Wenkbrauwen shapen doe je zo!

Wenkbrauwen shapen, hoe doe je dat? Veel vrouwen en steeds meer mannen vinden het lastig om hun wenkbrauwen te shapen. Naast de verschillende wenkbrauwtrends (dun, dik, borstelig of strak) is eenmaal eraf er ook echt af. Je wenkbrauwhaartjes groeien niet binnen een dag terug, dus je wil het wel in één keer goed doen. Hoe gaat dat wenkbrauwen shapen in zijn werk?

Tip: Hoewel je wenkbrauwhaartjes niet in één dag terug groeien, kun je natuurlijk wel met wenkbrauwpotlood en wenkbrauwgel je brows bijtekenen mocht dat nodig zijn. Het is gewoon belangrijk om de stap te durven zetten. Vind je het lastig om het zelf te doen, dan kun je ook zeker bij een salon langs. Er zijn tegenwoordig zelfs speciale brow bars waar ze zich volledig richten op het creëren van jouw perfect passende brow.

 

Wenkbrauwen shapen in 6 stappen

Hieronder hebben we in 6 overzichtelijke stappen uitgelegd hoe je het beste je wenkbrauwen kunt shapen. We zetten hier vooral uiteen hoe jij je wenkbrauwen dagelijks mooi in model kunt brengen. Als je methodes als harsen en sugaring zoekt, verwijzen we je graag door naar ons artikel over wenkbrauw behandelingen.

 

Stap 1 Wenkbrauwen borstelen

Je wenkbrauwen borstelen is de eerste stap bij het shapen. Borstel met de haargroeirichting mee en borstel de haartjes iets omhoog, zodat je de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen goed kan zien. Het beste is om een borsteltje te kiezen dat de haartjes goed kan scheiden, zoals het cosmetics borsteltje van de GrandeBrow-Fill. 

 

Stap 2  Wenkbrauwpotlood

Of je nu de voorkeur geeft aan een wenkbrauwpotlood, wenkbrauwpoeder of wenkbrauwgel; met een potlood zet je de basis. Bepaal waar je wenkbrauw begint (houd eventueel een potlood langs je neusvleugel om het begin van je wenkbrauwen te bepalen). Trek op het punt waar je wenkbrauw begint, aan de onderkant een rechte streep naar boven, tot je bij de boog van je wenkbrauwen komt.  Heb je al volle wenkbrauwen van jezelf dan kan je deze stap misschien overslaan.

 

Stap 3 Streepjes zetten

De eerste streep was recht, maar vanaf nu ga je korte haartjes tekenen. Dit ziet er veel natuurlijker uit dan dat je je wenkbrauwen gewoon ‘inkleurt’. Begin bij de basisstreep die je net gezet hebt en teken korte streepjes omhoog, met de groeirichting van je haartjes mee.

 

Stap 4 De boog van je wenkbrauwen

De volgende stap is de boog van je wenkbrauwen mooi te krijgen. Als je de korte streepjes hebt gezet boven de lijn die je in stap 2 hebt gemaakt, kun je vanuit daar de boog aanzetten. Doe dit weer met kleine streepjes voor een natuurlijk effect. Soms wordt aangeraden om je wenkbrauw op te trekken, dan zie je een spierlijn lopen dat je als uitgangspunt kunt nemen om de boog op te zetten.

Of:

Eventueel kun je de basis aanzetten met een wenkbrauwpotlood, en vervolgens met een wenkbrauwgel de rest inkleuren. De wenkbrauwgel van Grande Cosmetics bevat niet alleen een natuurlijk ogende kleurgel, maar houdt de wenkbrauwen ook de hele dag in model.

Tip: Voor mensen met dunne wenkbrauwen of gewoon niet al te volle wenkbrauwen, is een wenkbrauwpotlood de beste optie om een mooie basis neer te zetten. Daarna kun je met een wenkbrauwgel de wenkbrauwen mooi in model brengen. Als je al iets vollere wenkbrauwen hebt, maar ze zijn van licht van kleur of je wil ze graag iets donkerder, dan kun je direct met de wenkbrauwgel aan de slag.

 

Stap 5 Wenkbrauwen epileren

Bij het wenkbrauwen shapen hoort natuurlijk ook het weghalen van overtollige en wilde haartjes. Nu je de vorm goed hebt getekend, is het tijd om de wenkbrauwhaartjes die buiten dit gebied vallen te epileren. Voor vrouwen is het niet erg om ook haartjes aan de bovenkant van de wenkbrauwen weg te halen. Voor de mannen is dit vaak niet aan te raden, omdat ze anders een vrouwelijke look krijgen. De mannen kunnen zich vooral richten op het gebied tussen de twee wenkbrauwen (lees ook ons artikel over epileren voor mannen).

 

Stap 6 Wenkbrauwen borstelen

In deze stap pak je het borsteltje nog eens en borstel je voorzichtig door je wenkbrauwen. Dit maakt de getekende lijnen iets minder hard en geven je een natuurlijke look.

 

Professioneel wenkbrauwen shapen

Met deze stappen ben je al goed op weg om een professioneel wenkbrauw – shaper te worden. Het brow shaping is echter ook helemaal in bij de salons. Wat voor methoden worden daar veel gebruikt? Je lees het in ons artikel over wenkbrauwen shapen in de salon.