LED wimpers zijn nu echt een ding

LED wimpers, we kunnen het bijna niet geloven. Toch zijn ze recent geïntroduceerd door ontwerper Tien Pham op de Maker Faire Bay Area. Met zijn lichtgevende wimpers trok hij direct de aandacht van beauty magazines en beauty bloggers wereldwijd. Binnen de kortste keren gingen zijn bijzondere LED wimpers dan ook de wereld over. Wat zijn deze LED wimpers en hoe werken ze?

 

LED wimpers als nepwimpers

De LED wimpers werken voor een deel hetzelfde als nepwimpers. De F.Lashes zoals ze genoemd worden, kun je gewoon met wimperlijm op je ooglid bevestigen. Tien Pahm gaf in een interview aan dat hij ze al 8 uur droeg zonder dat ze afvielen, dus in principe kun je de hele dag of avond gebruikmaken van deze bijzondere lichtgevende wimpers. Het verschil met nepwimpers zijn echter de minuscule kleine draadjes aan weerszijden van je ogen, die verbonden zijn met een batterij aan de achterkant van je hoofd.

 

 

LED wimpers verschillende standen

De batterij dient tevens als een soort afstandsbediening, waarmee je je wimpers letterlijk kunt ‘bedienen’. Ach ja, waarom zou je voor ‘gewone’ lichtgevende wimpers gaan als je ook verschillende standen kunt kiezen? Voor zover bekend zijn er drie verschillende standen:

  • Left and right: hierbij staan de wimpers constant aan, alleen krijg je een soort lichtstrip die dezelfde kant op gaat als je hoofd. Dus houd jij je hoofd scheef naar links, dan krijgen je wimpers ook een lichtverloop naar links. Hetzelfde gaat natuurlijk op voor de andere kant. 
  • De dance mode: hierbij gaan de wimpers knipperen als je op en neer springt.
  • Sparkle mode: Hierbij zijn niet al je wimpers tegelijk verlicht, maar wordt er één wimper tegelijkertijd verlicht. De verlichting gaat hierbij ook naar rechts of links afhankelijk van de richting waarin je je hoofd beweegt. In de video hieronder kun je duidelijk zien wat het effect daarvan is.

 

 

Led wimpers kleuren

In welke kleuren kun je de LED wimpers aanschaffen? Op dit moment heeft de ontwerper de wimpers in acht verschillende kleuren gemaakt: roze, rood, blauw, lightblauw, wit, geel en groen. Hij geeft zelf aan dat hij nog meer kleuren zal maken zodra hij de juiste LED verlichting heeft kunnen vinden.

 

Heb je last van de LED verlichting op je ogen?

Het ziet er misschien erg leuk uit, maar krijg je geen last van die knipperende lampen boven je ogen? Volgens de ontwerper is dat zeker niet het geval, omdat de lampen naar buiten schijnen. Hierdoor zie je zelf niet eens dat je de wimpers draagt. Om dat te demonstreren legt hij uit dat hij zijn hand echt voor zijn ogen moet houden om iets te kunnen zien.

 

Zijn de LED wimpers waterproof?

De LED wimpers zijn opnieuw te gebruiken (gelukkig), dus met één paar kun je wel een aantal feestjes af. Zolang je de draadjes tussen de wimpers en de batterij niet breekt kun je ze gewoon blijven gebruiken. De batterij gaat ongeveer vier uur mee, maar je kunt ze eenvoudig wisselen. Helaas zijn de wimpers niet volledig waterproof, maar het product wordt gelabeled als ‘sweatproof’. De wimpers kunnen dus waarschijnlijk wel tegen een miezerbui. De verpakking zal het tezijnertijd aangeven.

Tip: Vergeet niet je wimpers te verzorgen met een wimperserum als je nepwimpers draagt. Dit helpt de gezondheid van je wimperharen op peil te houden en helpt ook bij het verminderen van broosheid en breekbaarheid van de wimperharen. 

 

LED wimpers kopen

Waar kun je de LED wimpers kopen? Tot nu toe zijn ze helaas nog niet te koop. Tien Pham is bezig met een Kickstarter campagne om de wimpers aan het grote publiek te introduceren, dus voor nu moeten we nog even geduld hebben. Houd de Facebookpagina van F.Lashes in de gaten voor het laatste nieuws. De eerste LED wimpers van de ontwerper worden ergens augustus/september verwacht. 


Aanraders uit de shop