Wimpers afgebroken: wat nu?

Heb jij wel eens last van afgebroken wimpers? Erg vervelend, want je oogopslag oogt direct een stuk minder indrukwekkend. Helaas groeien wimpers niet snel terug. Hoe komt het dat je wimpers afbreken, wat zijn de oorzaken? En misschien nog wel belangrijker: wat kun je doen om dat in de toekomst te voorkomen? Je leest het hier.  

 

Waarom zijn je wimpers afgebroken?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor wimpers afbreken. Eén van de grootste boosdoeners is make-up. Vooral wanneer je je ogen ’s avonds niet goed reinigt, merk je dat je wimpers sneller afbreken. De mascara gaat klonteren en door het bewegen in je slaap breken de wimpers snel af. Een andere oorzaak van afgebroken wimpers is het wrijven in je ogen. We doen dit vaak als we moe zijn, of als er iets in onze ogen zit. Met dit wrijven neem je echter gemakkelijk wimperhaartjes mee. Last but not least: de wimperkrultang. Een hulpmiddel waar je erg voorzichtig mee moet zijn. Gebruik de wimperkrultang altijd voordat je mascara aanbrengt. Je wimpers zijn dan minder breekbaar. Controleer je wimperkruller ook altijd goed voor gebruik. Wanneer het rubbertje niet meer in de kruller zit, kan de wimperkrultang zo je wimpers afknippen. Oppassen dus!

 

De oorzaken van gebroken wimpers op een rij:

-       Mascara niet verwijderen voor het slapengaan

-       Te hard in de ogen wrijven

-       Wimpers krullen na aanbrengen mascara
 

Hoe voorkom je dat je wimpers afbreken?

Zijn je wimpers afgebroken? Dan wil je dat in de toekomst natuurlijk voorkomen. Ten eerste is het erg belangrijk om je make-up goed te verwijderen. Gebruik hiervoor een speciale oogmake-upremover. Wrijf bij het verwijderen van mascara van de aanzet naar de puntjes en dus ook van boven naar beneden. Doe dat rustig en zonder veel druk op het watje of doekje te zetten. Probeer daarnaast zuinig te zijn met de hoeveelheid mascara. Dat is niet alleen beter voor je wimpers, maar zorgt ook nog eens voor een mooier, natuurlijker effect. De gouden tip voor gezonder uitziende, volle wimpers: GrandeLash wimperserum. Een speciale en wereldwijd bekende formule barstensvol verzorgende ingrediënten. Maak je wimpers sterker en verminder de kans op afbreken. Zo ogen je wimpers na verloop van tijd langer én voller. Wie wil dat nu niet?

 

De oplossingen op een rij:

-       Verwijder mascara voorzichtig van boven naar beneden met een speciale oogmake-upremover.

-       Wees zuinig met mascara

-       Gebruik het beschermende GrandeLash wimperserum