Wenkbrauw weetjes: dit wist je nog niet over je wenkbrauwen

Tijd voor wenkbrauw weetjes! Je hebt ze, maar weet je er ook alles van? Je wenkbrauwen vormen een belangrijk deel van je gezicht en je identiteit. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat je wenkbrauwen sneller groeien in de zomer? Lees hieronder leuke feitjes en weetjes over wenkbrauwen.

 

Wenkbrauw feitjes

  1. Wenkbrauwen lijken misschien klein, maar kunnen ontzettend veel haartjes bevatten: van gemiddeld 250 haartjes tot wel 1000 stuks per wenkbrauw!
  2. De wenkbrauwcyclus is vrij kort, ongeveer vier maanden. In die vier maanden groeien de wenkbrauwhaartjes, hebben ze een rustfase en vallen ze weer uit.
  3. Net als hoofdhaar, verlies je ook regelmatig wenkbrauwhaartjes. Dit is een natuurlijk proces en niets om je zorgen over te maken.
  4. Heel veel mensen epileren wenkbrauwen nog steeds zelf thuis, maar de brow bars en wenkbrauwspecialisten worden steeds populairder. Ook de methoden om je wenkbrauwen bij te houden veranderen: je wenkbrauwen laten waxen en wenkbrauwen treaden is nu helemaal in.
  5. Wenkbrauwen verven gebeurd ook erg vaak gewoon bij de kapper. Mensen die voor een andere haarkleur kiezen, laten hun wenkbrauwen vaak in een matchende kleur verven.

 

Wenkbrauw weetjes

Wat wist jij nog niet over wenkbrauwen? Waren bovenstaande feitjes al bekend? Dan zijn onderstaande weetjes misschien nog nieuw. Heb je zelf nog een leuke weetje, stuur het dan zeker door naar ons info-adres. Wie weet zie je jouw feitje of weetje terug in ons blog!

 

1. Wenkbrauwen zijn functioneel

We zijn tegenwoordig zo druk bezig om wenkbrauwen mooier te maken, dat we bijna vergeten dat ze ook nog functioneel zijn. Wenkbrauwen zijn bedoeld om je ogen te beschermen tegen zweet en regen bijvoorbeeld, dat van je voorhoofd naar beneden stroomt. Zo blijf je goed zicht houden, ook al is het slecht weer.

 

2. Wenkbrauwen maken je herkenbaar

In verschillende studies is inmiddels aangetoond dat wenkbrauwen een belangrijke rol spelen bij het herkennen van gezichten. Naast je ogen en neus, kijken mensen al snel naar de wenkbrauwen om te bepalen of ze je kennen.

 

3. De huid rondom je wenkbrauwen is erg gevoelig

Als je voor het eerst je wenkbrauwen epileert of waxt, kun je verrast worden door de gevoeligheid van de huid. Daarnaast is de ene huid gevoeliger dan de ander, dus epileer of wax je wenkbrauwen niet vlak voor een feestje of belangrijke afspraak. De huid kan rood worden door irritatie en nog wel een paar uur zo blijven.

 

4. Wenkbrauwen hebben een kruin, net als je hoofdhaar!

Dat je op je hoofd een ‘kruin’ in het haar hebt, wist je waarschijnlijk al. Bij het borstelen en knippen valt je haar vaak weer in model volgens de kruin. Maar wist je dat je wenkbrauwen ook een kruin kunnen hebben? Een kruin in je wenkbrauwen is minder goed te zien omdat het om een klein oppervlak gaat, maar het kan wel verschil maken bij het epileren of waxen van je wenkbrauwen. Een wenkbrauwspecialist houdt rekening met deze kruin en kan je wenkbrauwen zo in model brengen dat de kruin daar perfect in verwerkt wordt.

 

5. Wenkbrauwen ‘werken’ harder in de zomerperiode

Ben je zelf graag actief in de zomer en ga je veel naar buiten? Je wenkbrauwen doen met je mee. Letterlijk, want je wenkbrauwhaartjes groeien echt iets sneller in de zomer. Dit komt door de gunstige weersomstandigheden en doordat jij dus ook veel actiever bent. Een goede doorbloeding helpt je lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen en brengt ook sneller belangrijke voedingsstoffen bij je haarzakjes. Een win-win situatie dus!

