Wimpers verlengen?

Langere wimpers, dat is een wens van velen. Er zijn verschillende manieren om je wimpers langer te laten lijken. In deze blog bespreken we alle mogelijkheden voor langer ogende wimpers en delen wij onze tips.

 

 

1. Wimperextensions

De meeste bekende en snelle oplossing voor langere wimpers, zijn toch wel wimperextensions. Binnen 1,5 uur heb je een set nieuwe wimpers, die helemaal aansluit op jouw wensen. Je wordt iedere ochtend wakker met een mooie oogopslag, maar toch kleven er ook wat nadelen aan wimperextensions. Zo moet je deze goed bijhouden, en kunnen wimperextensions ook de gezondheid van de natuurlijke wimpers beïnvloeden.

 

2. Nep wimpers

Nep wimpers zijn een goed alternatief wanneer je graag direct langere wimpers wilt, zonder wimperextensions te laten zetten. Het voordeel van nep wimpers is dat je deze zelf kunt aanbrengen en verwijderen wanneer je maar wilt. Je kunt ook zelf kiezen voor het gewenste effect. Het nadeel is echter dat je nep wimpers steeds opnieuw aan moet brengen. Nep wimpers worden daarom vaak door de meeste mensen alleen gebruikt tijdens speciale gelegenheden.

 

3. Lashlift

Een wimperlift, of ook wel lashlift behandeling, zorgt er voor dat de natuurlijke wimpers worden gelift waardoor de wimpers langer lijken en de klant een open blik krijgt. Dit maakt de wimperkrultang overbodig. Tijdens een lashlift behandeling wordt er gewerkt met lotions die er voor zorgen dat de zwavelverbinding van de wimpers wordt verbroken en deze vervolgens weer worden hervormd om zo mooie gekrulde en omhoog staande wimpers te kunnen creëren. Vaak worden de wimpers daarna nog geverfd, zodat de wimpers niet alleen gelift zijn, maar ook mooi gekleurd zijn en dus iets langer lijken. Het effect van een wimperlifting is vaak 6 tot 8 weken zichtbaar.

 

4. Wimperkruller

Een goedkoop en gemakkelijk alternatief op de lastlift behandeling, is het gebruik van een wimperkruller. Krul jouw wimpers voordat je mascara aanbrengt, zodat je wimpers meer omhoog gaan staan en dus langer lijken. Het gebruik van een wimperkruller is niet voor iedereen effectief, dit kan ook te maken hebben met het type mascara die je hierna aanbrengt. Ook zijn er verwarmde wimperkrullers verkrijgbaar, waardoor de ‘krul’ beter blijft zitten.

 

5. Wimperserum

Een wimperserum is wellicht nog niet bij iedereen bekend, maar is dé manier om voor natuurlijk langer ogende wimpers te zorgen. Met een wimperserum verbeter je de gezondheid van de natuurlijke wimpers voor voller en langer ogende wimpers. Je hebt wel wat geduld nodig, binnen 4 tot 6 weken zul je de eerste resultaten opmerken, met een volledig resultaat binnen 3 maanden. Je krijgt er echter wel natuurlijk voller en langer ogende wimpers voor terug. Vergeet alleen niet dat je een wimperserum moet blijven gebruiken om de geboekte resultaten te kunnen behouden.

 

6. Primer en mascara

Met de combinatie van een primer en mascara, kun je jouw wimpers langer laten lijken. Een primer is een cosmetica product die je aanbrengt op de wimpers, voordat je de mascara aanbrengt. Het is ontwikkeld om zogenaamde ‘fibers’ of ‘vezels’ af te geven op de wimpers om zo te zorgen voor langer en voller uitziende wimpers. Hiermee zorg je voor een optimaal effect van de mascara die je na de primer aan brengt.

 

7. Wimperverf

Vaak zie je dat de wimpers van nature lichtere uiteindes hebben. Door de wimpers te verven, maak je de wimpers donkerder en lijken de wimpers dus langer. Let er wel op dat dit verschil alleen zichtbaar is als je van nature niet hele donkere wimpers hebt. Heb je van nature al donkere wimpers? Dan zal het verven van de wimpers niet heel veel effect hebben.

 

Dit waren onze tips voor langer ogende wimpers. Welke tip ga jij uitproberen?