Wimpers terug laten groeien

Heb je te hard in je ogen gewreven, of ben je vergeten om je mascara te verwijderen voor je ging slapen (het was een heel gezellig avondje uit..)? Dan kan het zomaar gebeuren dat je wimpers afbreken en er ineens een stuk korter uitzien. Of nog vervelender; een deel breekt af waardoor je een hap in je wimpers hebt. Hoe kan je je wimpers terug laten groeien?

 

Wimpers terug laten groeien

Oké, laten we één fabeltje maar de wereld uithelpen; wimpers groeien niet binnen een dag terug (helaas!). Wimperharen hebben een bepaalde groeicyclus waarin een haartje groeit, in een rustfase zit en vervolgens uitvalt. Hierna komt er weer een nieuw haartje die dezelfde fases doorloopt. Dit proces (van uitval tot het groeien van een wimperhaar) kan ongeveer twaalf weken duren. Dat duurt waarschijnlijk te lang voor jou, je wilt die wimpers natuurlijk zo snel mogelijk terug! Hoe kun je wimpers terug laten groeien?

 

Wimpers er voller en langer uit laten zien

Jammer genoeg is er, naast geduldig wachten, geen snelle manier om je wimpers terug te laten groeien. Je kunt natuurlijk wel een aantal ‘hulpmiddeltjes’ inschakelen om je wimpers er voller en langer uit te laten zien. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

 

Wimpers en mascara

We beginnen met een methode die je beter kunt laten, met name als je per ongeluk een deel van je wimpers hebt afgeknipt of uitgetrokken. Als er een hap uit je wimpers is, benadruk je dat alleen maar als je mascara gebruikt. Beter is dus om de mascara even links te laten liggen als je wimpers een ongelijke lengte hebben.

 

Wimpers creëren met make-up

Make-up kan je zeker helpen bij het creëren van een expressieve oogopslag. Zet je oogrand aan met een donkergrijze of donkerbruine oogschaduw. Vervaag de randen een beetje, zodat je de illusie van meer wimpers en een vollere oogopslag creëert.

Wat je zeker niet met make-up moet doen: een donkere lijn van eyeliner rond je ogen trekken. Als je weinig wimpers hebt ziet dit er erg hard uit.

 

Valse wimpers en wimperextensions

Valse wimpers en wimperextensions zijn een goede manier om je korte wimpers er snel voller en langer uit te laten zien. Houd er wel rekening mee dat je deze wimpers uiteindelijk óf moet verwijderen, óf bij moet laten vullen. Dit komt omdat je natuurlijke wimpers gewoon doorgroeien en uitvallen, waardoor je nepwimpers die eraan vast zitten dit ook doen. Daarnaast worden je natuurlijke wimpers zo wel extra belast, waardoor het wat langer kan duren voor ze weer net zo mooi zijn als eerst. Het kan echter wel een fijn 'redmiddel' zijn als je bijvoorbeeld een hap in je wimpers hebt getrokken met een wimperkruller. 

 

Wimperserum

Naast de wimperextensions en de valse wimpers die je kunt laten zetten, kun je er ook voor kiezen je natuurlijke wimpers zoveel mogelijk te ondersteunen. Door een wimperserum te gebruiken worden je wimpers intensief verzorgd. Het serum helpt bij het sterker maken van je wimpers, waardoor die minder broos en breekbaar worden. Mocht je een hap in je wimpers hebben, dan kun je wellicht een combinatie van het wimperserum en extensions gebruiken. Je laat dan extensions zetten in de hap van je wimpers zodat ze allemaal op dezelfde lengte zitten, en verzorgt daarna alles met het wimperserum. Omdat het wimperserum van GrandeLash op waterbasis is, zal het de extensions niet losweken. Hierdoor heb je in de toekomst minder kans dat je wimpers afbreken als je in je ogen wrijft.

 

Vragen over je wimpers of wimperserums?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren, we staan je graag te woord. Wil je meer lezen over wimpers, dan is het artikel 'Groeien afgebroken wimpers weer terug?' wellicht ook interessant. Daarnaast zijn onze posts over wimpers knippen en wimpers permanent krullen ook veelgelezen.