Beschadigde wimpers? Zo los je het op

Zijn je wimpers beschadigd? Zonde! Er is niets mooier dan een volle, intense oogopslag. Beschadigde wimpers kunnen verschillende oorzaken hebben. Ook zijn er verschillende manieren om beschadigde wimpers in de toekomst te voorkomen. Wij zetten alles voor je op een rij. Zo ga jij voortaan altijd door het leven met een goed stel wimpers!

 

Oorzaken beschadigde wimpers

Zijn je wimpers minder vol en lang? Dan heeft dat vaak verschillende oorzaken. Zo is make-up een echte boosdoener voor je wimpers. Vooral met mascara is het oppassen geblazen. Kies het liefst voor een niet-waterproof variant. De meeste waterproof mascara’s maken je wimpers met een speciaal laagje namelijk extra hard, waardoor ze ook sneller afbreken wanneer je bijvoorbeeld in je ogen wrijft. Een niet-waterproof of een waterresistant mascara is dan een beter alternatief.

 

Oogmake-up remover

Probeer je make-up voorzichtig en met een speciale oogmake-up remover te verwijderen. Beweeg het watje zonder druk te zetten van de wimperaanzet tot de puntjes. Een andere oorzaak voor beschadigde wimpers kan een ongezonde levensstijl zijn. Vitamine B & D zijn onmisbaar voor een gezonde huid én een goede haargroei. Niet alleen van je hoofdhaar, maar ook van je wimpers. Vitamine B & D zitten in graanproducten en vette vissoorten. Last but not least: wees voorzichtig met de wimperkrultang. Wanneer je deze onzorgvuldig gebruikt kan deze je wimpers verbranden of zelfs compleet afknippen. Zorg dus altijd dat je goed controleert of het rubbertje nog in de krultang zit en krul je wimpers vóór het aanbrengen van je make-up.

 

De oorzaken op een rij:

  •       Te veel (waterproof) mascara
  •       Onzorgvuldig make-up verwijderen
  •       Ongezonde levensstijl
  •       Onvoorzichtig met wimperkrultang
     

Zo voorkom je beschadigde wimpers

Er zijn verschillende zaken die bijdragen aan voller en gezonder uitziende wimpers. Zoals eerder beschreven is het altijd belangrijk om voorzichtig te zijn met mascara. Breng niet teveel mascara aan en verwijder deze ’s avonds grondig met special oogmake-upremover. Wrijf daarnaast gedurende dag niet teveel in je ogen. Met het gewrijf trek je namelijk eenvoudig onbewust wimpers uit. Eet daarnaast gezond. Vitamines B & D zijn onmisbaar bij het krijgen van gezonder haar. Ten slotte zorgt het wereldwijd bekende GrandeLash wimperserum voor perfecte wimperverzorging. Je brengt het serum simpelweg elke dag boven je wimperrand aan voor een optimaal resultaat.

 

De oplossingen op een rij:

  •        Voorzichtig met mascara
  •        Verwijder je make-up grondig en met speciale oogmake-up remover
  •        Leef gezond
  •        Gebruik ’s werelds favoriete wimperserum van GrandeLash

Volg deze tips op en zeg dag tegen je beschadigde wimpers!