Stoppen met wimperextensions? Onze tips

Misschien komt het je bekend voor. Je draagt al enige tijd wimperextensions, je wilt stoppen met het dragen van wimperextensions, maar wat dan? Wij zetten alle tips voor mooie en gezonde wimpers op een rij.

Iedereen die wimperextensions heeft gehad kent heel goed de voordelen maar ook de nadelen van wimperextensions. Het kost geld, tijd, en de gezondheid van de eigen wimpers wordt er vaak niet beter op. Maar, je hebt wel een mooie oogopslag met de wimperextensions die je eigenlijk niet wilt missen. Wat moet je doen als je wilt stoppen met wimperextensions maar niet met korte broze wimpers achter wilt blijven?

 

Allereerst, wanneer je daadwerkelijk besluit om te stoppen met wimperextensions, zal het in eerste instantie even wennen zijn aan jouw natuurlijke wimpers. Kun je hier maar niet aan wennen? Bekijk dan onderstaande tips:

 

Gebruik een wimperserum

Het gebruiken van een wimperserum is in dit geval de gouden tip. Wanneer je wimperextensions draagt kan dit van invloed zijn op de gezondheid van de wimperhaartjes. Je wilt de wimperhaartjes daarom in een goede conditie houden. Een wimperserum bevat ingrediënten die de wimpers verzorgen waardoor de wimpers niet alleen gezonder en sterker worden maar er ook voller en langer uit gaan zien. Je kunt een wimperserum in verschillende situaties inschakelen:

  • Gebruik een wimperserum ter ondersteuning wanneer je de wimperextensions nog draagt. Omdat je de wimpers met het serum goed verzorgt zijn de wimpers minder broos en kunnen de wimpers de extensions beter verdragen. De eerste effecten van een wimperserum zie je na 4 tot 6 weken, met een optimaal resultaat na 12 weken in verband met de wimpercyclus. Houdt hier dus rekening mee.
  • Je kunt een wimperserum ook gebruiken als overgangsperiode. Wil je binnenkort stoppen met wimperextensions? Begin dan tijdig met het gebruik van een wimperserum, zodat de overgang van wimperextensions naar jouw natuurlijke wimpers minder groot is.
  • Blijf een wimperserum gebruiken nadat je geen wimperextensions meer draagt. Hiermee zorg je er voor dat de wimpers in goede conditie blijven. We raden aan om een wimperserum gedurende een periode van 12 weken eenmaal daags te gebruiken. Om het resultaat te behouden adviseren we om na deze periode om de dag een wimperserum te gebruiken.

Tip: Het GrandeLash wimperserum is op waterbasis en kan dus gewoon gebruikt worden in combinatie met wimperextensions. Niet alle wimperserums zijn op waterbasis. Houd hier rekening mee!

 

Vermijd waterproof mascara

Een andere tip die we je graag mee willen geven wanneer het aankomt op het in goede conditie houden van de wimpers is om geen waterproof make-up te gebruiken. Waterproof make-up is vaak lastiger te verwijderen, wat effect kan hebben op de gezondheid van de wimpers. Voorkom dat je hard moet wrijven om de mascara van de wimpers af te krijgen. Kies daarom liever voor waterresistant producten, die zijn minder hardnekkig en makkelijker te verwijderen.

 

Gebruik een wimper primer

Wil je dat jouw wimpers langer en voller ogen? Denk dan eens aan het gebruik van een wimper primer. Een wimper primer breng je aan voordat je een mascara aan brengt. Deze ‘basis’ kan er voor zorgen dat de wimpers extra lang en vol ogen. Breng vervolgens een goede mascara aan voor een mooie oogopslag!

 

Tip: De GrandePrimer is een witte wimper primer die de wimpers er extra lang en vol uit laat zien. Volg op met de GrandeMascara voor vol en lang uitziende wimpers. Bovendien verzorgt de GrandeMascara de wimpers tegelijkertijd. Win, win!

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over het gebruik van een wimperserum? Neem gerust contact met ons op.


Aanraders uit de shop