De laatste hype: je wimpers föhnen?!

Wimpers föhnen, staat het er echt? We moesten toch even twee keer kijken toen we dit op een forum lazen. Maar het stond er echt. Er was blijkbaar een groep enthousiastelingen die beweerden dat je wimpers er voller uit gingen zien als je ze föhnde nadat je de wimperkruller en mascara gebruikt had. Hoeveel is hier van waar?

 

Wimpers föhnen droogt je mascara sneller

Hoe kan het föhnen van je wimpers er nu voor zorgen dat ze er voller en langer uit gaan zien? Het klinkt als een broodje-aap verhaal, en eigenlijk is dat het ook. Als je normaal gesproken eerst een wimperkruller en dan een mascara gebruikt, zou het droogblazen van je wimpers na het gebruik van je mascara ervoor zorgen dat de mascara sneller opdroogt. Dit zorgt ervoor dat de mascara sneller ‘zet’ in de vorm die je met je wimperkruller hebt gemaakt.

 

Broodje-aap verhaal

Hebben die paar seconden echter zin? De mascara’s die op de markt zijn gebracht drogen allemaal vrij snel, dus de ‘winst’ die je hier eventueel mee boekt zou bijzonder klein zijn. Daarnaast kleven er ook een aantal belangrijke nadelen aan het föhnen van je wimperharen. Denk maar aan het uitdrogen van je ogen.

 

Droge ogen

Wie kent niet het gevoel van tegen de wind in fietsen of lopen en dan met tranende ogen thuiskomen? Dat vindt je make-up niet zo leuk, en daarnaast zorgen tranen ook nog eens voor extra wrijven en knijpen = extra snel rimpels. Een warme wind tegen je ogen zorgt ook voor een verdamping van de traanfilm die op je ogen ligt. Dit traanfilm zorgt ervoor dat je scherp kunt zien en beschermt het oog tegen uitdroging en vuil. Iedere keer als je knippert wordt er een dun laagje traanvocht over de ogen verdeeld. Als je dit met een föhn verdampt, kan het oogoppervlak sneller beschadigen. Een groot risico dus. We raden iedereen daarom ook aan om deze methode niet te gebruiken.

 

Niet wimpers föhnen, maar wimperkruller föhnen

Je wimpers föhnen is dus niet zo een slim idee, maar dat de combinatie wimpers en föhnen vaak in één blog gebruikt wordt, is zeker niet gek. Als je bijvoorbeeld met een wimperkruller aan de slag gaat, is het een goede tip om hier even kort (maximaal vijf seconden) met een föhn overheen te blazen zodat de kruller een beetje warm wordt. Door de warmte van de wimperkruller zullen de wimpers makkelijker krullen en ook langer gekruld blijven.

Let wel op: Zorg ervoor dat je wimperkrultang niet te heet wordt. Test altijd eerst de wimperkruller op je huid om te voelen of het product niet te warm is. Een te warme wimperkrultang kan je wimpers juist weer beschadigen. Als je dit te risicovol vindt raden we daarom ook aan om deze stap in je beautyroutine over te slaan.

 

Wimperserum voor langere wimpers

Vind je die risicovolle handelingen helemaal niets, maar wil je die wimpers toch graag een boost geven? Dan is het gebruik van een wimperserum wellicht een goede oplossing. Een goed wimperserum verzorgt de wimpers en laat ze er voller en langer uit zien. Een wimperserum waar wij erg enthousiast over zijn is het GrandeLash wimperserum, dat met haar gepatenteerde ingredientenmix helpt om de gezondheid van je wimpers te verbeteren. Meer informatie? Lees er meer over in ons artikel wimperserum: informatie en advies


Aanraders uit de shop