Hoe duur zijn wimperextensions?

Hoe duur zijn wimperextensions? Wat zijn de kosten voor een nieuwe set, en hoeveel kost een refill? Hoe vaak moet je eigenlijk je wimperextensions bij laten vullen? Wij maakten een overzicht.

Tip: Als je wimperextensions laat plaatsen, kijk bij een salon niet alleen naar het bedrag van een nieuwe set. Soms is het bedrag van een nieuwe set laag, maar zijn de kosten voor een refill veel hoger dan bij de concurrent. Ook kunnen sommige salons sneller kiezen om een nieuwe set te plaatsen ipv bij te vullen. Waar de ene salon na vijf weken nog een refill wil rekenen, rekent de ander een volledig nieuwe set. Kijk hiervoor goed op de website en vraag hier ook naar bij je eerste behandeling. En: zorg dat je een goed gevoel hebt bij de salon. Als je je niet op je gemak voelt, kiest dan liever voor een ander. Een prettige salonervaring speelt ook mee!

 

Prijzen wimperextensions

De prijzen voor wimperextensions lopen redelijk uiteen. Dit heeft met verschillende factoren te maken:

 • de gebruikte techniek (one by one is duurder dan het plaatsen van trosjes wimpers)
 • de behaalde certificaten (sommige salons zijn veel deskundiger dan anderen)
 • het gebruikte materiaal (nerts is vaak duurder dan synthetische wimpers)

Om prijzen van wimperextensions te vergelijken, hebben we in onderstaand overzicht alleen gekeken naar de one by one techniek. Deze techniek wordt door de meeste wimpersalons aangeboden en geeft een mooi natuurlijk resultaat, omdat alle wimperharen één voor een aan de normale wimpers worden vastgemaakt.

 

One by One wimperextensions techniek kosten

 • Wimperextensions nieuwe set = 55,00 – 85,00 euro
 • Wimperextensions opvullen 1 week  = 14,50 – 20,00 euro
 • Wimperextensions opvullen 2 weken = 22,00 – 35,00 euro
 • Wimperextensions opvullen 3 weken = 32,00 – 40,00 euro
 • Wimperextensions opvullen 4 tot 6 weken = 42,00 – 50,00 euro
 • Wimperextensions opvullen na 6 weken =  55,00 – 75,00 euro (dit is een nieuwe set)
 • Wimperextensions laten verwijderen = gratis (voor eigen klanten) of 7,50 – 25,00 euro

Voor speciale wimpers met 2D tot 6D volume of de ‘Russian Volume’ rekenen salons vaak meer. Een nieuwe set kost dan bijvoorbeeld 90 euro en refills 40 (2 weken), 50 (3 weken) en 60 euro (4 weken).

 

Wimperextensions of wimperserum?

Wimperextensions zijn dus een aardige investering als je ze regelmatig bij moet vullen. Zijn er interessante alternatieven? Wimperserums zijn de laatste tijd steeds meer in opkomst. Over een goed wimperserum wordt vaak gezegd dat het een dure aankoop is. Meestal ben je tussen de 50 en 150 euro kwijt, afhankelijk van het merk en de hoeveelheid die je wilt gebruiken. Echter kun je hier wel een aantal maanden mee doen. Een voorbeeld:

 

Je gebruikt een wimperserum.

 • Het GrandeLash 2.0ml wimperserum is geschikt voor 3 tot 4 maanden bij dagelijks gebruik.
 • De aanschaf is 79 euro, verdeeld over minimaal 12 weken.
 • Dat is ongeveer 6,60 per week.

 

Je kiest voor wimperextensions.

 • Een nieuwe set kost tussen de 55 en 75 euro voor een one by one techniek, afhankelijk van de salon en het soort wimpers die je kiest.
 • Als we van het laagste bedrag uitgaan, kom je voor 12 weken uit op een bedrag van 4,60 per week.
 • Je moet je extensions in de tussentijd echter wel opvullen. Het opvullen kun je per 2 weken, 3 weken of 4 tot 6 weken doen. Na 6 weken rekenen salons een nieuwe set.
 • Het opvullen kost, als we van drie weken uitgaan, tussen de 32 en 35 euro.
 • Als je je extensions vier keer laat opvullen, komt er nog 128 euro bij.
 • Verdeeld over 12 weken is dat 10,70 euro extra per week.
 • Voor wimperextensions ben je per week ongeveer 15,26 kwijt.

Natuurlijk is dit een ruim gemiddelde. Wimpersalons rekenen verschillende bedragen voor het plaatsen van een nieuwe set en een refill. Sommige salons hebben ook loyaltyprogramma’s waarbij een refill goedkoper kan worden. Op het eerste gezicht is een wimperserum echter veel goedkoper dan wimperextensions. Als je dus een kleinere beurs hebt, kan een wimperserum een aantrekkelijk alternatief zijn.

 

Wimperserum kun je na verloop van tijd minder gebruiken

Een ander voordeel van een goed wimperserum is dat je na verloop van tijd kunt minderen met het gebruik. Je wimpers doorlopen een bepaalde groeicyclus waarin ze groeien, rusten en uitvallen. Dit proces duurt zo’n 6 tot 8 weken per wimper. Het duurt hierdoor ongeveer drie maanden voor alle wimpers een keer vervangen zijn. Als je je wimpers dus drie maanden met een wimperserum verzorgt, zijn al je wimpers van begin tot eind ondersteund door het serum.

Je kunt het serum hierna om de dag gebruiken. Er zijn zelfs gebruikers die kiezen om het serum om de twee dagen te gebruiken, omdat de wimpers anders te lang worden (het zal maar een probleem zijn…).  Dit is tevens een duidelijk voordeel ten opzichte van extensions, die dat verzorgende voordeel niet hebben en gewoon standaard bijgevuld moeten worden.

 

Kosten wimperextensions

Als we verschillende wimpersalons vergelijken, zien we nog behoorlijke verschillen tussen de prijzen van de verschillende behandelingen. Het loont daarom zeker om even op onderzoek te gaan en verschillende salons met elkaar te vergelijken. Ga echter niet direct voor het goedkoopste. Soms hebben salons geen certificaten en dat kan invloed hebben op het resultaat (er zijn verhalen bekend van salons zonder certificaat die nagellijm gebruikten voor wimpers). Bezoek daarom bij voorkeur een gecertificeerde salon die tenminste een cursus heeft gevolgd tot wimperstyliste. Vraag ook naar voor – en na foto’s van klanten die je voor zijn gegaan, zodat je kunt bepalen of je die stijl wel mooi vindt of niet. En heb je een wat kleinere beurs, dan kan een wimperserum een mooi alternatief zijn.

Heb je nog vragen over wimperextensions of wil je meer weten of het wimperserum? We horen het graag! Stuur ons een mailtje of laat een reactie achter in de comments, en we komen zo snel mogelijk bij je terug.


Aanraders uit de shop