Dot eyeliner trend

De dot liner gaat al een tijdje mee, maar toch is de look nog niet echt doorgebroken als trend. En dat terwijl het een hele leuke manier is om iets extra’s aan je look te geven. We doken Youtube en Instagram op om inspiratie op te doen en vonden ook een leuke tutorial voor een ‘undereye dot-liner look’.

 

De stip onder het oog – eyeliner look

Met eyeliner kun je alle kanten op; wat voor sommige mensen nog wel eens problemen kan geven als ze een nette wing willen zetten. Recent zijn de bubble eyeliner, de eyeliner stippellijn en de grafische eyeliner op de catwalks verschenen, en Instagrammers en Youtubers wereldwijd kopiëren de looks net zo snel als dat ze verschijnen. De stip onder het oog is echter nog vrij onbekend. Hoe dat komt? Misschien omdat je er niet zoveel kanten mee op kunt als oogschaduw boven het oog. Of misschien omdat het, als je het verkeerd aanbrengt, het lijkt alsof je uitgeschoten bent met makeup, zoals deze Youtuber vertelde:

‘I did this yesterday and my grandma thought my makeup smeared.’

 

Plaatsing van de stip

Voor een groot gedeelte hangt het er waarschijnlijk ook vanaf waar je de stip zet en hoe groot deze dan precies is. Wat we van de voorbeelden kunnen zien is dat de stip echt in het midden onder het oog zit. De afstand tussen de onderste wimperrand en de stip is zeer klein tot nihil, waarbij het vooral een persoonlijke keuze van de maker is geweest. Als je dus de stippen bijna op je wangen wilt, kan dat ook! Belangrijk is wel om er echt een stip van te maken van dezelfde grootte, dan voorkom je het ‘makeup is uitgesmeerd – effect’. Houd de rest van je make-up neutraal, zodat de stippen niet theatraal overkomen.

Tip: Gebruik de GrandeLiner Eyeliner om snel en eenvoudig een Dot liner aan te brengen.

 

Dot eyeliner tutorial

Benieuwd hoe je een leuke dot eyeliner look kunt maken? Onderstaande tutorial van Poet Janine laat heel mooi zien hoe je een subtiele look kunt creëren met net dat beetje extra. Let ook op de manier waarop ze de wing van haar eyeliner zet. Altijd handig om daar wat extra voorbeelden voor te hebben.

 

Dot eyeliner met glitter

Wil je de ‘dot’ liever gebruiken voor een feestelijke look? Probeer dan eens een stip in een andere kleur, of gebruik een plaksteentje. Dit geeft niet alleen extra glitter aan je look, het licht ook je ogen mooi op.

 

Dot eyeliner voorbeelden en inspiratie

Wil je nog meer inspiratie over de grootte van de stip, de kleuren en stijlen? Op Instagram vonden we onderstaande variaties op de stip onder het oog. Persoonlijke favoriet is toch wel de edelsteen-look, hoewel de elegante zwarte stip ook wel geschikt is voor een dagelijkse look.