8 Veelgestelde vragen over wimperserums

Veelgestelde vragen over wimperserums kun je in deze blogpost vinden. Met al het nieuws de laatste tijd krijgen we veel vragen binnen over wimperserums en specifiek het Grande Cosmetics wimperserum. Hoe zit het met het prijsverschil, wat zijn de effecten en zijn er bijwerkingen? In deze post een overzicht. 

 

Tip: Staat een vraag er niet bij? Stel je vraag dan zeker aan ons via het contactformulier en we komen er zo spoedig mogelijk bij je op terug.

 

Waarom zit er zoveel prijsverschil in wimperserums?

Dit hangt met name van de ingrediënten in het product af. Je hebt ingredienten die de wimpers er bijvoorbeeld alleen glanzender uit laten zien, maar ook speciale intensief verzorgende ingrediënten die de wimpers volledig verzorgen. Daar zit een duidelijk verschil in. Wimperserums die deze intensief verzorgende ingrediënten niet bevatten zorgen er niet voor dat wimpers er voller en langer uit gaan zien. Ze geven wellicht wat glans, maar meer vaak niet. Hierdoor kunnen de fabrikanten van die merken de prijs ook lager maken dan merken die wel intensief verzorgende ingrediënten bevatten, zoals Grande Cosmetics.

 

Is een wimperserum schadelijk?

De laatste tijd zijn de wimperserums veel in het nieuws geweest. Mensen maakten zich zorgen over de ingrediënten: is een wimperserum gevaarlijk? Dit ging dan specifiek over het ingrediënt bimatoprost. Bimatoprost wordt alleen in geneesmiddelen gebruikt en mag niet in de EU als cosmetisch product verkocht worden. Wimperserums die dit ingrediënt bevatten, gaan dus tegen de officiële regels van de EU in. Aan het gebruik van deze wimperserums kleven de bijwerkingen die ook voor medicijnen gelden met dit ingrediënt. Je kunt dan denken aan vertroebeld zicht, irritaties en een kleine kans op verkleuring van de iris (met name blauwe en groene ogen kunnen bruin worden. Dit effect is permanent). Lees er meer over op het farmacoceutischkompas van de overheid.

 

Wat is het beste wimperserum?

Bij deze vraag kunnen we natuurlijk niet anders dan Grande Cosmetics antwoorden. Het is niet voor niets dat we de producten van dit merk in onze webshop aanbieden, we staan voor 100% achter het product. Het wimperserum is uitgebreid getest door oogartsen en dermatologen. Zo weet je zeker dat je een betrouwbaar product in handen hebt. Wel zo fijn, je brengt het tenslotte bij je ogen aan.

Tip: Zoek bij het lezen van informatie over wimperserums ook zeker naar de eigenaar van de website. Wij bieden Grande Cosmetics aan en doen daar niet geheimzinnig over (we zijn er juist trots op!). We doen daarom ook geen vergelijkingen met andere merken, omdat we dat niet objectief kunnen doen. Andere websites zijn hier helaas wat schimmiger over . De ‘reviews’, ‘vergelijkingen’ en ‘beoordelingen’ die je leest kunnen behoorlijk beïnvloed zijn door het eigen merk dat aangeboden wordt. Kijk daarom ook op de website of er een wimperserummerk aangeboden wordt. Is dit het geval, houd dit dan in je achterhoofd als je de rest van de informatie leest. Andere merken kunnen dan ‘onnodig’ naar beneden gehaald worden om het eigen merk te kunnen promoten. Lees daarom altijd meerdere reviews en bekijk niet alleen websites van bedrijven, maar ook van bloggers en van experts.

 

Hebben wimperserums bijwerkingen?

We krijgen ook de vraag of wimperserums bijwerkingen hebben. Dit hangt echt van het soort wimperserum af, omdat de ingrediënten duidelijk verschillen. Lees bijvoorbeeld bovenstaand stukje over het ingrediënt bimatoprost. Qua Grande Cosmetics bijwerkingen kunnen we kort zijn: het product is uitgebreid getest door oogartsen en dermatologen. We ontvangen zelfs veel positieve reacties van mensen met gevoelige ogen die het product met succes gebruiken. Mocht je een zeer gevoelige huid hebben, dan raden we aan het product eerst even op een stukje huid te testen. Is daar geen reactie te zien, dan kun je het product een dag op één wimperrand aanbrengen. Als je dan nog niets ziet, kun je het product gebruiken. Lees ook de bijsluiter om  te zien hoe je het product het beste aanbrengt.

