Waterproof mascara verwijderen? Zo doe je dat!

Waterproof mascara verwijderen is niet altijd even makkelijk. Het grote voordeel van waterproof mascara is natuurlijk dat je wimpers altijd ‘on fleek’ zijn, regenbui of niet. Daarnaast blijven ze ook erg goed in de krul zitten als je met een krultang aan de slag bent geweest. Maar hoe verwijder je die krachtige mascara? Esthetic Health geeft tips!

 

Waterproof mascara verwijderen met tips van een professional

Voor make-up tips kijken we natuurlijk graag naar de professionals. Zij zijn tenslotte dagelijks met make-up producten bezig. Een tip die de laatste tijd opdook en heel enthousiast wordt overgenomen door andere professionals: gebruik twee soorten mascara. 

Reinig, voordat je überhaupt mascara aanbrengt, eerst je wimpers. Je wimperharen zijn zo goed schoon, belangrijk voor een goede hechting van de mascara. Breng vervolgens een laag normale mascara aan. Dus niet direct beginnen met een waterproof mascara, maar eerst een niet-waterproof aanbrengen. Dit vormt je basis. Breng dan als tweede laag een waterproof mascara aan. Zo zitten je wimperharen in een waterproof seal. De waterproof mascara is echter niet direct aan de wimpers gehecht, waardoor je het eenvoudig kunt verwijderen.  

Tip: Eventueel kun je in plaats van een gewone mascara als basis ook een mascara primer gebruiken. Primers heb je in verschillende kleuren, van doorzichtig tot zwart of wit. 

Alternatief voor waterproof mascara

Toegegeven, waterproof mascara verwijderen blijft een taak. Daarnaast raken je wimpers toch wel extra belast als je meerdere lagen van verschillende mascara over elkaar heen aan moet brengen. Is daar dan geen alternatief voor? Sommige make-up merken hebben een waterresistant mascara in het assortiment. Dit is een mascara die de hele dag blijft zitten en ook tegen een miezerregen kan, maar die eenvoudig te verwijderen is. Je kunt zo dus de hele dag door genieten van je mooie wimpers, maar haalt aan het einde van de dag de mascara er ook zo weer af. Ideaal toch? 

 

Niet zonder waterproof mascara de deur uit?

Er zijn natuurlijk altijd enthousiaste fans van de waterproof mascara die simpelweg niets anders willen. En met dat wisselvallige weer in de Benelux kunnen wij ons dat goed voorstellen. Hoe zorg je dan dat je wimpers die dubbele coating aankunnen? Door het gebruik van een wimperserum. Een wimperserum verzorgt de wimperharen van wortel tot punt en helpt de natuurlijke gezondheid van de wimpers te verbeteren. Wimpers ogen hierdoor niet alleen langer en voller, ze voelen ook flexibeler en sterker aan.

 

Wimperserum en waterproof mascara

Doordat je wimpers in optimale gezondheid verkeren, kunnen ze ook veel beter tegen die dubbele laag mascara die je aanbrengt. We moeten er wel bij zeggen dat teveel waterproof mascara nooit goed is voor je wimpers. Geef ze regelmatig ‘rust’ door een dag geen mascara aan te brengen of te kiezen voor een waterresistant variant of een niet-waterproof variant. Vergeet daarnaast ook niet je wimpers aan het einde van de dag weer goed te reinigen, zodat ze ’s nachts kunnen rusten. Je wimpers zullen je dankbaar zijn!

Bekijk voor meer informatie over het wimperserum ook onze artikelen over wimperserum informatie en tips. Heb je naar aanleiding van de artikelen nog vragen? Aarzel dan zeker niet om een mailtje te sturen.