Vaseline op je wimpers - wel of niet doen?

Vaseline op je wimpers smeren, dat heb je vast wel eens gehoord. Je wimpers schijnen dan langer en voller te worden. Is dit ook echt zo, of is het gewoon een erg groot fabeltje? Wij gingen op onderzoek uit om te kijken of vaseline op je wimpers smeren werkt.

 

Ingrediënten van vaseline

Om te weten of vaseline echt zou kunnen werken om je wimpers langer en voller te laten lijken,  kijken we naar de ingrediëntenlijst. Vaseline is gemaakt van “100% pure petroleum gelei, dat een mix is van minerale olie en wax” (bron: Vaseline.us). Volgens de website van Vaseline legt de gelei een beschermende laag tussen de cellen van droge of beschadigde huid in de hoornlaag (buitenste huidlaag), waardoor de huid beter vocht kan vasthouden en zichzelf beter kan genezen.

 

Vaseline op je wimpers gebruiken

Als we deze kennis vervolgens toepassen op de wimpers, lijkt de vaseline dus een lichte laag van minerale olie en wax op je wimpers aan te brengen. Hierdoor kan het bescherming geven tegen wrijven als je gaat slapen, maar echte ingrediënten om de wimpers er voller en langer uit te laten zien, zitten er dus niet in. Wellicht dat wimpers er iets voller uit gaan zien vanwege het vettige laagje, maar langer zullen ze niet worden. Ook worden de wimpers niet verzorgd. Vaseline sluit de huid (in dit geval dus de wimper) af voor invloeden van buitenaf, maar verder doet het niets.

 

Gebruik van Vaseline

Volgens gebruikers van dit middel zou je iedere avond, nadat je je make-up hebt verwijderd, voor het slapengaan nog even vaseline op je wimpers moeten smeren. ’s Ochtends moet je het er dan weer afhalen voor je je mascara op doet. Dit klinkt als een aardig karwei, en we kunnen ons voorstellen dat je als moderne vrouw (of man!) geen tijd hebt om zoveel moeite te doen om te kijken of je echt vollere wimpers krijgt

 

Vaseline slecht voor wimpers

Is Vaseline echt slecht voor je wimpers? We gaan er even vanuit dat je geen vaseline in je ogen smeert, dit tellen we niet mee als nadeel van vaseline op je wimpers. Mocht je heel graag Vaseline willen smeren dan is het verstandig een wattenstaafje of schoon mascaraborsteltje te gebruiken zodat het niet in je ogen komt. Wat andere nadelen betreft: er zijn een aantal punten te noemen waardoor je misschien liever geen vaseline voor je wimpers gebruikt. 

 

Niet getest op wimpers

Op de website van Vaseline kun je lezen dat het product heel geschikt is voor de droge en beschadigde huid. Dit betekent echter ook dat het product niet gemaakt is voor of getest is op wimpers. Er is geen onderzoek gedaan naar de langetermijneffecten van het gebruik van Vaseline op je wimpers, dus je bent er nooit zeker van dat wat je doet ook echt veilig is. 

 

Mascara en eyeliner blijft minder goed zitten

Vaseline is een gelei van minerale olie en wax die je op je wimperharen legt. Dit betekent ook dat je de volgende ochtend ervoor moet zorgen dat echt alles van het product van je wimpers verdwenen is, anders blijft je make-up niet lang zitten. Mascara en eyeliner kunnen geen grip krijgen op de vettige haartjes en huid, waardoor het erg snel kan vervagen. 

Let op: Gebruik nooit vaseline als je wimperextensions hebt. Dankzij de vetten en oliën kunnen je wimperextensions loslaten en uitvallen. 

 

Wimpers krijgen nooit 'rust' 

Welke make-up blog je ook leest en welk Youtube-kanaal je ook kijkt, iedereen zegt hetzelfde: 's avonds voor het slapengaan reinig je je gezicht en verwijder je alle make-up en onzuiverheden. Je brengt daarna een hydraterende creme aan en geeft vervolgens je huid en haar de hele nacht 'rust'. Even geen make-up, maskers of reinigingsproducten die de huid moet verwerken. Je huid en haren krijgen zodoende lucht om even bij te komen en zich te herstellen van de make-up. Als je echter je mascara net van je wimpers afhaalt en er vervolgens vaseline op smeert, sla je deze rustperiode dus over. Door je wimpers nooit rust te geven, heb je de kans dat de gezondheid van je wimperharen achteruit gaat. Met als gevolg dat de haartjes dunner kunnen worden en sneller uit kunnen vallen. 

 

Wimpers worden zwaar

Omdat je met Vaseline een vettige laag aanbrengt op je wimpers, worden ze zwaarder. Hierdoor is het lastig om wimpers nog mooi omhoog te krullen. En als je vervolgens gaat boenen om de Vaseline er weer af te krijgen, heb je kans dat je wimpers sneller uitvallen of afbreken. Al met al is het een behoorlijk werkje met veel risico’s die juist je wimpers weer kunnen beschadigen.

 

Wimperserum

Zoals je kunt zien kleven er veel onverwachte en onhandige nadelen aan dit product om het op je wimpers te gebruiken. Beter is om een product te gebruiken dat ook daadwerkelijk getest is op de wimpers en de gezondheid van de wimpers kan verbeteren. Ingrediënten die speciaal voor wimpers bedoeld zijn, zoals het wimperserum van Grande Cosmetics, die in samenwerking met oogartsen en dermatologen is getest en goedgekeurd. Dit complex bevat een unieke mix van ingredienten die de breekbaarheid en broosheid van de wimpers verminderen. Deze ingrediënten zijn speciaal getest op wimpers en gecombineerd in een wimperserum om de wimpers te helpen om te verbeteren en ze er voller en langer uit te laten zien.

 

Eenvoudig langer en voller uitziende wimpers krijgen

Krijg je liever op een eenvoudige manier resultaat? Dan is het GrandeLash wimperserum iets voor jou. Gewoon iedere avond even een dun lijntje trekken bij de aanzet van je wimpers en na twaalf weken kunnen je wimpers er voller, langer en vooral ook gezonder uit gaan zien. Het product trekt razendsnel in, dus voordat je in je bed stapt is het product al door de huid bij de aanzet van de wimpers opgenomen. Ook erg fijn: na die twaalf weken kan het al volstaan om het serum drie tot vier keer per week te gebruiken.

 

Conclusie

De conclusie na het bestuderen van het product is dat het een fijn product is voor de huid, maar niet zozeer voor de wimpers. Niet getest op de kwetsbare wimperharen betekent dat niemand precies weet wat de effecten voor lange termijn zijn als je vaseline op je wimpers smeert. Daarnaast lijkt het, vanwege de ingrediënten in het product, ook niets te doen voor de gezondheid van de wimpers en de lengte. Als je zeker wilt zijn dat je een uitgebreid getest product hebt dat je veilig kunt gebruiken om je wimpers er voller, langer en gezonder uit te laten zien dan kunnen wij het GrandeLash wimperserum van harte aanbevelen. 


Aanraders uit de shop