Waar kun je make-up bewaren?

Waar kun je make-up bewaren? Als je veel make-up hebt, laat je dat vaak overal slingeren. Je hebt een mini-kit in je handtas(sen), er ligt wat op het plankje in de gang en je hebt een behoorlijke collectie op je slaapkamer. Maar wat zijn de beste plekken om je make-up te bewaren en waar kun je dat juist beter niet doen? Wij zochten het voor je uit.

Tip: Make-up heeft vaak op de verpakking nog een icoontje met een pot staan en een nummer. Dit getal geeft aan hoeveel maanden het product houdbaar is. Voor het Grande Cosmetics wimperserum is dit bijvoorbeeld 12 maanden. Ongeopend kan het product vaak langer mee, maar ook dit wordt weer beïnvloed door de omgeving waar je het product bewaard. Leg je het product in een warme en vochtige badkamer, dan kan de houdbaarheid snel achteruit gaan, of het product nu geopend is of niet. 

 

1.     Bewaar geen make-up in de badkamer

We hebben hier al vaker over geschreven, maar make-up kun je beter niet bewaren in de badkamer. Door de warmte en de extreem hoge luchtvochtigheid kan make-up sneller bederven, shiften of vervliegen. Bacteriën groeien goed in dit klimaat, dus het beste is om je make-up producten uit de badkamer te houden zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

 

2.     Bewaar geen make-up bij de verwarming

Heb je een prachtige toilettafel die naast de verwarming staat? Lekker warm, maar absoluut funest voor je make-up. Door de warmte worden de ingrediënten in de make-up aangetast en bacteriën groeien bijna waar je bij zit. Probeer de make-up producten zoveel mogelijk op een constante kamertemperatuur te houden.

 

3.     Bewaar geen make-up in de koelkast

Moest je make-up niet juist in de koelkast bewaren? Hier kan wat verwarring over ontstaan, maar deze don’t geldt alleen voor make-up. Sommige gezichtscrèmes hebben juist baat bij een koele temperatuur. Make-up kan echter veel sneller shiften of verdikken in de koelkast, dus je kunt beter een goede plek in je kamer zoeken om je make-up in op te bergen.

Tip: Je kunt je nagellak ook beter niet bewaren in de koelkast: lees ons artikel over nagellak in de koelkast bewaren voor meer informatie.

 

4.     Bewaar geen make-up in de auto

De auto is eigenlijk een combinatie van de koelkast en badkamer in één. ’s Nachts wordt het te koud, ’s ochtends is het te vochtig en zodra je instapt en de verwarming aanzet wordt het te warm. Als er één plek is waar make-up snel kwaliteit verliest, is dat wel de auto. Als je graag make-up meeneemt voor onderweg, bewaar dat dan liever in je handbagage.

 

5.     Bewaar geen make-up bij het raam

Staat je toilettafel dicht bij het raam? Let er dan op dat alle make-up producten uit de zon blijven. Zonlicht kan cosmetica snel laten verkleuren. Daarnaast is de warmte van de zon natuurlijk ook niet goed voor de make-up. Een toilettafel met lades zou een uitkomst zijn. Houd er dan wel rekening mee dat je de toilettafel uit de buurt van de verwarming houdt, en de verwarming ook niet te hoog draait.

 

De beste plek om je make-up te bewaren

Wat is dan de beste plek om je make-up te bewaren? Uit de zon, niet te warm, niet te koud en zeker niet te vochtig zijn een must. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een make-up tafel in de slaapkamer met lades om alle producten in op te bergen. De temperatuur van de slaapkamer ligt vaak iets lager dan bijvoorbeeld de woonkamer en is daarom prima geschikt voor alle producten.