Nepwimpers aanbrengen in 5 stappen

Nepwimpers zetten is een supersnelle manier om die lange, volle wimpers te krijgen. Je hebt even veel werk, maar daarna kun je de hele dag (of meerdere dagen afhankelijk van je nepwimpers) genieten van die lange wimpers. Hoe breng je zelf die nepwimpers aan? Met deze stap-voor-stap tutorial heb je dat zo voor elkaar.

Kijk je liever een video-tutorial? Scrol dan naar beneden voor handige tutorials van Marscha van Beautygloss en Vera van VeraCamilla.

 

Nepwimpers aanbrengen: strips of individuele wimpers?

Als je nepwimpers of kunstwimpers wilt zetten, heb je de keuze tussen een aantal verschillende soorten. Je hebt nepwimpers op strips, waarbij je dus in één keer je bovenste wimpers aanbrengt. Ook heb je wimpertrosjes en spreken veel mensen van individuele nepwimpers of losse nepwimpers. Wat is wat? Hieronder een duidelijk overzicht:

1. Wimperstrip

De wimperstrip is eigenlijk de makkelijkste vorm van nepwimpers. Je nepwimpers zitten aan één strip vast. Je pakt de strip met wimpers uit de verpakking, haalt de bescherming eraf en zet de strip. Je bent zo erg snel klaar. De wimperstrip kan af en toe wat nep overkomen, dus kijk zeker even naar de verschillende soorten wimperstrips. Een strip met zachtere haartjes met verschillende lengten ziet er vaak iets natuurlijker uit. 

2. Wimpertros

Een trosje wimpers (dat soms ook wel losse wimpers genoemd wordt) bestaat uit een groep wimperharen bij elkaar met één aanhechtingspunt. Je plakt zo op één plek meerdere wimperharen die naar buiten toe uitwaaieren. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen waar je precies extra lengte of volume wil. Het nadeel hieraan is natuurlijk dat je er veel langer over doet om ze aan te brengen. 

3. Losse wimpers

Als iemand over losse nepwimpers spreekt, bedoelt hij of zij vaak trosjes wimpers of nepwimper stukjes. De nepwimpers zitten dan vaak in trosjes van 3, 5 of 7 wimpers die je tussen je eigen wimpers plakt. Het voordeel aan deze kleine trosjes is dat je meer controle hebt over het volume en de lengte van je wimpers. Je kunt je wimpers er daardoor natuurlijker uit laten zien.

4. Individuele wimpers

Als je ergens over individuele nepwimpers leest (dus echt één wimperhaartje), heb je een grote kans dat het over wimperextensions gaat. De woorden wimperextensions en nepwimpers worden soms nog wel eens door elkaar gebruikt. Wimperextensions worden echter alleen door een specialist in een salon gezet en zijn echt een verlenging van je wimpers. Je kunt het zien als een wimperverlenging waarbij de specialist de nephaartjes aan je natuurlijke haartjes bevestigd. Een voordeel daarvan is dat ze heel precies een natuurlijk effect kan creëren.

Algemene  tip: Als je voor een natuurlijk resultaat gaat, wees dan kritisch over het soort wimpers dat je aanschaft. Een goedkoop setje lijkt misschien leuk, maar het heeft vaak een brede plastic rand die moeilijk aan te brengen is. Trosjes geven een natuurlijker resultaat. Kijk dan nog wel even of de haartjes van dik naar dun uitlopen, dit geeft ook weer een natuurlijker resultaat.

 

Nepwimpers opdoen

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, hoe breng je die nepwimpers dan aan? De manier van aanbrengen is afhankelijk van het soort wimpers dat je hebt gekocht. Stripwimpers zijn weer iets anders dan trosjes wimpers.

 

1. Nepwimpers aanbrengen op een strip

In onderstaande video kun je duidelijk zien hoe Mascha van BeautyGloss haar kunstwimpers aanbrengt.

