Bubble eyeliner trend

Een mooie strakke lijn, een echte cat-eye of een creatieve wing: met eyeliner kun je heel veel kanten op. Toch hadden we deze trend nog niet eerder gezien: de bubble eyeliner. Misschien leuk voor een feestje of voor een festival?

 

Bedenker van…

De ‘officiële’  bedenker van deze trend is make-up artiest Jenny Gonzalez (ook wel bekend als @Jennyg_makeup), die via boeken en tutorials online geoefend is geworden in het aanbrengen van eyeliner. Na het experimenteren met de bestaande trends besloot ze het over een andere boeg te gooien en wat creatiever om te springen met het lijntje boven haar oog. Het resultaat is hieronder te zien:

 

 

Bubble eyeliner creëren

Hoe creëer je bovenstaande look? Toegegeven, je moet een vaste hand hebben (of iemand in de buurt met een vaste hand mag ook!). De ene manier is om met een fijne eyeliner voorzichtig de boogjes neer te zetten alvorens alles in te kleuren. (Natuurlijk wel even goed opletten dat beide kanten hetzelfde zijn). Het voordeel van deze methode is dat je zelf kunt bepalen hoe groot en hoog ieder boogje is.

 

Bubble eyeliner creëren methode 2

Een andere methode (die de make-up artiest zelf gebruikt) is om eerst wat eyeliner op de hand te doen, vervolgens met het dopje van je eyeliner of de achterkant even in de eyeliner te drukken en dat dan weer boven je wimperrand te drukken. Dit ‘stempelen’ kan een fijne oplossing zijn voor de mensen die niet zo’n vaste hand hebben. Met verschillende groottes doppen kun je natuurlijk ook goed variëren met de grootte van de bubble. Voor een volledige tutorial verwijzen we je graag naar onderstaande video:

 

De bubble eyeliner look

Weer een nieuwe eyeliner trend van Instagram, iets voor jou? We vinden het zeker de moeite van het proberen waard, hoewel het misschien meer een look is voor een feestje of een festival dan voor het dagelijks leven.