Nepwimpers eraf halen in 5 stappen

Nepwimpers eraf halen is gelukkig niet zo moeilijk als het lijkt. Misschien dat de lijm een beetje afschrikt, maar door de juiste producten te gebruiken haal je die nepwimpers er zo af. Nepwimpers eraf halen doe je zo! 

Let op: met nepwimpers bedoelen we niet wimperextensions. Nepwimpers kun je zelf gewoon bij de drogist kopen en aanbrengen. Wimperextensions worden aangebracht door een schoonheidsspecialist of wimperspecialist die de haartjes stuk voor stuk (de one-by-one techniek) of per bosje (dit zijn ongeveer drie tot vijf wimperharen bij elkaar) zet. Als je wimperextensions eraf wilt halen, kun je het beste ons blog over wimperextensions verwijderen lezen.

 

Nepwimpers met magneet

Heb je geen zin om met lijm aan de slag te gaan, dan kunnen magneetwimpers nog een optie zijn. Dit vrij nieuwe design kunstwimpers heeft een magneetstrip aan één zijde. Je plakt dan letterlijk twee wimperstrips aan de boven-en onderkant van je wimperrand, zodat de twee magneethelften aan elkaar blijven kleven. Aan het einde van de avond haal je ze dan zo weer los. Het voordeel van deze wimpers is dat je ze heel vaak kunt gebruiken. Een nadeel is toch wel het aanbrengen, zoals Serena Verbon op een grappige manier in haar Youtube-video laat zien. 

 

Wimperserum

Een ander alternatief voor nepwimpers is het gebruik van een wimperserum. Een wimperserum helpt de natuurlijke gezondheid van je wimperharen te verbeteren. Dit houdt in dat ze veel makkelijker de optimale natuurlijke lengte kunnen bereiken. Normaal gesproken lukt dit bijna nooit, omdat weersomstandigheden en make-up de wimpers vroegtijdig af laten breken. Met een wimperserum ondersteun je de gezondheid van de wimpers, waardoor ze veel beter bestand zijn tegen die invloeden en er dus veel langer en voller uit kunnen zien.

Tip: Gebruik je liever een wimperserum en nepwimpers? Dat kan ook! Het GrandeLash wimperserum is gewoon op waterbasis, dus je kunt het gebruiken in combinatie met wimperextensions, nepwimpers en wimperverf.

 

Nepwimpers verwijderen, hoe doe je dat?

Nepwimpers verwijderen is gelukkig niet zo moeilijk. De meeste nepwimpers zitten op een strip (soms ook wel stripwimpers genoemd) en zitten vast met een wimperlijm die niet zo sterk is. Je kunt hierdoor met een aantal producten in huis deze kunstwimpers eenvoudig verwijderen. Als je nepwimpers per bosje hebt aangebracht, dan kan het een iets lastiger karwei zijn om je wimpers te verwijderen.

 

1.     Stoom je nepwimpers los

Heb je nepwimpers die per bosje zijn aangebracht of per stuk, dan kun je deze stap beter eerst proberen. Giet kokend heet water in een kom en houd je gezicht in de stoom. Je kunt eventueel nog een handdoek over je gezicht hangen zodat de stoom niet zo snel kan ontsnappen (je eigen mini-sauna!). Blijf ongeveer 10 minuten in de stoom hangen zodat de wimpers de kans krijgen om los te laten. Heb je kunstwimpers op een strip aangebracht, dan kun je deze stap overslaan en bij stap 2 beginnen.

Let op: als je wimperextensions hebt laten zetten bij een specialist, vraag dan ook of je het daar kunt laten verwijderen. Er zijn verschillende soorten wimperlijm op de markt en de salon weet met welke removers ze de wimperlijm kunnen verwijderen. De lijm in een salon is vaak ook wat sterker dan de lijm die bij pakketjes geleverd wordt. Een wimperspecialist kan je extensions verwijderen zonder dat ze je natuurlijke wimpers meetrekt.

 

2.     Gebruik een oliebasis

Olie is een ideaal product om de lijm van nepwimpers los te weken zonder je wimpers te beschadigen. Gebruik (evt. na het stomen) een make-up remover op oliebasis. Breng een ruime hoeveelheid make-up remover aan op een wattenschijfje en druk dit voorzichtig op je gesloten oog aan.

 

3.     Geef het wat tijd

Houd je wattenschijfje een paar seconden tegen je dichte oog aangedrukt. Je geeft de olie zo de kans om je wimpers los te weken. Probeer niet te wrijven, dan beschadig je je wimpers. Als je wimpers op een strip hebt aangebracht, laten deze vaak in de hoeken als eerste los. Gebruik eventueel een pincet om te kijken of je de strip al voorzichtig los kunt halen. Zit de strip nog te vast, druk dan eerst weer even een watje met make-up remover tegen je gesloten oog aan. Probeer het daarna nog eens.

 

4.     Vergeet je ooglid niet schoon te maken

Na het verwijderen van kunstwimpers moet je de oogleden nog goed reinigen. Er zitten nog restjes wimperlijm op die verwijderd moeten worden. Vergeet deze stap niet, want restjes lijm kunnen gaan jeuken en irriteren.

 

5.     Nepwimpers hergebruiken

Kun je nepwimpers hergebruiken? Dit hangt een beetje af van de kwaliteit van de kunstwimpers die je hebt gekocht. Kijk kritisch naar de plakrand nadat je de wimpers hebt verwijderd. Ziet het er nog goed uit, dan kun je de wimpers in de originele doos bewaren tot de volgende keer. Als er kleine scheurtjes in zitten of restjes lijm die je er niet af kunt krijgen, dan kun je ze beter weggooien. Bij wimper trosjes of nepwimper stukjes moet je de wortel goed reinigen van alle lijmresten.

 

Nepwimpers eraf  halen: een overzicht

Als je nepwimpers eraf wilt halen, hoeft het dus echt niet zo moeilijk te zijn. De meeste nepwimpers of kunstwimpers kun je door middel van een make-up remover op oliebasis verwijderen. Voor de bosjes nepwimpers of de individuele wimpers raden we echter aan om ook te stomen, zodat je meer kans hebt dat de nepwimpers sneller los laten. 


Aanraders uit de shop