Wimpers na wimperextensions: zo zijn ze snel weer gezond

Hoewel wimperextensions de snelste oplossing zijn voor instant volle, lange wimpers, kleven er niet alleen maar voordelen aan deze nephaartjes (lees ook de ervaring van Cosmethysterie over wimperextensions). Hoe goed de kwaliteit van de extensions ook is, een ding is zeker: je eigen wimpers worden er achteraf niet mooier op. 

Na ongeveer anderhalve maand zijn vrijwel al je wimperextensions uitgevallen. Geen indrukwekkend lange wimpers meer. Een korter, brozer stel staat er nu voor in de plaats. Hoe zorg je ervoor dat je wimpers zo snel mogelijk weer gezond zijn?

 

Nog een paar losse extensions

Na verloop van tijd ben je bijna al je wimperextensions kwijt. Veel mensen gaan dan plukken aan de resterende extensions om ze zo te verwijderen. Anderen beginnen hun wimpers hardhandig te reinigen met olie. De lijm waarmee je extensions op je wimper bevestigd worden kan namelijk niet goed tegen olie. Door zo onzorgvuldig met je wimpers om te gaan, beschadig je ook je eigen wimpers. Resultaat: hele korte, ongezonde wimpers.

 

Wimperextensions bijknippen

Van die paar losse wimperextensions af zonder je eigen wimpers te beschadigen? Kies er dan voor om de extensions op dezelfde lengte als je eigen wimpers te knippen. Zo heb je geen last meer van een lengteverschil. Omdat je wimpers elke 6 tot 8 weken uitvallen, ben je ook die laatste extensions zo kwijt. Toch liever écht van die extensions af? Laat ze dan vakkundig verwijderen in je eigen wimpersalon. De professionals daar hebben –als het goed is– speciale remover, waardoor je wimpers ook na de extensions niet drastisch beschadigd zijn.

 

Wimpers na wimperextensions: Voorzichtig verzorgen

Wil je je eigen, langere wimpers weer terug? Dan is het van groot belang dat je wimpers door kunnen groeien. Dit doe je door je wimpers na extensions voorzichtig te behandelen. Wrijf je bijvoorbeeld veel in je ogen? Of gebruik je dikke lagen waterproofmascara? Dan breken je wimpers snel af. Zo kunnen ze nooit hun maximale lengte bereiken. Gebruik dus niet ter compensatie van je kortere wimpers na de extensions meer mascara. Probeer maximaal één laag aan te houden en gebruik eventueel een wimper primer onder de mascara voor extra volume. Vermijd hierbij waterproofmascara, deze is namelijk lastiger te verwijderen. Ook het reinigen van je wimpers is erg belangrijk. Doe dit grondig en voorzichtig. Gebruik speciale oogmake-up remover die je van de haaraanzet naar de puntjes wrijft. Houd je deze tips aan? Dan breken je korte wimpers minder snel en groeien ze langer door.

 

Wimpers na extensions: gebruik een wimperserum

Je wimpers een extra handje helpen na je wimperextensions? Probeer dan eens het wereldwijd bekende GrandeLash wimperserum. Dit gepatenteerde serum zit vol verzorgende ingrediënten. Breng het serum direct na het verwijderen van je extensions aan op je wimperrand. Herhaal dit ritueel elke avond. Al snel ogen je wimpers weer sterker, voller en langer. Je wimpers zien er niet alleen weer helemaal gezond uit, wimperextensions zijn ook overbodig geworden. Die indrukwekkende oogopslag? Die heb je gewoon van jezelf!