Vaseline op je wimpers - wel of niet doen?


Vaseline op je wimpers smeren, dat heb je vast wel eens gehoord. Je wimpers schijnen dan langer en voller te worden. Is dit ook echt zo, of is het gewoon een erg groot fabeltje? Wij gingen op onderzoek uit om te kijken of vaseline op je wimpers smeren werkt.

 

Ingrediënten van vaseline

Om te weten of vaseline echt zou kunnen werken om je wimpers langer en voller te laten lijken,  kijken we naar de ingrediëntenlijst. Vaseline is gemaakt van “100% pure petroleum gelei, dat een mix is van minerale olie en wax” (bron: Vaseline.us). Volgens de website van Vaseline legt de gelei een beschermende laag tussen de cellen van droge of beschadigde huid, waardoor de huid beter vocht kan vasthouden en zichzelf beter kan genezen.

 

Vaseline op je wimpers gebruiken

Als we deze kennis vervolgens toepassen op de wimpers, lijkt de vaseline dus een lichte laag van minerale olie en wax op je wimpers aan te brengen. Hierdoor kan het bescherming geven tegen wrijven als je gaat slapen, maar echte ingrediënten om de wimpers er voller en langer uit te laten zien, zitten er dus niet in. Wellicht dat wimpers er iets voller uit gaan zien vanwege het vettige laagje, maar langer zullen ze niet worden. Ook worden de wimpers niet verzorgd. Vaseline sluit de huid (in dit geval dus de wimper) af voor invloeden van buitenaf, maar verder doet het niets.

 

Gebruik van Vaseline

Volgens gebruikers van dit middel zou je iedere avond, nadat je je make-up hebt verwijderd, voor het slapengaan nog even vaseline op je wimpers moeten smeren. ’s Ochtends moet je het er dan weer afhalen voor je je mascara op doet. Dit klinkt als een aardig karwei, en we kunnen ons voorstellen dat je als moderne vrouw (of man!) geen tijd hebt om zoveel moeite te doen om te kijken of je echt vollere wimpers krijgt. 

 

Vaseline slecht voor wimpers

Is Vaseline echt slecht voor je wimpers? We gaan er even vanuit dat je geen vaseline in je ogen smeert, dit tellen we niet mee als nadeel van vaseline op je wimpers. Mocht je heel graag Vaseline willen smeren dan is het verstandig een wattenstaafje of schoon mascaraborsteltje te gebruiken.

Niet getest op wimpers

Op de website van Vaseline kun je lezen dat het product heel geschikt is voor de droge en beschadigde huid. Dit betekent echter ook dat het product niet gemaakt is voor of getest is op wimpers. Er is geen onderzoek gedaan naar de langetermijneffecten van het gebruik van Vaseline op je wimpers, dus je bent er nooit zeker van dat wat je doet ook echt veilig is. Beter is om een product te gebruiken dat ook daadwerkelijk getest is op de wimpers en speciaal ontwikkeld is om de wimpers te verbeteren.

Biopeptin complex

Ingrediënten die wel speciaal voor wimpers bedoeld zijn, zijn onder andere het BioPeptin Complex, Ginseng en Swertia Japonica. Het gepatenteerde BioPeptin Complex is ontwikkeld door RevitaLash in samenwerking met oogartsen en dermatologen. Dit complex bevat biotine, groene thee-extract, pathenol en peptiden, ingrediënten die helpen om je wimpers te versterken en te verzachten. Hierdoor wordt de breekbaarheid en broosheid verminderd. De Ginseng en Swertia Japonica zijn plantaardige extracten met een hoog gehalte aan antioxidanten en vitamine B, die helpen om de wimpers te beschermen en te revitaliseren. Deze ingrediënten zijn speciaal getest op wimpers met bewezen resultaten, en gecombineerd in een wimperserum om de wimpers te verbeteren en ze er voller en langer uit te laten zien.

Wimpers worden zwaar

Omdat je met Vaseline een vettige laag aanbrengt op je wimpers, worden ze zwaarder. Hierdoor is het lastig om wimpers nog mooi omhoog te krullen. En als je vervolgens gaat boenen om de Vaseline er weer af te krijgen, heb je kans dat je wimpers uitvallen of afbreken. Al met al is het een behoorlijk werkje met veel risico’s die juist je wimpers weer beschadigen.

 

Eenvoudig langer en voller uitziende wimpers krijgen

Krijg je liever op een eenvoudige manier resultaat? Dan is het wimperserum van RevitaLash iets voor jou. Gewoon iedere avond even een dun lijntje trekken langs je wimperrand en na twaalf weken zie je dat je wimpers er voller, langer en vooral ook gezonder uit zijn gaan zien. Ook erg fijn: na die twaalf weken kan het al volstaan om het serum drie tot vier keer per week te gebruiken.

 

Conclusie

De conclusie na het bestuderen van het product en de effecten die gebruikers ermee zeggen te krijgen is dat het een risico is. Niet getest betekent dat niemand precies weet wat de effecten voor lange termijn zijn als je vaseline op je wimpers smeert. Daarnaast lijkt het, vanwege de ingrediënten in het product, ook niets te doen voor de gezondheid van de wimpers en de lengte. Als je zeker wilt zijn dat je een uitgebreid getest product hebt dat je veilig kunt gebruiken om je wimpers er voller, langer en gezonder uit te laten zien dan kunnen wij het RevitaLash Advanced wimperserum van harte aanbevelen. Laatste Artikelen