5 methoden om volle wenkbrauwen te krijgen

Dat wenkbrauwen een hot item zijn, is inmiddels wel bekend. En dat ze tegenwoordig ook lekker breed, stoer en ruw mogen zijn, (mede dankzij de hype rond Cara Delevigne en vriendinnen) kunnen we ook niet omheen. We vinden die nieuwe wenkbrauwtrend een mooie afwisseling, maar hoe zit dat als je wenkbrauwen van nature erg dun zijn of als je in het verleden te enthousiast bent geweest met epileren? Met deze methoden om volle wenkbrauwen te krijgen kun je je wenkbrauwen voller en breder laten lijken.

 

Wenkbrauwextensions

Wimperextensions en haarextensions zijn al overal bekend en worden ook veelvuldig gebruikt om net even die extra lengte te krijgen. Waarom zou je dat niet ook voor de wenkbrauwen hebben? De wenkbrauwextensions worden met lijm aan je eigen wenkbrauwhaartjes vastgezet. De extensions worden bij voorkeur aan de wat kortere exemplaren vastgemaakt en verder worden ‘lege plekjes’ opgevuld door de extensions op de plek van de haarfollikels aanbrengen.  Het nadeel aan deze methode is wel dat de haartjes op de lege plekken snel uitvallen, dus je moet het vaker herhalen.

 

Wenkbrauwserum

Als je graag mooie, volle en meer gedefinieerde wenkbrauwen wilt, dan kun je ook kiezen voor een wenkbrauwserum. Een wenkbrauwserum zit vol verzorgende ingrediënten die helpen om de wenkbrauwhaartjes sterker, zachter en flexibeler te maken. De natuurlijke ingrediënten helpen daarnaast ook om de wenkbrauwhaartjes te revitaliseren en te beschermen. De broosheid en breekbaarheid van de haartjes kunnen zo verminderen, waardoor je wenkbrauwen en voller en breder uit gaan zien.

 

Wenkbrauwgel

Een wenkbrauwgel is een hele fijne methode als je geen zin hebt in een dure of permanente behandeling, maar gewoon in je dagelijkse make-up routine je wenkbrauwen ook bij wilt werken. Een wenkbrauwgel bevat een minerale kleurgel die ervoor zorgt dat de lege plekjes opgevuld worden, waardoor je wenkbrauwen voller en breder lijken. Een pluspunt aan deze methode is ook dat je je wenkbrauwen direct in model kunt borstelen, en ze ook de hele dag zo blijven zitten.

 

Wenkbrauwen tatoeëren

Je kunt ook kiezen voor een permanente make-up en je wenkbrauwen laten tatoeëren. Je hebt deze methode bijvoorbeeld ook voor de lipliner en de eyeliner. Een groot voordeel hieraan is natuurlijk dat je wenkbrauwen er nu altijd vol en mooi uitzien. Houd er alleen wel rekening mee dat je een goede tatoeëerder kiest; het moet ‘haartje voor haartje’ aangebracht worden voor een natuurlijk effect. Een nadeel aan deze methode is natuurlijk dat de wenkbrauwen aan bepaalde trends onderhevig zijn, en dat je misschien over een aantal jaren de enige bent die nog met volle borstels rondloopt.

 

Microblading

Een handige methode die tussen het tijdelijke en het permanente inzit is het zogeheten ‘microblading’. Deze semipermanente manier om wenkbrauwen voller en breder te doen lijken kan zo’n één tot drie jaar meegaan. Met behulp van flinterdunne naalden wordt er pigment in de vorm van haartjes onder de huis aangebracht. Dit geeft een vrij natuurlijk effect, hoewel de techniek nu nog een aantal honderden euro’s kost. En je moet na verloop van tijd natuurlijk weer terug om het bij te laten werken. Een voordeel hieraan is natuurlijk dat je dan niet echt vastzit aan de wenkbrauwtrends.