Close

Wimper conditioner kopen? Let hier dan op

Een wimper conditioner of wimperserum? Zit er verschil tussen deze producten, zijn het verschillende benamingen voor hetzelfde product? Over deze term bestaan nogal wat onduidelijkheden. In dit artikel proberen we deze onduidelijkheden zoveel mogelijk weg te nemen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, aarzel dan zeker niet om ons een mailtje te sturen.

 

Wimper conditioner of wimperserum?

Zit er verschil tussen een wimper conditioner en een wimperserum? Ja en nee. Dit komt door de geschiedenis van het product. RevitaLash Cosmetics is daar een goed voorbeeld van. Omdat de RevitaLash producten oorspronkelijk door een Amerikaanse oogarts zijn ontwikkeld, hebben de producten daar de term ‘eyelash conditioner’ meegekregen. Als één van de eersten was er simpelweg geen ander woord voor en was er dus ook geen onderscheid. In het Nederlands werd dat vertaald naar ‘wimperserum’.  Dit is ook de reden dat de tubes van het RevitaLash wimperserum de woorden ‘eyelash conditioner’ bevatten, en de verpakking de Nederlandse term heeft.

Opmerking: Het RevitaLash Advanced wimperserum komt van oorsprong uit Amerika, waar het RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner heet. De verpakkingen zijn wel naar het Nederlands en Frans vertaald, de tubes zelf niet. Daar staat dus nog de term ‘eyelash conditioner’ op.

 

Het ontstaan van het verschil tussen wimperserums en wimper conditioners

Zoals dat met veel succesvolle cosmeticaproducten gaat, zijn veel fabrikanten en merken aan de haal gegaan met het concept van wimperserums (oftewel eyelash conditioners en wimper conditioners). Wereldwijd werden er veel varianten op ontwikkeld en formules bedacht die (volgens hen) een vergelijkbare werking moesten hebben. En vanaf dat moment zijn de termen gaan vervagen. Inmiddels komen onderstaande termen in Nederland en België voor;

 •       eyelash conditioner
 •       wimperserum
 •       wimper conditioner
 •       wimper conditioning serum
 •       eyelash enhancer
 •       wimperverlengers
 •       lash balm
 •       lash grow
 •       wimper haargroeimiddel
 •       wimpergroeimiddel
 •       wimper groeiserum
 •       lash primer
 •       wimper primer’ (wat een geheel ander product is, maar daarover later meer).

Zoals je ziet, zijn merken en fabrikanten zeer creatief omgegaan met het concept ‘eyelash conditioner’ en ‘wimperserum’. Wat zijn de verschillen tussen deze termen? Hoe weet je zeker dat je een wimperserum koopt dat je wimpers er echt voller en langer uit laat zien? In onderstaand overzicht proberen we zoveel mogelijk duidelijkheid in te geven. We vergelijken hierbij alle bestaande termen met de Nederlandse term ‘wimperserum’, omdat dit de originele term was voor een serum dat de wimpers er voller en langer uit laat zien door ze intensief te verzorgen.

Tip: Soms gebruiken merken de termen door elkaar. Kijk daarom altijd naar reviews van de producten om de resultaten te kunnen zien. Voor RevitaLash zijn er verschillende reviews beschikbaar van bekende Nederlandse en internationale beautybloggers en vloggers.

 

Wimperserum

De term ‘wimperserum’ is de officiële term voor wimperproducten die de gezondheid van de wimpers helpt te verbeteren. Een wimperserum zoals die van RevitaLash beschermt de wimperhaartjes tegen broosheid en breekbaarheid, waardoor ze er voller en langer uit gaan zien. Een wimperserum richt zich op de gehele wimperhaar, dus vanaf de aanzet tot de punt. Een echt wimperserum dien je ook een aantal weken iedere dag te gebruiken. Een wimperserum loopt gelijk met de wimpergroeicyclus, die tussen de 6 tot 8 weken duurt. In die periode groeit een wimperhaar tot de optimale lengte, blijft in een rustfase en valt vervolgens uit. Als je echt resultaat van een serum wil zien, moet je dus even geduld hebben.

Tip: Wil je weten of je een goed wimperserum koopt? Wij zijn natuurlijk zeer enthousiast over RevitaLash, dat ontwikkeld is door een oogarts en al jarenlang bekend staat om de goede resultaten. Wil je echter wimperserums met elkaar vergelijken, kijk dan goed naar de prijzen en reviews. Bij een ‘wimperserum’ voor tien of twintig euro raden we aan voorzichtig te zijn. Deze serums bevatten vaak geen ingrediënten die echt het verschil kunnen maken. Soms bevatten ze wel een aantal verzorgende ingrediënten, maar dan scharen we ze liever onder wimper conditioners. De producten hydrateren de wimpers wel, maar laten ze er niet voller of langer uitzien.  

