Wimpers permanent krullen, hoe gaat dat in zijn werk?

Wimpers permanent krullen kan een super oplossing zijn als je het liefst iedere dag een wimperkruller gebruikt. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is het gebruiken van een wimperkruller iedere dag af te raden. Je wimpers worden dan te zwaar belast. Ondanks dat je ze verzorgd met een wimperserum, kunnen haartjes dan veel sneller uitvallen of afbreken. Leg die wimperkruller dus een beetje aan banden. Of ga dus voor een permanente krul. Hoe werkt dit precies en waar kun je dit het beste laten doen?

 

Wimpers permanent krullen is ook echt permanent?

Het klinkt ideaal: ‘wimpers permanent krullen’. Dan heb je altijd een frisse oogopslag en hoef je nooit meer met die wimperkruller aan de slag. Maar is het wel echt permanent? Eigenlijk niet. De term is enigszins misleidend, omdat de wimperharen niet voor altijd gekruld blijven. Als je wimpers laat permanenten, dan blijven ze ongeveer 6-8 weken in de krul zitten. Na die periode zijn de meeste wimpers aan het einde van hun groeicyclus en vallen ze dus uit. De nieuwe wimpers die ervoor in de plaats komen, zijn niet bewerkt met de speciale vloeistof om je wimpers te krullen. Deze nieuwe wimpers zullen daarom weer ‘gewoon’ groeien.

 

Je wimpers permanent krullen : hoe werkt dat?

Als je wimpers permanent krult, dan kun je dit thuis doen of laten doen bij een schoonheidssalon. We raden zelf altijd aan om bij een schoonheidsspecialiste langs te gaan, omdat je met lijm en vloeistof te maken krijgt. Wel zo prettig als je dan zelf gewoon je ogen dicht kunt houden om de wimpers mooi te krullen. Hieronder zie je een mooi voorbeeld van hoe je wimpers gekruld kunnen worden bij een schoonheidssalon. Procedures kunnen per salon iets verschillen, dus als je graag precies wilt weten hoe het wimpers krullen in zijn werk gaat kun je dat navragen bij je salon:

 

 

 

Procedure voor het permanent krullen van wimpers

In bovenstaande video heb je al kort kunnen zien hoe het krullen van wimpers in zijn werk gaat. Zoals je kunt zien is het belangrijk om je wimpers eerst goed te reinigen, zodat er geen vuil en vet op de haartjes zit. Dit zorgt ervoor dat de vloeistof beter in kan trekken. Daarna brengt de specialiste een beschermende crème aan vlak onder de ogen. Vervolgens worden de onderste wimpers afgeplakt, zodat ze niet per ongeluk mee omhoog gekruld kunnen worden. De oogleden boven worden ook beschermd, waarna een speciale wimperkrultang aangebracht wordt. Hier zit al vloeistof op, dat zo’n 8 minuten de tijd nodig heeft om in te trekken. Hierna worden de krultangen vervangen door wimperkrullers met een permanentgel, dat de wimpers nog beter in de krul kan zetten. Na weer 8 minuten wordt ook deze wimperkruller met gel verwijderd. Na het doorkammen van de wimpers is het eindresultaat al goed zichtbaar: mooi gekrulde wimpers!

Tip 1: Sommige salons maken gebruik van rollertjes en lijm in plaats van deze wimperkrultangen. Vraag altijd even na bij je salon zodat je goed weet wat je kunt verwachten.

Tip 2: Let op dat je niet direct naar het zwembad gaat als je je wimpers hebt gekruld, dit kan het effect verminderen. Na ongeveer 12 uur is de wimperlift bestand tegen water en zweten. Ook kan je met deze nieuwe krul gerust gaan slapen of zelfs zwemmen.

 

Verschillende soorten wimperpermanent

Wimperpermanent is er in verschillende soorten. Je kunt kiezen voor de subtiele lift, waarbij je wimpers dus licht omgebogen worden. Ga je voor een sterke krul, dan creeer je direct een glam-look. Probeer dat eens met mascara te combineren en je wimpers zullen echte blikvnagers zijn.

 

Waar wimpers permanent krullen?

Zoek je een schoonheidssalon of specialist om je wimpers permanent te laten krullen? Als je al een schoonheidssalon bezoekt, kun je altijd even navragen of ze daar wimperbehandelingen geven. Veel verkooppunten van GrandeLash bieden ook wimperbehandelingen als wimpers verven, wimperextensions maar ook wimper permanent. Ben je nog geen klant bij een salon? Dan is Google een uitkomst. Zoek op wimpers permanent krullen en typ je woonplaats in. Je krijgt dan veelal de salons in de omgeving als eerste te zien.

 

Kosten wimperpermanent

Hoeveel kost het om je wimpers te krullen? De bedragen lopen enigszins uiteen, wat vooral te maken heeft met de methode om de wimpers te krullen. De behandeling duurt gemiddeld tussen de 30 en 45 minuten en kost tussen de 22 en 35 euro.

 

Zo lang mogelijk genieten van je gekrulde wimpers?

Je wilt die gekrulde wimpers natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Toch kan het dat door een gebrek aan verzorging de wimpers sneller afbreken. Houd daarom de wimpers gezond door ze te verzorgen met een wimperserum. Het GrandeLash serum van Grande Cosmetics zorgt er voor dat de wimpers er sterker en voller uit gaan zien. Zo blijven je gekrulde wimpers zo lang mogelijk mooi.