Wimpers verven: nadeel

Wil je graag je wimpers te verven? Je overweegt misschien om je wimpers te verven omdat je wimpers erg licht zijn bijvoorbeeld. Om nu iedere dag in de weer te zijn met lagen mascara zie je niet bepaald zitten. Of misschien kunnen je wimpers niet goed tegen mascara, maar wil je toch graag donkere wimpers hebben. Dan lijkt je wimpers verven een goede oplossing. Of kleven er ook nadelen aan? Voor je je wimpers gaat verven (of laat verven) wil je natuurlijk wel zeker weten waar je van tevoren aan begint. Wij zetten voor jou een aantal nadelen van het verven van je wimpers op een rij.

 

1.    Alleen lichte wimpers verven 

Een algemeen misverstand onder mensen is dat het verven van alle wimpers ervoor zorgt dat ze langer en voller eruit gaan zien. Dit gaat echter alleen op voor lichtgekleurde wimpers. Wimperverf is donker van kleur en zorgt enkel voor het kleuren van de wimpers. Bij lichtgekleurde wimpers zorg je er dan voor dat de gehele lengte van de wimpers goed zichtbaar wordt, waardoor je ineens voller en langer uitziende wimpers hebt. Als je van jezelf al donkere wimpers hebt, dan zorgt het verven van je wimpers nauwelijks voor verschil in volume en lengte. Heb jij donkere wimpers en wil je toch meer accent op je wimpers leggen? Probeer dan eens een wimperserum, een goede mascara of wimperextensions. Je wimpers gaan na één van deze behandelingen er voller en langer uitzien.

2.    Wimpers worden niet voller of langer

Sommige mensen verwachten na een wimperverfbehandeling ook langere of vollere wimpers te krijgen. Helaas moeten we je dan teleurstellen. Net als haarverf geeft wimperverf je wimpers alleen een andere kleur. Er komt – anders dan bij mascara – geen laagje om de wimpers. Dit is voor sommige mensen een belangrijk nadeel. Wel kan het zo zijn dat je wimpers iets langer lijken doordat de lichtere uiteinden van je wimpers nu ook beter zichtbaar zijn. Bij mensen met donkergekleurde wimperharen zal dit effect echter minimaal zijn. Een betere optie zou dan een wimperserum zijn, dat de gezondheid van de wimpers verbetert en er zo voor zorgt dat wimpers er voller en langer uit gaan zien. 

3.    Allergische reactie

Ook een belangrijk punt om in je achterhoofd te houden: wimperverf kan een allergische reactie veroorzaken. De meeste mensen die de wimperverf gebruiken hebben nergens last van, maar soms kan het gebeuren dat de ogen ontstoken raken. Het is daarom erg belangrijk om van tevoren de wimperverf die je wilt gebruiken even te testen op een stukje huid om te zien hoe de verf reageert. Laat je eventueel adviseren door je schoonheidsspecialiste, of vraag of je een beetje verf op je huid kunt testen. 

4.    Kans op vlekken

Ga je zelf aan de slag met wimperverf? Wees dan erg voorzichtig, want een nadeel aan wimperverf is dat deze snel vlekt. Zorg dus dat je de huid rondom je wimpers afplakt met de speciale meegeleverde plakstrips en trek latex handschoenen aan. Draag daarnaast bij voorkeur oude kleding. Tip: zorg dat je een gelijkmatige laag aanbrengt op beide wimpers. Een kleurverschil tussen beide wimpers of een te donker uitgevallen wimper werk je namelijk niet zomaar weg. Twijfel je over je verfkunsten, dan kun je natuurlijk altijd naar een schoonheidssalon gaan voor een wimperverfbehandeling. Dit is sowieso aan te raden, omdat je dan je ogen gewoon dicht kunt houden als zij je wimpers verft. Hoef je zelf niet te priegelen met verf, een spiegel en een timer.   

5.    Na één maand behandeling herhalen

Je kunt ervoor kiezen om je wimpers bij een professionele beautysalon te laten verven, maar je kunt ook het heft in eigen hand nemen. Waar je ook voor kiest: feit blijft dat je de behandeling moet blijven herhalen om het effect te behouden. Je wimpers vallen elke vier tot zes weken vanzelf uit, dit is een natuurlijk proces. Dat betekent dat het effect van de geverfde wimpers langzaam verdwijnt naarmate er meer wimpers uitvallen. Laat je wimpers dus elke maand bijwerken om die intense oogopslag te behouden.

6.   Wimpers verven nadeel voor de gezondheid van je wimpers

Misschien wel het belangrijkste nadeel van wimpers verven is dat het niet goed is voor de gezondheid van je wimpers. Geen zorgen, de wimperhaartjes vallen niet direct massaal uit, maar de gezondheid van de wimperharen gaat wel achteruit door het verven. Ga maar na: als je je hoofdhaar verft, merk je ook dat je haren meer verzorging nodig hebben. Hetzelfde geldt eigenlijk voor je wimpers. Doordat ze geverfd zijn, kunnen wimpers wat harder en droger aanvoelen en hebben ze eigenlijk meer verzorging nodig. Hiervoor is een wimperserum zeer geschikt. Het serum hydrateert de wimperhaartjes intensief en helpt de flexibiliteit van de wimpers te verbeteren. Hierdoor biedt het een goede ondersteuning aan de geverfde wimpers. 

Tip: Het wimperserum helpt de gezondheid van de wimperharen te verbeteren, waardoor ze beter opgewassen zijn tegen wimperkruller, primers en mascaras. 

7. Alternatieven voor wimperverf

Ga je toch liever voor een andere oplossing dan het verven van je wimpers? Probeer dan eens het een wimperserum. Dit wetenschappelijk ontwikkelde verzorgingsproduct voor de wimpers voedt en verzorgt je wimpers intensief. Dagelijks een fijn lijntje boven de wimperrand is al genoeg voor langer en voller uitziende wimpers. Een combinatie van het wimperserum en wimperverf is natuurlijk ook mogelijk. Je wimpers krijgen dan een donkere tint èn ze zien er voller en langer uit. Dit kan met name interessant zijn als je blonde wimpersharen hebt. 


Aanraders uit de shop