 

Wimper conditioner of eyelash conditioner

Met uitzondering van de RevitaLash Advanced eyelash conditioner, dat de Engelse naam is van het officiële wimperserum uit Amerika, zijn ‘wimper conditioners’ meestal niet te vergelijken met ‘wimperserums’.

Een wimper conditioner bevat vaak wel hydraterende ingrediënten, maar die zijn vooral bedoeld om de wimpers te verzadigen en glad te maken. Je wimpers kunnen hierdoor wel meer gaan glanzen. Het is echter vaak niet zo dat een conditioner ingrediënten bevat die de gezondheid van de wimperharen helpt verbeteren. Daar heb je toch echt een wimperserum voor nodig. Een wimper conditioner moet je ook vaak aanbrengen op de wimperharen zelf, zodat ze een laagje om de wimperharen heen kunnen leggen. Het is hiermee enigszins te vergelijken met een wimper primer (zie onderstaand).

 

Wimperverlengers

De term wimperverlengers wordt eigenlijk bijna nooit gebruikt, maar toch willen we dit niet overslaan in het overzicht. ‘Wimperverlengers’ wordt soms gebruikt als alternatief voor wimperextensions, omdat ze de wimpers letterlijk verlengen. Als een serum de term ‘wimperverlenger’ gebruikt, is dat daarom enigzins verwarrend. 

 

Wimpergroeimiddel en wimper groeiserum

Wimpergroeimiddel, wimper groeiserum, wimper haargroeimiddel of de Engelse termen lash growth en lash growth serum: we kunnen deze termen allemaal op één grote hoop gooien. Het zijn eigenlijk allemaal synoniemen voor de term ‘wimpergroeimiddel’. Deze term wordt ook heel enthousiast gebruikt door sommige merken. De term ‘wimpergroeimiddel’ en ‘wimperserum’ is echter niet volledig hetzelfde. Een wimperserum verzorgt de bestaande wimperhaartjes en laat die er voller en langer uitzien. Het is echter niet zo dat er nieuwe haartjes komen te groeien op plekken waar nooit haarzakjes hebben gezeten. Geen enkel cosmetisch wimperserum kan dat. En dat is wat de term wimpergroeimiddel wèl suggereert. Om verwarring te voorkomen, hebben een aantal grote merken waaronder RevitaLash ervoor gekozen de term wimperserum te gebruiken in plaats van wimpergroeimiddel.

 

Wimper primer en lash primer

De wimperserums die als ‘wimper primer’ en ‘lash primer’ gepromoot worden, bevatten vaak een mascara-achtig borsteltje. De bedoeling van deze producten is dat je vanaf de aanzet van de wimpers voorzichtig naar boven langs de wimperharen strijkt. Je brengt het product dus eigenlijk als een soort mascara aan. In veel gevallen zijn deze producten een mix van natuurlijke oliën en een aantal plantenextracten. De werking van deze producten is echter niet vergelijkbaar met de wimperserums. Waar een wimperserum de wimpers echt een diepe verzorging geeft en ze beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, richten deze wimper primers zich meer op het hydrateren van de wimperharen. Daar is natuurlijk niets mis mee, en het kan de wimpers op het moment van aanbrengen extra volume meegeven. Het zijn echter geen producten die op de langere termijn voor vollere en langere wimpers zorgen.

Tip: wimper primer en lash primer is eigenlijk de officiële term voor een basecoat onder je mascara. Deze base coat kan transparant zijn of een kleur hebben als wit of blauw, waardoor de wimpers extra volume krijgen.

 

Wimper conditioner en wimperserum bestellen

We kunnen ons goed voorstellen dat in deze wirwar van termen het moeilijk zoeken is naar een goed product om je wimpers er voller en langer uit te laten zien. Bedenk dat producten die aangeduid worden met ‘wimperserum’ vaak effectiever zijn dan producten die aangeduid worden met andere termen. Het bedrag voor deze serums ligt ook vaak wat hoger, denk aan bedragen vanaf de 50 euro. Tussen de verschillende wimperserums op de markt zijn echter ook weer grote verschillen. Lees daarom rustig de ingrediëntenlijst van de serums door waar je in geïnteresseerd bent, en zoek naar reviews op internet. Wil je al graag RevitaLash bestellen? Neem dan zeker even een kijkje in ons productoverzicht


Beoordeel


Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed