hoofdhaar. Het legt wel een beschermende laag over de haren, maar doet verder niets voor de gezondheid van de haren zelf. Je kunt met deze serums ook gewoon stoppen wanneer je zou willen, omdat het de algemene gezondheid van de wimperharen niet ondersteunt.
  • Wimperserums zoals het GrandeLash wimperserum hydrateren niet alleen, maar geven een intensieve verzorging aan de wimperharen vanaf het haarzakje. Het product bevat een mix van vitamines, antioxidanten en aminozuren, dat helpt bij het verbeteren van wimperharen en broosheid en breekbaarheid kan verminderen. Dit wimperserum richt zich dus echt op de gezondheid van de wimperharen en moet dagelijks aangebracht worden voor een optimaal effect.

 

Wimperserum aanbrengen

Zoals je hebt kunnen lezen, zitten er duidelijke verschillen tussen de beloofde effecten van de wimperserums. Dit heeft ook invloed op de manier van aanbrengen.

  • Een wimperserum of wimper conditioner met alleen hydraterende en verzorgende ingrediënten dient over de volledige lengte van de wimpers aangebracht te worden. In veel gevallen is de applicator daar ook op gericht: een mascaraborstel-applicator is heel gebruikelijk. Er wordt dan een hydraterende laag over de wimperharen gelegd, waarna eventueel na een tussenpauze mascara kan worden aangebracht.
  • Een wimperserum zoals dat van Grande Cosmetics richt zich op het verbeteren van de gezondheid van de wimperharen zelf. Dit houdt in dat de werking van het product bij de haarzakjes begint, en vanuit daar na verloop van tijd dus effect heeft op de rest van de wimperhaar. Het product dient daarom ook bij de aanzet van de wimperharen aangebracht te worden (dus absoluut niet over de gehele lengte van de wimperhaar aanbrengen, dat is zonde). Met de zeer dunne applicator kun je dan ook een dunne lijn bij de wimperaanzet aanbrengen.

 

Wimperserum GrandeLash aanbrengen

Het aanbrengen van het GrandeLash wimperserum kan of ’s ochtends, of ’s avonds. Eenmaal per dag is voldoende om na 12 weken het optimale resultaat te kunnen zien.

  1. Zorg dat je altijd je gezicht en ogen goed hebt gereinigd. Een schone huid is belangrijk om het product goed en snel in te laten trekken.
  2. Breng een dunne lijn aan bij de wimperaanzet en geef het even de tijd om in te trekken. Een minuut is wel voldoende. Je hebt niet veel van het product nodig, zolang het enigszins vochtig aanvoelt bij de wimperrand als je het aanbrengt, is dat genoeg.
  3. Je kunt je routine nu vervolgen met mascara en primer of, als je het wimperserum ’s avonds aanbrengt, gezichtsserums en crèmes.

Gebruik het GrandeLash wimperserum drie maanden lang voor het optimale resultaat. Waarom je het zo lang iedere dag moet gebruiken? Dit heeft te maken met je wimpergroeicyclus. Je wimpers doen er een aantal weken over om te groeien, uit te vallen en vervolgens weer opnieuw te groeien. Dit proces duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Als je begint met GrandeLash, kun je dus na die 4 tot 6 weken de eerste verschillen gaan merken. Het is alleen niet zo dat al je wimpers dan al volledig verzorgt zijn met het serum. Je wimpers vallen tenslotte niet allemaal tegelijk uit (gelukkig!). Na een periode van 12 weken zijn al je wimpers een keer uitgevallen en opnieuw gegroeid terwijl je het wimperserum gebruikte. Al je wimpers hebben dan kunnen profiteren van de verzorgende effecten van het serum en de optimale natuurlijke lengte kunnen bereiken.

 

Wimperserum blijven gebruiken

Soms krijgen we de vraag waarom mensen het wimperserum moeten blijven gebruiken. Dit heeft ook weer te maken met de wimpergroeicyclus zoals hierboven beschreven. Omdat wimpers een natuurlijke groeicyclus hebben waarbij de wimperharen ook weer uitvallen, moeten die nieuwe wimpers ook weer verzorgd worden met het serum. Op die manier is het dus belangrijk het wimperserum te blijven gebruiken. Het is echter niet zo dat je na die 12 weken nog iedere dag het wimperserum nodig hebt. Door je wimpers drie tot vier keer in de week te onderhouden met het wimperserum, blijven je wimperharen voldoende verzorgd en kun je optimaal profteren van de effecten van het serum.

 

Wimperserum GrandeLash aanbrengen

Tot zover onze uitleg over het aanbrengen van het GrandeLash wimperserum. Heb je na het lezen van ons artikel nog vragen? Stuur ons dan zeker een mailtje of neem contact met ons op, we staan je graag te woord. Een goede ervaring met het serum? Ook dat vinden we erg leuk om te horen.