Wimperpermanent

Heb je interesse in wimperpermanent? Maar twijfel je nog omdat je er meer over wilt weten? Of denk je erover om zelf wimpers te liften? In dit artikel gaan we dieper in op de wimperpermanent en waar de behandeling precies uit bestaat. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, stuur ons dan zeker even een mailtje.

 

Wat is wimperpermanent?

De term wimperpermanent is niet bij iedereen even bekend. Dit komt omdat er verschillende termen op de markt zijn voor dezelfde behandeling. Soms wordt de behandeling aangeduid met ‘wimpers permanent krullen’, waar we ook een artikel over geschreven hebben (inclusief video zodat je goed kunt zien hoe dit in zijn werk gaat). Anderen gebruiken liever de term ‘wimperlift’ omdat het letterlijk de wimpers lift.  Wil je graag zien hoe het wimpers liften gaat? Bekijk dan even de vlog van Manon Tilstra, die de gehele behandeling heeft gefilmd 9vanaf 2.50 begint de behandeling):

 

Voordelen van wimperpermanent

Wimperpermanent heeft een aantal fijne voordelen. Zo hoef je niet meer met een wimperkrultang in de weer; een product dat de wimpers bij veelvuldig gebruik kan beschadigen. Als je zelf zeer rechte wimpers hebt, kan een wimperpermanent je ook veel tijd besparen. Heb je erg korte wimpers? Naast het gebruik van een wimperserum om je wimpers hun optimale lengte te laten bereiken, kun je ook kiezen voor een wimperpermanent. Je wimpers worden van deze behandeling niet ineens langer, maar je gaat ze wel beter zien. (een combinatie van wimperserum en wimperlift zou dan natuurlijk een goede combinatie zijn). Ben je enthousiast waterpoloër of zwemmer? Wimperpermanent laat je wimpers ook in het water in de krul zitten.

 

Wimperpermanent zelf doen

Kun je wimperpermanent zelf doen? Vroeger was het echt een salon-only behandeling. Doe-het-zelf kits waren er simpelweg niet. Inmiddels zijn er wel diverse wimperlift-kits op de markt, die sterk variëren in prijs. De goede wimperkits komen al snel boven de 50 euro uit. Als je graag een kit wilt kopen om het zelf te doen (of een vriendin te laten doen), dan raden we aan om goed te kijken naar reviews van de kits. Kies er één die bekend staat om kwaliteit, dan weet je in ieder geval dat wat je op je wimpers aanbrengt niet schadelijk is voor je ogen. Kies ook een bekend merk dat de diverse testen voor cosmeticaproducten voltooid heeft.

Tip: Mocht je zelf wimperpermanent aan willen brengen, dan raden we aan om het door een vriendin of familielid te laten doen. Je kan dan je ogen rustig sluiten terwijl zij met de producten in de weer gaan. Als je het zelf probeert, moet je één oog openhouden terwijl je het andere oog behandelt. Niet zo handig.

 

Wimperpermanent ervaringen

Wil je eerst de ervaringen lezen van mensen die je voor zijn gegaan? Kunnen we ons heel goed voorstellen. Onder andere Cynthia van Cynthia.nl heeft een eerlijke review geschreven over het laten zetten van wimperpermanent. Laten zetten inderdaad, want zij raadt aan om het bij een schoonheidssalon of wimpersalon te laten doen. Niet alleen heb je dan een expert die weet waar ze mee bezig is, het scheelt vaak ook nog flink in de prijs. Een goede kit met wimperpermanent kost al snel meer dan 50 euro, terwijl je bij de salon voor minder dan dat terecht kan. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog gebruik maken van hun expertise door advies te vragen voor andere wimper-gerelateerde zaken. Ook Mandy van Alllovelythings heeft een uitgebreide review geschreven over haar wimperlift. Zij gaf aan dat ze voor de zomerperiode graag een wimperlift wilde, zodat ze op het strand ook nog steeds een mooie krul in haar wimpers had. Ook zij liet de wimperpermanent door een schoonheidsspecialiste zetten, en maakte foto’s van het proces en het voor- en na resultaat. Nog een stap-voor-stap behandeling zien? Desirée van Curvacious schreef eveneens een duidelijke review van haar wimperpermanent.

 

Hoe lang duurt een wimperpermanent?

De gehele behandeling voor een wimperlift duurt ongeveer 20 minuten. De dames geven aan dat het zo’n 15 minuten duurt voordat de permanentvloeistof is ingetrokken. Daarna wordt er nog een fixeervloeistof aangebracht, die zo’n 5 minuten blijft zitten (soms hebben salons andere methoden, vraag er even naar voordat je een behandeling boekt). Soms brengen salons daarna voor de finishing touch een mascara aan, of je wimpers worden nog geverfd voor een extra mooie oogopslag. Reken erop dat je ongeveer 40 minuten in de salon kunt zijn. Laat jezelf lekker verwennen en geniet ;-).

 

Je wimpers na wimperpermanent

Je wimpers blijven na een wimperpermanent ongeveer 6 tot 8 weken mooi gekruld. De wimpergroeicyclus gaat ondertussen nog gewoon door, dus je wimpers vallen in die tijd wel gewoon uit. Na die 6 tot 8 weken zijn alle wimpers weer vernieuwd (en dus zonder krul). Wil je die krul in je wimpers houden, dan zal je in de tussentijd dus een keer terug naar de salon moeten om de krul weer opnieuw te zetten. Je wimperspecialiste kan je adviseren wanneer je het beste terug kan komen voor een vervolgbehandeling. Blijf je wimpers ondertussen nog goed verzorgen met een wimperserum, zodat ze hun optimale lengte kunnen bereiken en beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. Het GrandeLash wimperserum is gewoon op waterbasis, dus je kan het prima na de wimperpermanent gebruiken.

Tip: Vlak na het zetten van de wimperpermanent dien je wel 24 uur van de mascara af te blijven. Uit voorzorg adviseren we dan ook om even die 24 uur te wachten met het wimperserum, zodat de wimperpermanent goed kan zetten. 


Aanraders uit de shop