Grappige weetjes over mascara

Mascara is een van de meest populaire make-up producten en wordt dagelijks gebruikt door miljoenen mensen. Maar wist je deze dingen al over mascara? We verzamelden leuke feitjes en weetjes over dit mooie cosmeticaproduct.

 

Wist je dat:

 1. De Egyptenaren al sinds 4000 jaar voor Christus hun oogleden donkerder maakten? Ze gebruikten daar kohl voor, dat aangebracht werd als eyeliner op het bovenste ooglid of rond de ogen.
 2. De Egyptenaren de kohl ook mengden met verschillende ingrediënten, van krokodillenpoep tot honing, om het te kunnen gebruiken als mascara? Toen gebruikten ze de kohl om de ogen zo donker mogelijk te krijgen om kwade geesten te weren.
 3. De Arabieren de eersten waren die de kohl gebruikten als eyeliner op het onderste ooglid?
 4. De eerste mascara in de 19e eeuw in Londen is bedacht door Eugene Rimmel? Precies, van dat merk ja. Hij vindt in 1864 de ‘Cosmétique Superfin’ uit, een product om de wimpers donkerder mee te kleuren en extra volume te geven.
 5. De eerste niet-toxische mascara ook op naam van Rimmel staat? Eugene ontwikkelde een ‘Water Cosmétique’ in 1887, geïnspireerd op de Egyptische kohl en samengevoegd met vaseline, een ander revolutionair product dat in die tijd bedacht was.
 6. De naam van een andere mascara-gigant een combinatie is van het revolutionaire product vaseline en een naam? T.L. Williams zag zijn zusje Maybel een mix maken van vaseline en as van verbrande kurk om op haar wimpers aan te brengen en besloot dat het makkelijker kon. Hij ontwikkelde een product dat hij Maybelline noemde: een combinatie van de naam Maybel en ‘line’ van Vaseline.
 7. Mascara eerst een cake-achtige substantie was die je met een vochtig kwastje op je wimpers aan moest brengen?
 8. Helena Rubenstein in 1957 het moderne design van een tube gevuld met mascara-substantie heeft ontworpen? De mascara moest voor die tijd op het borsteltje aangebracht worden, nu ging het ‘automatisch’.
 9. Max Factor de eerste cosmetica-gigant was die de moderne variant van de huls met borstel op de markt bracht?
 10. Mascara niet zo lang meegaat als je zou denken? Goedkopere merken drogen vaak al na drie maanden uit, de duurdere merken doen er tussen de 6 maanden en een jaar over om uit te drogen.
 11. Waterproof mascara nog sneller uitdroogt dan gewone mascara?
 12. Je mascara ook prima als eyeliner kunt gebruiken? Gewoon even met een eyeliner borsteltje over je mascaraborsteltje en je kunt zo een fijn lijntje boven je wimperaanzet zetten.
 13. Sommige mascara’s visschubben bevatten? Deze mascara’s bevatten het ingrediënt guanine, dat gemaakt is van vissenschubben.

Weet jij nog een leuk feitje over mascara? Stuur het naar ons op en we zullen het vermelden in het artikel.