Hoe werkt castorolie?

Castorolie, ook wel wonderolie genoemd, staat in de cosmetica branche bekend als natuurlijk verzorgend ingrediënt voor een mooie huid en vol en glanzend haar. Ben je benieuwd wat castorolie precies is en de werking van dit bijzondere ingrediënt? Lees dan snel verder.

 

Castorolie kent verschillende benamingen. Zo wordt castorolie ook wel wonderolie, wonderboomolie of ricinus olie genoemd. Castorolie is een unieke plantaardige olie en wordt al eeuwen gebruikt voor verschillende cosmetische doeleinden. Castorolie is een natuurlijke olie die wordt gewonnen uit de vrucht van de wonderboom. Het bijzondere aan castorolie is dat het enorm veel enkelvoudig onverzadigd omega-9-vetzuur bevat, ook wel bekend als ricinolzuur. Ricinolzuur voedt het haar en de huid. Ook bevat castorolie omega 3 en omega 6 vetzuren. Deze omega vetzuren zorgen voor hydratatie en houden huid en haar soepel. 

 

 

Castorolie voor de huid

Castorolie is een bekend ingrediënt in vele cosmetica producten. Vanwege de reinigende en voedende werking is het ingrediënt populair in skincare producten. Het wordt dan ook veelal gebruikt op de droge huid of om tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Dankzij de reinigende en voedende werking, voelt de huid na het gebruik van castorolie gehydrateerd en fris aan. Bovendien is castorolie ook perfect om make-up van de huid te verwijderen. Het ricinolzuur in castorolie helpt tegen onzuiverheden zoals puistjes en meeëters en voorkomt vorming van littekens. 

 

Breng castorolie aan in een pure vorm of kies voor verzorgingsproducten die castorolie bevatten. 

 

 

Castorolie voor het haar

Ook in haarverzorgingsproducten is castorolie vaak terug te vinden. Uiteraard kun je castorolie ook in een pure vorm gebruiken. Castorolie zou er voor zorgen dat het haar meer gaat glanzen en gezonder aanvoelt. De vetzuren dringen diep in het haar en de wortels, waardoor het haar voller aan kan voelen. Gespleten haarpuntjes en beschadigd haar kan goed worden verzorgd met castorolie omdat het de haarvezels herstelt en versterkt. 

 

 

Castorolie voor wimpers en wenkbrauwen

Castorolie zou ook geschikt zijn om de wimpers en wenkbrauwhaartjes te verzorgen. Hoewel er nooit wetenschappelijk is bewezen of castorolie daadwerkelijk verschil maakt qua volheid, verzorgen de ingrediënten wel op natuurlijke wijze. Let echter wel goed op met het aanbrengen van pure castorolie rondom de ogen, of kies voor een specifiek verzorgingsproduct zoals een wimperserum of een wenkbrauwserum. Of wat dacht je van een mascara met verzorgende castorolie?

 

Of je nu kiest om castorolie in een pure vorm te gebruiken, of dat je liever kiest voor verzorgingsproducten op basis van castorolie, castorolie is een 100% natuurlijk en 100% vegan ingrediënt om de huid en het haar mee te verzorgen.