Make-up tips voor het werk

Je wilt graag goed voor de dag komen op je werk, maar hoe zorg je ervoor dat je er verzorgd uit ziet zonder de opmerking te krijgen dat je te veel op hebt? Hoe kun je die complimenten van een ‘frisse uitstraling’ krijgen en niet ‘dat is die met die clowns-look’?

 

Gek genoeg krijgen vrouwen al snel de opmerking dat ze ‘te erg hun best doen’  of ‘duidelijk voor een promotie aan het vissen zijn’. Dit terwijl jij alleen maar verzorgd voor de dag wilt komen. Om deze vervelende opmerkingen te voorkomen hebben we een aantal make-up tips voor het werk verzameld. Lees onze do’s en don’ts!

 

Do

1.     Langzittende make-up

Eigenlijk klinkt dit als een open deur, maar daarom is het niet minder belangrijk. Na een lang dag werken wil je er nog steeds netjes uitzien, maar je hebt geen tijd of zin om je make-up halverwege de dag bij te werken (voel je die opmerkingen van collega’s al aankomen?). Investeer daarom in producten die bekend staan om hun langdurige dekking en geen vlekken geven of vervagen. Dit zijn vaak wel iets duurdere merken, maar aan de andere kant heb je er wel de hele dag plezier van.

 

2.     Houd oogschaduw neutraal

Als je erg graag oogschaduw draagt, blijf dan bij de aardetonen (bruintinten, beige en taupe bijvoorbeeld). Zelfs als je hier veel van opdoet valt het nog niet op. Als je toch erg graag een fellere kleur wilt gebruiken, gebruik het dan niet zo veel. Een aanrader is bijvoorbeeld om je eyeliner in een andere kleur te doen (zeg blauw of paars) en de rest van je make-up rustig te houden.

 

3.     Neutrale lipgloss en lippenstift

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de lipgloss en lippenstift. Helemaal te gek die zuurstokroze kleur, maar voor op kantoor? Het kan ervoor zorgen dat mensen meer naar je mond kijken dan dat ze naar je luisteren, misschien niet helemaal het effect dat je wilt bereiken. Met een neutrale lippenstift zie je er verzorgd uit, maar valt je make-up niet op. Speel je erg graag met kleuren probeer dan voor de wat zachtere roze tonen te gaan of perzikkleuren.

 

4.     Lip stain in plaats van lippenstift of lipgloss

Probeer in plaats van een lippenstift of lipgloss een keer een lip stain. Dit product zorgt ervoor dat je lippen de hele dag gehydrateerd blijven en laat geen sporen achter als je iets eet of drinkt. Je hoeft dus eigenlijk niets bij te werken, qua make-up tips voor het werk is dit daarom een ideaal product.

 

5.     Match foundation met nek en decolleté

Ben jij een fervent gebruiker van foundation? Zorg dan dat je de kleur van je foundation matcht met de huidskleur van je nek en decolleté. Veel vrouwen kijken alleen naar het gezicht, maar de huid is daar vaak een iets andere kleur dan de rest van het lichaam. Het gevolg: een gezicht met een andere kleur dan de nek en decolleté (de ‘viezige’ look) en een hoop grinnikende mensen achter je rug. Kijk daarom altijd naar de kleur van je nek en decolleté en pas je foundation daarop aan.

 

6.     Gebruik de juiste foundation formule

Foundation heeft nog een grote valkuil waar veel vrouwen toch invallen: de formule. Als je een foundation gebruikt die een volledige dekking geeft op een jonge huid, dan heb je een grote kans dat het er ‘gepleisterd’ uitziet. Gebruik een formule die oplicht of een matte foundation en werk met concealer eventueel nog de plekjes bij waar je graag extra dekking wil. Voor een rijpere huid is het aan te raden de poederfoundations links te laten liggen en te gaan voor een formule die een vochtinbrengende werking heeft en licht reflecterende deeltjes heeft; de huid krijgt zo een jeugdigere uitstraling.

 

Don’ts

7.     Smokey eyes

Hoewel smokey eyes er echt mooi uit kunnen zien, raden we die toch af voor kantoor. Het is gewoon te heftig en mensen kijken dan meer naar je ogen dan dat ze luisteren wat je zegt. Een smokey eye is erg leuk voor een etentje of een avond uit, maar laat het daar vooral bij.

 

8.     Felle kleuren matte lippenstift

De kleuren zijn prachtig, maar je moet deze lippenstiften vaak bijwerken (hoor je de opmerking ‘make-up verslaafd’ al?). Ook blijven deze lippenstiften vaak achter op de kraag van je blouse of je tanden, niet echt aantrekkelijk als je een vergadering hebt. Pas sowieso op met felgekleurde lippenstift, uit onderzoek onder managers blijkt dat mensen dit vaak ongeschikt vinden voor kantoor.

 

9.     Te veel foundation

Kijk kritisch naar de hoeveelheid foundation die je op doet naar kantoor. De hoeveelheid foundation overdag moet echt minder zijn dan ’s avonds, anders zie je er uit als iemand met ‘pleisterwerk op haar gezicht’. Ook al draag je niets anders!

 

10. Te veel blush

Een beetje blush laat je er wakker en fris uitzien, maar pas op met de hoeveelheid. Te veel blush wordt als een van de grootste make-up irritaties gezien door managers bij werknemers. Een ‘poppenhoofd’ en ‘iemand die ik niet serieus kan nemen’ en ‘kinderlijk’ zijn een aantal termen die bij hen dan door het hoofd spoken. Wil je dat deze termen niet met je geassocieerd worden, hou het dan bij een subtiele hoeveelheid.

Heb je zelf nog fijne make-up tips voor het werk? We horen het graag! Stuur een mailtje of reageer onder onze Facebook-post en wie weet zetten we je goede tip er bij.