Waarom je wimpers ontvetten zo belangrijk is

Wimpers ontvetten is een belangrijke stap die je niet over mag slaan als je wimpers gaat verven. Zelfs in de dagelijkse make-up routine is het belangrijk om de wimpers dagelijks goed te reinigen. Toch wordt dit, met name als men thuis wimpers gaat verven of een dag geen mascara draagt, vaak vergeten. Waarom is het zo belangrijk om dit juist wel te doen?

 

Wimpers dagelijks reinigen, ook als je ze niet verft

Reinig je wimpers iedere dag, ook als je geen mascara of eyeliner hebt gebruikt. Zo verwijder je vuil en voorkom je dat de huid bij je wimperrand gaat ontsteken. Kijk goed naar de eigenschappen van de make-up die je gebruikt en de oogmake-up remover. Als je oogmake-up op olie-basis gebruikt, gebruik dan ook een oogmake-up remover op oliebasis. Oogmake-up op waterbasis kun je verwijderen met remover op waterbasis.

 

Voordat je aan de slag gaat met wimperverf

Als je erover nadenkt om je wimpers te verven, weeg je ook graag de voor- en nadelen tegen elkaar af. Een voordeel is natuurlijk dat je wimpers nu standaard een kleur hebben, waardoor je niet per se met mascara in de weer hoeft te zijn. Een nadeel is natuurlijk dat je wimpers er niet ineens voller of lager van worden. De wimperverf legt simpelweg een laagje verf op de wimpers. Het kan natuurlijk wel gebeuren dat je van jezelf erg blonde wimpers hebt, waardoor ze langer lijken doordat alles nu een donkere kleur heeft. Het is echter niet zo dat de natuurlijke lengte ineens verandert. Lees nog meer op ons blog over de voor- en nadelen van wimpers verven.

 

Wimpers ontvetten voor het verven

Als je eenmaal een kleur wimperverf hebt gekozen, is het belangrijk om de wimpers te reinigen van vuil en oliën. Zorg ervoor dat je een make-up reiniger gebruikt zonder olie. Als je geen oogmake-up reiniger zonder olie in huis hebt, moet je er echt een aanschaffen. Olie kan ervoor zorgen dat de verf niet goed pakt of niet goed blijft zitten. Kijk even bij de ingrediëntenlijst of het hoofdproduct Aqua/Water is, dan weet je dat je met een product op waterbasis te maken hebt.

 

Wimpers blijven ontvetten na het verven

Als je wimpers geverfd zijn, is het nog steeds belangrijk om ze te reinigen. Juist nu je niet meer iedere dag mascara aanbrengt, kun je het makkelijk vergeten. Probeer echter nog steeds in de dagelijkse routine je wimpers te reinigen. Dit kan gewoon met de olie-vrije oogmake-up remover, zodat je losse huidschilfers en vuil snel kunt verwijderen.

Tip: Het verven van je wimpers kan de wimperhaartjes iets beschadigen. Door je wimpers schoon te houden, zal de conditie van de wimpers ook verbeteren. Met een wimperserum kun je vervolgens de gezondheid van je wimperharen vanaf het haarzakje helpen verbeteren. De wimpers gaan er door het gebruik van het serum niet alleen gezonder, maar ook voller en langer uitzien. Een mooie combinatie met die pas-geverfde wimpers!