Wimperextensions uit laten groeien

Je wimperextensions uit laten groeien is niet zo’n fijne klus. Je zit tijdelijk met ongelijke wimpers en ze kunnen gaan irriteren of jeuken. Hoe krijg je zo snel mogelijk je natuurlijke wimpers weer terug?

Wimperextensions uit laten groeien

Je wimperextensions uit laten groeien kan een oplossing zijn als je geen zin hebt om langs de salon te gaan of met olie aan de slag te gaan. Je wimpers doorlopen een bepaalde groeicyclus waarin ze groeien, in een rustfase zitten en uitvallen. Gemiddeld doet een wimper er ongeveer tussen de 6 tot 8 weken over om deze hele fase door te lopen. Deze groeicyclus gaat ook gewoon door als je extensions hebt (vandaar ook de refill om de wimpers bij te vullen). Wil je wimperextensions uit laten groeien, dan moet je ongeveer 2,5 tot 3 maanden rekenen vanaf de behandeling voordat alle extensions echt uitgevallen zijn.

Tip: Omdat je wimpercyclus gewoon doorgaat, vallen ook de eerste wimpers binnen een week uit. Als je dus na een week al een extension in de wasbak vindt, ligt dat zeker niet aan je wimperstyliste. Zij plaatst voldoende extensions om tenminste twee tot drie weken mooie, lange wimpers te houden. Daarna zijn er te veel wimpers met extensions uitgevallen, waardoor je hapjes krijgt. Dan moet je dus terug voor een refill.

Tip: Houd er ook rekening mee dat het plaatsen van trosjes wimpers (dus per twee, drie of zelfs vijf haartjes) sneller hapjes in je wimpers veroorzaakt als ze uitvallen. Een one by one techniek duurt misschien langer, maar je kunt ook langer genieten van het resultaat. Handig om in gedachten te houden als je een salon bezoekt.

 

Wimperextensions uittrekken

Dat duurt je waarschijnlijk te lang. Om over die ongelijke wimpers maar te zwijgen… Hoe kun je dit proces versnellen? In ieder geval niet aan de extensions trekken! We horen helaas vaak van dames dat ze aan de extensions trekken in de hoop ze er sneller af te krijgen. Dit knak je je natuurlijke wimpers, waardoor je die kunt beschadigen. Heb je wimperextensions uitgetrokken? Dan kan het ook voorkomen dat je per ongeluk je natuurlijke wimperhaar hebt meegetrokken. Het duurt dan weer 6 weken voordat je wimperhaar enigszins op de ‘oude’ lengte is.

 

Wimperextensions zelf verwijderen

Je kunt de extensions dus niet eraf trekken, maar wel verwijderen. We hebben er een uitgebreid overzicht van gemaakt in ons artikel over wimperextensions verwijderen, maar hieronder nog een kort overzicht:

 • Je kunt je gezicht stomen, dit schijnt de lijm iets weker te maken. Hoe goed dit werkt verschilt per persoon.
 • Gebruik olie, bijvoorbeeld babyolie. Breng dit aan op een make-up pad en druk dit tegen je gesloten ooglid aan. Geef het de tijd om in te werken en veeg daarna voorzichtig naar beneden.
 • Oogmake-up remover op oliebasis kun je op dezelfde manier gebruiken om extensions te verwijderen.

 

Wimperextensions uit laten halen

De beste manier om met wimperextensions te stoppen, is door ze te laten verwijderen door een professional. Zij weten welke lijm ze precies gebruiken en hebben ook een speciale remover die de lijm makkelijk op kan laten lossen.

 

Wimperextensions verwijderen kosten

Wat zijn de kosten voor het verwijderen van wimperextensions? Dit hangt van de salon af. Bedragen lopen uiteen van 15 euro tot 35 euro. Hierbij houden salons ook rekening met eigen klanten en klanten die bij een andere salon vandaan komen. Als ze werk van een andere salon moeten verwijderen, is het vaak iets duurder. Echter, sommige salons verwijderen gratis wimperextensions bij eigen klanten.

Tip: Kijk van tevoren naar de volledige prijslijst van een wimpersalon of schoonheidssalon, niet alleen naar de kosten voor het plaatsen van een nieuwe set. Soms rekenen salons hoge kosten voor het plaatsen van de eerste set, maar zijn de refills weer goedkoper dan bij een concurrent. Ook kan het aantal weken dat salons aanhouden voor refills verschillen, waardoor de kosten dus hoger of lager uit kunnen vallen.

Voorbeeld:

 • Salon A rekent 70 euro voor een nieuwe set.
 • Salon A rekent 25 euro voor een refill na twee weken.
 • Salon A rekent 35 euro voor een refill na drie weken.
 • Salon A rekent 45 euro voor een refill na vier tot zes weken.
 • Na zes weken moet je een nieuwe set laten plaatsen.
 • Het verwijderen van de extensions is gratis voor eigen klanten.

 

 • Salon B rekent 55 euro voor een nieuwe set.
 • Salon B rekent 27 euro voor een refill na twee weken.
 • Salon B rekent 40 euro voor een refill na drie weken.
 • Salon B rekent 55 euro voor een refill na vier tot vijf weken.
 • Na vijf weken moet je een nieuwe set laten plaatsen.
 • Het verwijderen van de extensions kost 25 euro.

In eerste instantie lijkt Salon A dus duurder doordat de prijs van een nieuwe set hoger ligt. Als je echter kijkt naar de bedragen voor de refills, ben je bij salon B veel duurder uit.

 

Wimpers na extensions, zijn ze korter?

En dan zijn je wimpers weer terug bij het ‘oude’. Hoewel… meestal merken we dat wimpers vaak wat korter en brozer zijn geworden. Het gewicht van de extensions drukt op de natuurlijke wimpers, waardoor deze wat makkelijker uit kunnen vallen. Ook brengt de lijm en het verwijderen ervan schade aan de haartjes toe, waardoor ze af kunnen breken. Je kunt je wimpers dan het beste ondersteunen met een wimperserum. Een wimperserum verzorgt de wimperhaartjes en helpt de flexibiliteit, glans en hydratatie te verbeteren. Je wimperhaartjes worden hierdoor sterker en zien er binnen een aantal weken weer voller en langer uit. Lees er alles over in ons artikel over wimperserums. Liever direct lezen wat het product voor je wimpers kan betekenen? Bezoek dan de pagina van het GrandeLash wimperserum, waar je alle voordelen op een rij kunt zien.