Wenkbrauwen lichter maken

Als jij een nieuwe haarkleur hebt, kan het zijn dat je je wenkbrauwen qua kleur niet goed meer vindt passen bij je hoofdhaar. Of heb je misschien van nature erg donkere wenkbrauwen die je graag lichter zou willen maken? Je kunt dit laten doen bij een brow bar of schoonheidsspecialiste, of zelf aan de slag met waterstofperoxide of bleekpoeder. Of eh, misschien wel met een mix van honing en citroen?

 

Wenkbrauwen lichter verven

Heb je per ongeluk je wenkbrauwen te donker geverfd? Dan kun je in ons artikel wenkbrauwen te donker geverfd, wat nu? Lezen hoe je ze weer lichter kunt maken. Let op, die methoden zijn specifiek gericht op mensen die wenkbrauwen donkerder hebben geverfd. Heb je donkere wenkbrauwen van jezelf die je graag lichter wilt hebben, dan is dit artikel geschikter om te lezen.

 

Wenkbrauwen bleken

Denk je erover na of je je wenkbrauwen wilt bleken? Je kunt je wenkbrauwen laten verven (zeer zeker aan te raden) of zelf aan de slag met bleekpoeder. Wil je zelf aan de slag, zorg dan dat je hoofdhaar uit je gezicht is door een haarband in te doen. Meng het bleekpoeder en de peroxide. Het is aan te raden voor het bleken een bekend merk te kiezen zodat je een pakketje krijgt met de peroxide en een instructieboekje.

Belangrijk! Gebruik alleen bleek crème dat geschikt is voor het bleken van gezichtshaar, en test eerst een klein stukje op bijvoorbeeld je armhaar om te zien hoe het middel reageert. Beter een geïrriteerde plek op je arm dan twee geïrriteerde en rode wenkbrauwen. Lees ook over wenkbrauwen verven met haarverf; aan te raden of niet?

Breng de crème aan met een kwastje of wattenstaafje en zorg dat alle haartjes ongeveer evenveel crème hebben. Breng bij voorkeur crème aan op één wenkbrauw zodat je goed in de gaten kunt houden of alle haartjes crème krijgen en hoe lang je het middel er al op hebt zitten. Lees de instructies over hoeveel minuten of seconden je moet wachten voor je het product er weer af moet halen. Ga niet iets anders doen maar houd echt de tijd in de gaten, anders heb je kans dat je met te lichte wenkbrauwen rond moet lopen. Ook kunnen je wenkbrauwhaartjes beschadigen als je een mengsel met peroxide er te lang op laat zitten.

 

Wenkbrauwen lichter maken met waterstofperoxide

Als je ooit een keer je haren hebt laten verven, weet je dat waterstofperoxide gebruikt wordt om haren lichter te maken. Voor je wenkbrauwen kun je beter een laag percentage nemen zoals 3%, een hoger percentage geeft je het risico dat het te snel of ongelijkmatig bleekt. Je kunt beter de behandeling twee keer herhalen dan dat je met verpeste wenkbrauwen zit.

Let op! Lees op de verpakking of je ook je wimpers kunt verven met de wenkbrauwverf als je dat zou willen. Sommige merken bieden wenkbrauw-en wimperverf aan, anderen niet.

 

Wenkbrauwen lichter maken natuurlijke manier

Kun je ook je wenkbrauwen lichter maken zonder gebruik te maken van bleekmiddelen of peroxide? Een van de meest gestelde vragen in fora is eigenlijk of wenkbrauwen lichter maken met citroen mogelijk is. Dat is zeker mogelijk, het zuur in de citroen zorgt voor een lichtere kleur. Als je een sprayflacon mengt met water en citroensap, dat over je wenkbrauwen sprayt en in de zon gaat zitten, zal je na een tijdje resultaat zien. Houd er wel rekening mee dat je wenkbrauwhaartjes uit kunnen drogen door het zuur, dus spoel het goed uit en verzorg je wenkbrauwen met een crème of een serum. Let er ook op dat resultaten per persoon erg kunnen verschillen. 

 

Wenkbrauwen lichter maken met kamille

Daarnaast is kamille ook een bekend huis-tuin-en keuken middel om de wenkbrauwen lichter te krijgen. Soms mengen mensen de kamille en citroen door een thee te maken van de kamille en dit een uur lang in te laten trekken. Vervolgens doen ze het citroensap erbij en brengen ze het mengsel op de wenkbrauwen aan. Dit moet je een paar dagen achter elkaar herhalen om resultaat te kunnen zien, maar resultaten kunnen per persoon erg verschillen.

 

Wenkbrauwen lichter maken met honing

Wat? Ook onze eerste reactie, maar het schijnt wel te werken. Je wenkbrauwen worden er niet zes tinten lichter door, maar als je je wenkbrauwharen wil oplichten kun je dus honing op je wenkbrauwen smeren. Dit zoete goedje bevat van nature een kleine hoeveelheid waterstofperoxide, waardoor haar iets op gaat lichten. Je kunt deze methode eventueel combineren met citroen voor sneller resultaat. 


Aanraders uit de shop