Eyeliner in grafische vormen

Ben jij iemand die helemaal fan is van het oogpotlood? Misschien is het nu dan toch tijd om die even in de kast te laten liggen, want de grafische eyeliner is helemaal terug van weggeweest! Op de catwalks kwam deze opvallende look weer voorbij, en dus mogen we ook aan de slag met eyeliner tot aan de wenkbrauwen en geometrische vormen. Met een vloeibare eyeliner kun je deze vormen veel beter creëren dan met een potlood, dus aan de slag!

 

Vloeibare eyeliner

Een vloeibare eyeliner is bij uitstek geschikt om grote lijnen en vormen te tekenen op het ooglid. Gebruik een eyeliner die de oogleden niet extra uitdroogt maar juist verzorgt. Dankzij een vochtbehoudende formule voorkom je dat de huid niet uitdroogt en de eyeliner veel eenvoudiger aangebracht kan worden. Veel van onderstaande voorbeelden kun je zelf namaken met vloeibare eyeliner, bekijk de video’s van de Instagrammers in hun profiel om precies te zien hoe ze dat doen. Een voorbeeld van Youtuber Chelsey Stacey staat hieronder: 

 

Grafische eyeliner tutorial

Hoe maak je die opvallende look? Chelsey begint met een primer voor de ogen en een highlight onder haar wenkbrauwen. Ze maakt een combinatie van nude oogschaduw en een zware grafische eyeliner, dus ze brengt eerst de nude kleur oogschaduw aan. Vervolgens zet ze met vloeibare eyeliner een normale lijn, die ze aan het einde door laat lopen (de wing). Nadat ze de wing heeft ingekleurd zet ze de lijn nog wat dikker aan. Dan komt het ‘spannende deel’ volgens haar, ze zet de lijn (eerst met oogschaduw, dan met vloeibare eyeliner). Nog even de wing iets dikker inkleuren, de randen mooi strak maken en klaar!

Tip: Chelsey gebruikt een dun make-up borsteltje en wat zwarte oogschaduw om een lijn te trekken. Zo kan ze goed zien hoe de eyeliner komt te zitten zonder het direct te moeten tekenen. Eventuele scheve bogen of andere foutjes kunnen zo nog makkelijk worden gecorrigeerd.

 

Grafische eyeliner inspiratie

Wil je graag bovenstaande look uitproberen? Pak je vloeibare eyeliner en ga aan de slag, of bekijk hieronder nog een aantal foto's ter inspiratie:

 

 

Een foto die door abaldomcg is geplaatst op 20 Jun 2016 om 2:38 PDT