Wimpers verzorgen: hoe doe je dat?

Wie droomt er niet van lange, volle wimpers? Mascara, nepwimpers en wimperextensions zorgen ervoor dat je wimpers langer en voller lijken, maar het liefst wil je natuurlijk dat je wimpers van nature lang en mooi zijn. Het belangrijkste wat je daarvoor moet doen? Je wimpers goed verzorgen! Er zijn verschillende manieren om je wimpers te verzorgen. Zo zorg je zonder al te veel moeite voor die mooie bambi-oogopslag.

 

Kies een goede mascara

Mascara laat je wimpers dikker en langer ogen, maar verzorgt je wimpers niet. Sterker nog: het heeft juist een negatief effect op je natuurlijke wimpers. Een dikke laag of klonterige mascara kan ervoor zorgen dat je wimpers afbreken. Ook waterproofmascara is lang niet altijd een aanrader. Vaak krijg je dit type mascara alleen met grof geweld van je ogen af. En dat grove geweld zorgt er weer voor dat je wimpers af kunnen breken. Kies daarom liever voor een kwalitatief goede mascara die niet waterproof is. Breng bovendien niet teveel laagjes mascara aan.

 

Reinig je wimpers grondig, maar voorzichtig

De eerste echte stap om je wimpers te verzorgen is een goede reiniging. Het is ontzettend belangrijk dat je je wimpers ’s avonds goed schoonmaakt. Wanneer je (restjes) mascara laat zitten is de kans groot dat er wimpers afbreken, bijvoorbeeld wanneer je ’s nachts in je ogen wrijft of op je zij of buik slaapt. Bovendien hoort rust voor je wimpers – dus even geen mascara – ook bij een goede wimperverzorging. Reinig je wimpers wel altijd voorzichtig. Gebruik hiervoor een product dat bedoeld is om oogmake-up te verwijderen en wrijf niet te hard met het wattenschijfje over je ogen. Het best kun je het wattenschijfje met de remover zacht op je wimpers drukken en vervolgens voorzichtig van de aanzet van je wimpers naar de puntjes bewegen.

 

Verzorg je wimpers van binnenuit

Je hebt het waarschijnlijk wel vaker gehoord: je huid en haar weerspiegelen je gezondheid. En inderdaad, je kunt je wimpers ook van binnenuit verzorgen. Namelijk door voldoende water te drinken en producten met vitamine D en B te eten. Vitamine D is belangrijk voor haargroei en zit bijvoorbeeld in zalm en andere vette vissoorten. Vitamine B maakt je wimpers sterker en vind je onder andere in peulvruchten, bananen en eieren.

 

Verzorg je wimpers met GrandeLash

Tot slot is het, net zoals je je haar en huid verzorgt, ook belangrijk om je wimpers te verzorgen. Het GrandeLash Wimperserum is een wetenschappelijk ontwikkeld serum vol natuurlijke ingrediënten die je wimpers verzorgen. Het GrandeLash Wimperserum is een echte musthave voor wie droomt van gezonder en voller ogende wimpers.