 

6. Wenkbrauwen kunnen dunner worden

Als je ouder wordt, kunnen je wenkbrauwen net als je hoofdhaar ook dunner worden. Niet alleen ouderdom, maar ook medicijngebruik en hormonen kunnen hierin een rol spelen. En vergeet je voedingspatroon en stress niet! Met name de laatste twee zijn oorzaken waar je iets aan kunt doen. Door je voedingspatroon aan te passen en de dingen die je stress bezorgen zoveel mogelijk aan te pakken, kun je al verbetering in de conditie van je hoofdhaar, wenkbrauwhaar en wimperharen zien.

 

7. Wenkbrauwen kunnen ook weer dikker worden

Gelukkig is er ook de mogelijkheid dat je wenkbrauwen weer voller kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan overplucking, waardoor je wenkbrauwen niet meer terug willen groeien of alleen in kleine donshaartjes terugkomen. Met het GrandeBrow wenkbrauwserum kun je de conditie van je wenkbrauwhaartjes verbeteren, waardoor ze sterker en zachter kunnen worden. Je wenkbrauwen gaan er hierdoor weer voller uitzien. Oorzaken als stress en voeding kun je zoals je bij bovenstaand punt hebt gelezen ook aanpakken. Als je denkt dat de haaruitval aan je hormonen ligt of door medicijngebruik komt, dan kun je eventueel nog met je arts praten om te kijken of er alternatieven zijn die een minder sterke aanslag hebben op je haar.

 

8. Er is niet een perfecte wenkbrauwvorm

Net zoals geen twee mensen exact hetzelfde zijn, bestaat er ook geen perfecte wenkbrauwvorm voor iedereen. Eigenlijk maar goed ook, anders zou iedereen op elkaar lijken. Als je naar een wenkbrauwspecialist gaat, vraag daar dan ook advies over de beste vorm van je wenkbrauwen. Zij kijken naar de vorm van je gezicht en de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen en maken op basis daarvan de beste vorm die bij je gezicht past. Zo ziet het resultaat er heel natuurlijk uit.

 

9. Wenkbrauwgel is een recente ontwikkeling

Inmiddels zijn er zoveel verschillende soorten op de markt, dat we eigenlijk al vergeten zijn dat wenkbrauwgel een recente ontwikkeling is. In de jaren tachtig gebruikten mensen nog een transparante mascara om hun wenkbrauwen in model te brengen. Tegenwoordig is dat niet meer nodig, omdat er voor de wenkbrauwen speciale wenkbrauwgels zijn ontwikkeld. Denk maar aan de wenkbrauwgel van Grande Cosmetics, beschikbaar in light en dark, die de wenkbrauwen niet alleen de hele dag in model houdt, maar ook kleurt met een minerale kleurgel.

 

10. Wenkbrauwextensions bestaan!

Wimperextensions zijn inmiddels ook niet meer weg te denken uit het beautyassortiment. Wie heeft niet eens een gek setje opgedaan met nepwimpers? De extensions zijn ook een veelvuldig geboekte behandeling bij schoonheidssalons om de wimpers voller en langer te maken. Maar voor die wenkbrauwen zijn dus ook gewoon extensions beschikbaar! Net als bij de wimpers worden dan kleine haartjes aan de natuurlijke haartjes geplakt, waardoor ze langer en voller worden. Echt goed voor de haartjes is dit helaas niet, omdat er extra gewicht op komt te staan, waardoor ze sneller uit kunnen vallen. In plaats daarvan raden we graag een wenkbrauwserum aan, dat de wenkbrauwhaartjes niet alleen beschermt tegen broosheid en breekbaarheid, maar de haartjes ook sterker en zachter kan maken. Je wenkbrauwen zien er voller uit en zitten veel beter in model. Lees er ook meer over bij het GrandeBrow wenkbrauwserum van Grande Cosmetics.