Wimperextensions verwijderen, een nachtmerrie of simpel trucje?

Wil je graag mooie, lange wimpers? Als je het idee hebt dat mascara onvoldoende effect geeft, kun je kiezen voor wimperextensions. Er zijn een aantal soorten wimperextensions en manieren om ze aan te brengen, waarvan de wimper-voor-wimper techniek een van de bekendste is. De wimperextensions worden dan één voor één aan de eigen wimperharen geplakt met een speciale wimperlijm. Je krijgt hierdoor tijdelijk langere en vollere wimpers. Het ziet er heel mooi uit, maar als je wimperextensions wilt verwijderen, hoe doe je dat dan?

 

Hoe lang blijven wimperextensions zitten?

In principe hoef je wimperextensions niet zelf te verwijderen of laten verwijderen. De extensions gaan ongeveer zes tot acht weken mee. De wimpergroeicyclus gaat ook tijdens het dragen van extensions gewoon door, dus na een aantal weken zullen de eerste wimpers met extensions gaan uitvallen. Als alle wimpers zijn volgroeid en uitgevallen, dan zijn ook alle extensions weer weg. Om te voorkomen dat je hapjes in je wimpers krijgt, kun je ze natuurlijk bij laten vullen. Gemiddeld doen mensen dit na ongeveer drie tot vier weken, maar het hangt er natuurlijk vanaf hoe je wimpers er dan uit zien.

 

Stoppen met wimperextensions

Wil je ‘stoppen’ met wimperextensions, maar heb je geen zin om te moeten wachten tot ze allemaal zijn uitgevallen, dan kun je ze laten verwijderen. ‘Laten’ zeggen we inderdaad, want wimperextensions zelf verwijderen is af te raden. Wimperextensions worden meestal aangebracht met een speciale lijm die waterproof is en moeilijk te verwijderen. Het beste is om de extensions te laten verwijderen door een specialist. Die heeft de juiste remover in huis om de wimperextensions te verwijderen zonder de natuurlijke wimpers te beschadigen. Met een speciale vloeistof worden de wimperharen dan losgeweekt van de eigen wimpers. Hieronder een voorbeeld van Menataupe Beauty Care

 

 

Wimperextensions verwijderen met olie

Op internet wordt nog wel eens aangeraden om wimperextensions met olie, bijvoorbeeld babyolie, te verwijderen, maar wij raden dit af. Hoewel oliën de lijm van de wimperextensions op kan lossen, gaat dit vaak niet in één keer. Het gevolg: een aantal wimperextensions die loslaten, waardoor je happen in je wimpers krijgt. Een ander nadeel aan het verwijderen van wimperextensions met olie is dat je vaak te hard gaat boenen om alle wimpers eraf te krijgen. Hierdoor kun je je natuurlijke wimpers weer afbreken, waardoor je helemaal verschil in wimperlengte krijgt.

 

Wimperextensions verwijderen met oogmake-up reiniger

Er zijn ook mensen die beweren dat je wimperextensions prima kunt verwijderen met oogmake-up remover. Je doet gewoon even een flinke scheut remover op een wattenschijfje en strijkt van boven naar beneden over je wimpers. Wrijven en trekken aan je wimpers zijn echte taboes als je ze zo lang en vol mogelijk wilt houden. Als je deze methode graag wilt proberen, haal dan een oogmake-up remover op oliebasis en doe een flinke scheut remover op een wattenschijfje. Duw het schijfje even tegen je wimpers aan als je je ogen dicht hebt en laat even een paar momenten inwerken. Strijk daarna langzaam naar beneden, met de groeirichting van je wimpers mee. De extensions laten dan vanzelf los. Deze methode lukt waarschijnlijk niet in één keer, dus je zal dit een aantal keren moeten herhalen. 

 

Wimperextensions verwijderen door een professional

Laten niet alle wimpers los, ook al heb je een paar keer de remover-methode geprobeerd? Blijf dan zelf van je wimpers af en ga naar een schoonheidssalon of wimperstyliste om ze bij te werken of eraf te laten halen. In veel gevallen kan het verwijderen van wimperextensions tegen een klein tarief. Heb je geen zin in een refill, maar vind je het geen gezicht meer door de verschillen in lengte wimpers? Dan kun je nog naar je kapper gaan om te vragen of ze je wimpers bij willen knippen. Of zelf een schaar pakken, maar je ziet in de spiegel vaak niet goed in welke vorm je je wimpers moet knippen.

 

Kortere wimpers na wimperextensions?

Heb je na het dragen van wimperextensions ineens kortere en brozere wimpers? Dit kan jammer genoeg voorkomen. De wimperextensions plak je tenslotte aan je natuurlijke wimpers, die daardoor een bepaald gewicht moeten dragen. Dit kan wimpers verzwakken. Hoe krijg je ze zo snel mogelijk weer mooi en lang? Er bestaat jammer genoeg geen methode om wimpers binnen een dag langer te laten worden (helaas!). Je wimperharen zullen zelf een groeicyclus moeten doorlopen. Wil je je wimpers tijdens die groeicyclus extra ondersteunen en de gezondheid van je natuurlijke wimpers verbeteren? Dan kan het een aanrader zijn om gebruik te maken van een wimperserum. Een wimperserum verzorgt de wimpers en helpt om de wimperharen er gezonder en sterker uit te laten zien. Die broze en breekbare haartjes kunnen dan snel verminderen. Meer informatie? Lees dan ons artikel over Wimperserum: alles wat je wilt weten


Aanraders uit de shop