Dun haar er dikker uit laten zien. 5 Tips

Vele van ons zullen het herkennen, je zou wel graag dikker haar willen hebben met meer volume. Helaas is niet iedereen van nature gezegend met een volle haardos. Hoe tover je een futloze haarcoupe om tot een volumineuze bos haar? Wij geven je 5 tips.

 

Kies de juiste haarverzorging producten

De juiste producten kunnen een enorm verschil maken in hoe jouw haar eruit ziet. Verzorging van het haar begint bij de juiste shampoo en conditioner. Wanneer je last hebt van dun of futloos haar, kies dan voor producten die hier speciaal voor gemaakt zijn. Deze producten kunnen dun haar namelijk precies geven wat het nodig heeft, namelijk: volume.

 

Kies voor een shampoo die op milde wijze het haar reinigt maar ook de hoofdhuid verzorgt. Pas op met de hoeveelheid conditioner die je gebruikt om te voorkomen dat het haar te zwaar of juist slapper wordt, en breng de haar conditioner alleen aan op de lengtes van het haar. Gebruik na het wassen een styling product naar wens, die het haar extra volume en stevigheid geeft. Gebruik bijvoorbeeld een volume gevende mousse, of breng droogshampoo aan voor extra stevigheid en volume.

 

 

Let op met de hitte van styling apparaten

We weten allemaal dat de hitte van styling apparaten schadelijk is voor het haar. De hitte van deze apparaten droogt het haar namelijk uit, wat er voor zorgt dat het haar sneller afbreekt. Matig daarom het gebruik van deze apparaten of gebruik een goede heat protector om het haar te beschermen. Er zijn ook styling apparaten die het haar met een lage temperatuur kunnen stylen, of kies eens de koude stand op de föhn. Wil je extra volume in jouw haar? Föhn het haar dan terwijl je voorover hangt voor een extra volume boost.

 

 

Ga regelmatig naar de kapper

Het is algemeen bekend dat het regelmatig bezoeken van een kapper van belang is om het haar in goede conditie te houden. Vraag of de kapper jouw haar in laagjes knipt om zo meer lucht en dus volume in het haar te creëren. Houdt ook de puntjes in goede conditie door deze regelmatig te laten knippen. Zo kan het haar in optimale conditie verder groeien. Daarnaast kun je de puntjes ook goed verzorgen met een voedend haarmasker om te voorkomen dat het haar broos wordt en afbreekt.

 

 

Voorkom dat je haar afbreekt

Wanneer je veel haren hebt die afbreken, zorgt dit uiteindelijk voor een minder volle haardos. Voorkom dus dat haren onnodig afbreken. Vermijd daarom elastiekjes met een metalen tussenstukje, maar maak gebruik van scrunchies of elastiekjes zonder metalen tussenstuk. Pas ook op met het borstelen van nat haar. Wanneer het haar nat is, is het extra kwetsbaar, en kan het haar dus sneller afbreken. Wees ook voorzichtig met het drogen van het haar met een handdoek. Wrijf het haar niet met een handdoek droog, maar dep het voorzichtig droog.

 

 

Voorkom haarverlies

Een gezond uitziende haardos creëer je niet alleen met producten vanaf de buitenkant. Een mooie volle bos haar heeft ook wel te maken met een gezonde leefstijl. Haarverlies kan een oorzaak zijn van dunner wordend haar. Ga daarom goed na of jouw eetpatroon voldoende vitamines biedt om het haar in goede conditie te houden. Met name ijzer, vitamine B12 en vitamine D zijn goede stoffen voor gezond uitziende haarlokken. Krijg je niet genoeg voedingsstoffen en vitamines binnen? Kies dan voor aanvullende vitamines of supplementen die de kwaliteit van het haar kunnen verbeteren.