 

Is het effect van een wimperserum permanent?

Als je bedoeld dat je na één keer een paar weken een wimperserum gebruiken voor altijd wimpers hebt die er vol en lang uit zien; dan nee. Een wimperserum is een verzorgingsproduct, dat moet je dus blijven gebruiken om de wimpers te verzorgen. Wimperharen groeien in een cyclus, dus eens in de twaalf weken valt een wimpers uit en groeit er weer een nieuwe. Als de nieuwe wimper niet verzorgd is met een serum dan ziet hij eruit als de periode voor het gebruik van het wimperserum.

 

Wimperserum werkt niet meer?

Soms horen we van mensen waarbij het wimperserum niet meer werkt. Als je Grande Cosmetics gebruikt, kan dit een aantal oorzaken hebben.

1.     Het wimperserum is niet iedere dag gebruikt, waardoor het effect op een gegeven moment minder wordt. Als een wimperserum niet consequent voor een periode van 12 weken iedere dag gebruikt wordt, zie je niet optimaal resultaat.

2.     Mensen stoppen met het gebruik van het wimperserum. Als je na 12 weken stopt met het gebruik van het wimperserum, gaat de groeicyclus van je wimpers gewoon door. Na 6 tot 8 weken vallen de eerste wimpers uit, en na 12 weken zijn al je wimpers opnieuw aangegroeid. Als deze wimpers niet verzorgd zijn met het serum, gaan ze weer terug naar de staat voor het gebruik van het serum.

3.     Er is medicatie gebruikt dat effect heeft op de haargroei. Sommige medicijnen kunnen invloed hebben op de haargroei. Als je tijdens het gebruik van een serum medicatie bent gaan gebruiken, kan het hieraan liggen.

4.     Het lijkt optisch minder. Als je gedurende 12 weken ziet dat je wimpers verbeteren, kan het zijn dat je ‘gewend’ bent aan deze verbetering. Het wimperserum lijkt dan misschien niet meer te werken, maar het tegendeel is waar. Het wimperserum zorgt er dan voor dat je na 12 weken die prachtige wimpers kunt behouden. Daarom wordt altijd aangeraden om het wimperserum te blijven gebruiken, maar dan bijvoorbeeld om de dag.

 

Hoe breng ik een wimperserum aan?

De manier van aanbrengen kan per wimperserum of –conditioner verschillen. In het geval van Grande Cosmetics raden we aan om iedere dag een dun lijntje bij de aanzet van de wimperharen aan te brengen.

 

Groeien je wimpers sneller door een wimperserum?

Jammer maar helaas, een wimperserum zorgt er niet ineens voor dat je wimpers sneller gaan groeien. Je wimpers groeien in een cyclus van 6 tot 8 weken. In deze cyclus groeit een wimpers, blijft een tijdje in de rustfase en valt vervolgens uit, waarna er weer een nieuw wimperhaartje tevoorschijn komt. Dit is een natuurlijk proces en wordt niet ineens versneld. Je zou er ook niet veel mee opschieten, want dan vallen je wimperhaartjes ook weer sneller uit. Wat een wimperserum wel kan doen, is je wimperharen de optimale verzorging geven tijdens die groeicyclus. Je wimpers krijgen zo de kans om hun natuurlijke optimale lengte te bereiken.

 

Veelgestelde vragen over wimperserums: nog vragen?

Heb je na het lezen van bovenstaande vragen nog een vraag over wimperserums? Of wil je graag meer weten over het Grande Cosmetics wimperserum? Of misschien gewoon tips om vollere, langere wimpers te krijgen? Neem dan zeker een kijkje op ons beauty blog of stuur je vraag via het contactformulier naar je door. 


Aanraders uit de shop