Hoe blijven wimperextensions langer zitten?

Hoe blijven wimperextensions langer zitten zodat je niet zo snel terug hoeft naar de salon? Veel vrouwen die enthousiast zijn over extensions willen ze zo lang mogelijk mooi houden. Waar kun je dan op letten? Wij zetten de tips voor je op een rij.

Hoe lang blijven wimperextensions zitten?

Eerst even een extension-fact: wimperextensions blijven niet voor altijd zitten. De extensions worden aan de natuurlijke wimperharen vastgemaakt. Je natuurlijke wimperharen hebben een wimpergroeicyclus waarin ze groeien, rusten en uitvallen. Dit verandert niet door wimperextensions, dus binnen een week vallen de eerste wimperharen met extensions alweer uit. Afhankelijk van je voorkeur moet je dus na 2, 3 of 4 weken weer terug voor een refill.

Tip: Vraag bij je salon na wanneer zij aanraden om terug te komen. Als je te lang wacht, kan een salon namelijk besluiten om volledige behandeling te rekenen in plaats van een refill. Dit is natuurlijk duurder dan een refill, dus wees op tijd.

 

Wimperextensions nazorg

Kun je de periode dat je van je wimperextensions kunt genieten verlengen? Er zijn een aantal manieren om je wimpers zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. (let op: we houden hier geen rekening met de periode die de salon aanhoudt voor refills. Vraag hier dus echt naar bij je eerste behandeling.) De nazorg voor je wimperextensions is hierbij een belangrijke eerste stap.

 

Nazorg wimperextensions

De nazorg voor wimperextensions is vooral de eerste twee dagen extra belangrijk.

  • Zorg dat je extensions de eerste 24 tot 48 uur niet in aanraking komen met water. Als je toch wilt douchen in die periode, zorg dan dat je hoofd niet in een stoomcabine staat door extra goed te luchten. En sla het zwemmen even over.
  • De wimperextensions mogen de eerste 24 uur absoluut niet in aanraking komen met stoom (dus ook niet van een te hete douche) of een sauna.
  • Soms hebben wimperstylistes middelen om de lijm sneller uit te laten harden, vraag hiernaar als je ze laat zetten. Als ze gecontroleerd de lijm bevochtigen, kun je al met uitgeharde lijm de salon uit.
  • Gebruik geen warmtekrullers om je wimpers te krullen. Dit kan de lijm oplossen.
  • Wrijf zeker niet in je ogen die eerste twee dagen nadat je wimperextensions hebt laten zetten. Je kunt zo de extensions eenvoudig lostrekken doordat de lijm nog niet volledig is uitgehard.
  • Ga niet met wimperverf aan de slag. Wil je ook je natuurlijke wimpers verven, vraag dit dan van tevoren bij je wimperstyliste.
  • Gebruik geen make-up op oliebasis, dit lost de lijm van de extensions op. Dit geldt niet alleen voor mascara, maar ook voor oogprimers, oogschaduw en eyeliner.

 

Laat je extensions zoveel mogelijk met rust

Na de eerste 48 uur is de lijm van de wimperextensions uitgehard en kun je bijvoorbeeld weer in je ogen wrijven zonder dat al je extensions direct uitvallen. We raden echter aan om altijd voorzichtig te zijn. Heet water op je wimpers van een douche, of dagelijks de sauna in kan ervoor zorgen dat ze iets sneller uitvallen. Probeer ook niet te trekken of de plukken aan je extensions om te kijken of ze wel goed vastzitten. Jeuken of irriteren je extensions, ga dan zo snel mogelijk terug naar de salon. Wellicht heb je een allergische reactie en kun je niet goed tegen de gebruikte lijm.

 

Wimperextensions en wimperserum

Wimperextensions worden aan je natuurlijke wimpers geplakt. Het is dan niet zo gek dat er druk op je natuurlijke haartjes komt te staan. Een vervelend risico kan dan zijn dat ze sneller afbreken. Hoe kun je dit zoveel mogelijk voorkomen? Door je natuurlijke wimperharen te verzorgen met een wimperserum. Het GrandeLash wimperserum ondersteunt de natuurlijke gezondheid van de wimpers en helpt broosheid en breekbaarheid tegengaan. Omdat de flexibiliteit, glans en hydratatie wordt verbeterd, worden je wimpers veel sterker. Ze kunnen daardoor het gewicht van de extensions veel beter dragen, waardoor je langer kunt genieten van je extensions.

 

Wimperextensions kammen

Je wimperextensions kammen is een dagelijks ritueel dat ze veel langer mooi houdt. Vaak zitten je extensions ’s ochtends ietwat warrig, maar met een schoon mascara-borsteltje kam je ze zo weer recht. Vind je een mascara-borsteltje iets te compact, dan kun je ook het kammetje van bijvoorbeeld je wenkbrauwgel gebruiken. Die is iets grover en voorkomt hierdoor ook dat wimperharen aan de borstel blijven haken.

 

Wimperextensions reinigen

Wimperextensions reinigen is een van de beste tips om ze langer mooi te houden. Net als bij je natuurlijke wimpers komen er dode huidcellen, talg en stof tussen de haartjes te zitten. Dagelijks je wimpers reinigen is dan ook een must. Je kunt je wimperextensions schoonhouden met een make-up remover op waterbasis. De Lash Wash is speciaal ontwikkeld voor de wimpers en bevat ook fijne hydraterende ingrediënten. Je natuurlijke wimpers krijgen zo ook een fijne boost, waardoor ze die extensions veel makkelijker kunnen dragen.

Let op: Gebruik absoluut geen make-up remover op oliebasis! De olie lost de lijm van de wimperextensions op. Je kunt hierdoor letterlijk je extensions van je ogen afpoetsen. Gebruik daarom altijd oogmake-up remover op waterbasis om je wimperextensions te onderhouden.

 

Hoe blijven wimperextensions langer mooi? Make-up

Vaak geven mensen met wimperextensions aan dat ze geen mascara meer gebruiken. Toch is het raadzaam om even je make-up voorraad te bekijken. Is je oogschaduw, primer en eyeliner bijvoorbeeld op waterbasis? Het beste is om alleen make-up bij je ogen te gebruiken die volledig op waterbasis is. Denk hierbij aan een waterresistant mascara.

 

Slapen met wimperextensions

In je slaap kun je extensions soms ook afbreken. Ben je een wilde slaper, dan kun je een satijnen kussensloop gebruiken. Satijn is zeer zacht voor wimper-en hoofdhaar en voorkomt dat de wimperhaartjes afschuren. Probeer daarnaast natuurlijk zoveel mogelijk op je rug te slapen.

Heb je zelf nog tips om je wimperextensions langer te laten zitten? We horen het graag! Stuur een mailtje naar ons info-adres met jouw ‘hoe blijven wimperextensions langer zitten’ – tip.