 1. Als je graag oogschaduw aan wilt brengen, doe dit bij voorkeur dan voordat je de nepwimpers opdoet. Dit voorkomt dat je oogschaduw op je wimpers valt. Heb je nog geen ervaring met nepwimpers? Dan kun je beter eerst een keer zonder oogschaduw proberen.
 2. Haal de strip voorzichtig uit de verpakking en meet de lengte bij je oog. Zorg dat je de korte kant aan de binnenkant van je oog plaatst en de lange kant aan de buitenkant. Je kunt de wimper dan eventueel op maat knippen.
 3. Buig de nepwimpers voordat je ze plaatst, zo blijven ze beter zitten.
 4. Sommige kunstwimpers hebben een plakrand, zodat je alleen de bescherming eraf hoeft te halen om ze te plaatsen. Voor andere nepwimpers moet je echt aparte wimperlijm gebruiken die is bijgeleverd. Breng de lijm aan en wacht een aantal seconden zoals aangegeven op de verpakking.
 5. Gebruik een pincet om de nepwimper te plaatsen. Kijk naar beneden zodat je natuurlijke wimpers zoveel mogelijk plat liggen. Als je een oog dicht houdt zonder dicht te knijpen kan dat ook. Plaats de wimpers zo dicht mogelijk bij de wimperrand op je huid. Begin in het midden van je nepwimpers en druk ze daar voorzichtig aan. Werk daarna van binnen naar buiten toe. Druk de wimpers aan met een schone vinger.
 6. Eventueel kun je met eyeliner nog een lijn trekken tegen de nieuwe wimperband aan. Je vult zo eventuele gaten op.
 7. Maak de look af met een mascara op waterbasis. Probeer geen make-up producten op oliebasis te gebruiken, dit kan ervoor zorgen dat de lijm van je kunstwimpers weer loslaat.

 

2. Losse nepwimpers aanbrengen

In onderstaande video kun je duidelijk zien hoe Vera van VeraCamilla haar losse nepwimpers opdoet.

 1. Losse nepwimpers zetten, hoe doe je dat? Je hebt altijd verschillende lengtes wimpers in je pakje zitten. Als je voor een natuurlijk resultaat gaat, gebruik je de kortere lengtes aan de binnenkant van je wimperrand, richting de neusbrug. De langere wimpers gebruik je aan de buitenkant van je wimperrand.
 2. Gebruik ook nu weer een pincet om de wimpertrosjes uit de verpakking te halen. Werk per trosje wimpers en dip de wortel van het trosje in de lijm.
 3. Sluit je oog voorzichtig (niet knijpen) en breng de eerste trosjes aan de buitenste ooghoek aan. Dit zijn dus de langste wimpertrosjes in de verpakking.
 4. Let erop dat je deze trosjes niet op je huid plakt, maar bij de aanzet van de wimperharen. Druk ze hier voorzichtig vast.
 5. Als alle losse nepwimpers zijn aangebracht, wacht dan even tot alles goed droog is. Breng daarna eventueel nog een eyeliner aan voor extra diepte en een dramatisch effect. Eventueel kun je ook nog mascara gebruiken voor extra volume. Zorg dan wel dat je een mascara op waterbasis gebruikt of een waterresistant mascara.

 

Wimpers verzorgen

De vraag die we vaak krijgen is of het gebruik van nepwimpers je natuurlijke wimpers niet beschadigt. De lijm die voor de kunstwimpers gebruikt wordt, beschadigt je wimpers inderdaad een beetje. Als je de nepwimpers niet goed verwijdert, kun je wimpers zelfs per ongeluk af laten breken. Om de gezondheid van je wimpers zoveel mogelijk te helpen, kun je een wimperserum gebruiken. Een wimperserum verzorgt de wimperhaartjes en helpt je om de optimale natuurlijke lengte te bereiken. Dankzij een wimperserum hebben schadelijke invloeden zoals uv-straling en make-up gebruik minder effect. Een wimperserum kan je wimpers ook ondersteunen als je graag nepwimpers gebruikt. Controleer wel altijd even of het wimperserum dat je wilt gebruiken op waterbasis is (anders laat de lijm los). Het GrandeLash wimperserum is bijvoorbeeld op waterbasis.


Aanraders uit de shop