Wow! Zo lang zijn de langste wimpers ter wereld

De langste wimpers ter wereld krijgen doe je niet zomaar. Om die titel te behalen moet je nu mevrouw You Jianxia uit China ‘verslaan’, die wimpers heeft van maar liefst 12.5 cm!

 

Lange wimpers zijn altijd al een schoonheidsideaal geweest. Helaas heeft niet iedereen van zichzelf lange wimpers, dus wordt er van alles uit de kast getrokken om ze langer te krijgen. De wimpers iedere dag trouw verzorgen met een wimperserum, een wimper primer onder de mascara, mascara met extra volumegevende eigenschappen of wimperextensions. Deze vrouw heeft echter geen wimperextensions nodig. Puur natuur en officieel de langste wimpers ter wereld, ontmoet You Jianxia uit China.

 

De langste wimpers ter wereld komen uit China

You Jianxia heeft eind 2016 officieel het record bereikt van langste wimpers ter wereld, en sindsdien is ze niet van haar troon gestoten. Hierdoor kreeg ze ook dit jaar een plekje in het Guiness Book Of Records. Haar wimpers zijn zo lang dat ze langs haar wangen naar beneden hangen en zelfs haar kaaklijn aanraken. Dat maakt knipperen een hele work-out!

 

Hoe krijg je de langste wimpers ter wereld?

Hoe heeft deze mevrouw dit voor elkaar gekregen? You Jianxia ontdekte dat haar wimpers langer groeiden tijdens een 18-maanden durende spirituele reis door de natuur in 2013. Zelf denkt ze dat het één worden met de natuur te maken heeft met de bizarre lengte die haar wimpers hebben bereikt.

 

Hoe praktisch zijn deze lange wimpers?

Heeft mevrouw You Jianxia geen last van de enorme lengte van haar wimpers? Naar eigen zeggen helemaal niet. Haar wimpers zijn onderdeel van haar lichaam en wie is is, dus is heeft haar lange wimperharen nooit als onhandig gezien. Ze is trots op de lengte van haar wimpers en zegt dat het een bewijs is dat ze gezond is en gezond leeft.

 

Verzorgen van je wimpers

Deze extreem lange wimpers zijn natuurlijk een uitzondering, maar iedereen kan wimpers goed verzorgen om ze er zo lang mogelijk uit te laten zien. Je wimpers hebben het tenslotte zwaar te verduren door schadelijke invloeden van buitenaf. Denk aan fijnstof, uv-straling en andere stoffen die je wimpers tegenhouden om je ogen te beschermen. Ze kunnen hierdoor broos en breekbaar worden en sneller afbreken. Door je wimpers dagelijks te verzorgen met een wimperserum, ondersteun je de wimpers en help je die broosheid en breekbaarheid te verminderen. Je wimpers krijgen zo de kans op hun optimale natuurlijke lengte te bereiken. Meer weten? Lees dan meer informatie in ons artikel over wimperserums