Ongelijke wimpers? Dit kun je eraan doen!

Heb jij last van ongelijke wimpers? Bij veel mensen zorgt dit probleem ervoor dat hun wimpers minder vol zijn en dus dat hun oogopslag minder mooi is dan anders. Daar wil je wat aan doen! We geven je een aantal tips die je helpen om gelijke, volle wimpers te creëren én om ongelijke wimpers in de toekomst te voorkomen.

 

Oorzaken van ongelijke wimpers

Ongelijke wimpers kunnen ontstaan wanneer er wimpers afbreken of wanneer je deze er per ongeluk helemaal uittrekt. Het teruggroeien van je wimpers duurt maar liefst zeven weken. Tijdens het teruggroeien van de wimpers ontstaat een lengteverschil tussen de haartjes. Er zijn verschillende oorzaken voor het sneller afbreken van je wimpers. We zetten er een aantal voor je op een rij.

 

Make-up

Het dragen van mascara is op zich niet schadelijk voor je wimpers, maar het is wel belangrijk dat je de mascara aan het eind van de dag goed en voorzichtig verwijdert. Doe je dit niet, dan is de kans groter dat je wimpers afbreken. Gebruik een goede oogmakeupremover, doe deze op een wattenschijfje, druk dit voorzichtig op je ogen en beweeg het voorzichtig van de aanzet van je wimpers naar de puntjes. Probeer niet te boenen: dit kan ervoor zorgen dat je wimpers afbreken.

 

Wimpers krullen

Ook wanneer je je wimpers op een verkeerde manier krult, kunnen er wimpers afbreken. Gebruik de wimperkrultang daarom voorzichtig. Knijp de tang stevig maar voorzichtig dicht en houd deze vervolgens goed stil. Wanneer je de tang gaat bewegen is de kans groot dat er wimpers afbreken.

 

Wimperextensions

Met wimperextentions laat je je wimpers tijdelijk voller ogen. Tegelijkertijd zijn de nepwimpers ook een van de oorzaken van ongelijke wimpers. De extensions worden met lijm op je eigen wimpers geplakt. Deze lijm zorgt er samen met de zwaarte van de nepwimpers voor dat wimpers eerder afbreken en minder goed kunnen groeien. Wil je toch wimperextenions gebruiken? Zorg er dan in ieder geval voor dat je deze voorzichtig aanbrengt en verwijdert. Zo voorkom je dat je wimpers afbreken en ongelijk worden.

 

Ongezonde levensstijl

Ook een ongezonde levensstijl kan zorgen voor ongelijke wimpers. Stress, ongezond eten, weinig bewegen en een slechte nachtrust kunnen ervoor zorgen dat je hoofdhaar en wimpers dunner worden en dat de haartjes sneller afbreken, met ongelijke wimpers als gevolg.

 

Overgang, aandoeningen en medicijnen

Tot slot kunnen je wimpers dunner worden en afbreken wanneer je in de overgang bent, door sommige huidaandoeningen of door het gebruik van bepaalde medicijnen.

 

De oplossing tegen ongelijke wimpers

Je weet nu hoe ongelijke wimpers kunnen ontstaan. Maar wat kun je hier aan doen? Zoals we je al vertelden is het belangrijk om mascara goed maar voorzichtig te verwijderen en om je wimperkrultang voorzichtig te gebruiken. Ben voorzichtig met wimperextensions en zorg er altijd voor dat ze door een vakkundig iemand worden aangebracht. En sowieso belangrijk: leef gezond! Zo voorkom je niet alleen ongelijke wimpers, maar voel je je ook op veel andere vlakken beter. Vooral vitamine B (bijvoorbeeld in bananen en yoghurt) en D (wordt door het lichaam aangemaakt als je in contact komt met zonlicht) doen wonderen als het gaat om je wimpers. Tot slot is het belangrijk om je wimpers goed te verzorgen. Gebruik hiervoor het GrandeLash wimperserum. Dit serum voor gezonder en voller ogende wimpers is wetenschappelijk ontwikkeld en zit vol natuurlijke ingrediënten. Gebruik elke avond een klein beetje van het wimperserum voor een optimaal resultaat.

Veel succes met deze tips! Houd je eraan en je ziet: je wimpers zijn snel weer vol en gelijk.