Wenkbrauwen groeien verkeerde kant op?

We horen het vaak als mensen ouder worden: wenkbrauwen die ineens hun eigen weg gaan. De wenkbrauwhaartjes groeien ineens naar voren toe en zijn niet meer in een mooie vorm te krijgen. Hoe komt dit en nog belangrijker: hoe kom je er vanaf? We zochten naar de beste oplossingen voor ‘dwarsliggers’.

 

Waarom groeien wenkbrauwhaartjes ineens scheef?

Je hebt er nooit last van gehad, maar toch zit je ineens met een paar dwarse wenkbrauwen. Dit hangt vaak samen met het proces van ouder worden. Als je ouder wordt, verandert ook je hormoonhuishouding. Niet voor niets merken mensen dan vaak dat haartjes wat dunner worden, of het nu op het hoofd is of de wimpers- en wenkbrauwen. De haartjes kunnen echter ook ineens gaan dwarsliggen. Soms steken ze ineens naar boven, en soms groeien ze gewoon recht naar voren. Door het ouder worden krijgen niet alle haartjes evenveel voedingsstoffen binnen, waardoor ze wat weerbarstiger kunnen worden.

Tip: Wenkbrauwhaartjes kunnen ook ‘ineens’ scheef groeien als je ze lange tijd hebt weggehaald. Als je de haartjes lange tijd hebt weggehaald, komen ze soms erg dun terug. Soms groeien ze ineens een andere richting op als de haartjes die je normaal gesproken plukte, de kans geeft weer te groeien. Dit komt omdat het haartje nu vanuit het haarzakje een ‘nieuwe’ richting kiest. Dat jij daar niet zo blij mee bent…

 

1. Wenkbrauwhaartjes borstelen

Leuk natuurlijk dat die hormonen weer ‘de schuldigen’ zijn, maar wat doe je eraan? Een heel simpele tip: heb je al geprobeerd de haartjes met een wenkbrauwborsteltje te borstelen? Als je geen speciaal borsteltje hebt, kun je ook met een fijn kammetje of een oude, schone mascaraborstel aan de slag. Door je wenkbrauwhaartje in de juiste richting (vaak de oorspronkelijke groeirichting) te borstelen, kunnen ze weer goed in model gaan zitten. Dit is wel een kwestie van volhouden, je wenkbrauwhaartjes gaan niet ineens weer goed staan.

 

2. Wenkbrauwhaartjes verwijderen

De meest eenvoudige oplossing voor deze dwarse haartjes is om ze te verwijderen. Als je dikke wenkbrauwen hebt, valt het niet zo op als je er een haartje tussenuit haalt. Voor de meeste mensen is dit echter geen optie. Er is dan een te grote kans op een gat in de wenkbrauwen. Doe dit daarom ook alleen als je echt zeker weet dat je geen open stukjes ziet. Anders is onderstaande optie een beter alternatief.

 

3. Wenkbrauwhaartjes knippen

Dit zien we met name bij mannen met een paar weerbarstige wenkbrauwharen. De haren zijn dan zo lang dat het knippen ervan een goede oplossing is. De wenkbrauwen staan zo weer in model en je hebt niet snel gaten in de wenkbrauwen, omdat je het grootste deel laat zitten.

 

4. Wenkbrauwgel gebruiken

Als het epileren van de wenkbrauwen of knippen van de wenkbrauwen geen optie is, dan kan wenkbrauwgel een uitkomst zijn. De gel brengt de haartjes in model en zorgt dat ze zo ook de hele dag blijven zitten. Je hebt transparante wenkbrauwgel die de wenkbrauwen alleen in model brengt, maar ook wenkbrauwgel met minerale kleurgel. Door de bruintint krijgen je wenkbrauwen ook meer body, waardoor ze er voller uit gaan zien.

 

5. Wenkbrauwserum gebruiken

Naarmate mensen ouder worden, neemt ook het haarvolume af en kan het minder glanzen en wat dof en pluizig worden. Het is helaas een gevolg van de verandering in de hormoonhuishouding (ja hoor, hebben we die fijne hormonen weer). Waar je hoofdhaar pluizig kan worden, kunnen je wenkbrauwen ineens andere kanten op gaan groeien. Een wenkbrauwserum kan dan de oplossing zijn voor weerbarstige en dunner wordende wenkbrauwen.

 

Hoe werkt het?

Het wenkbrauwserum helpt de wenkbrauwhaartjes ten eerste te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf (denk aan zonlicht, maar ook fijnstof etc.). De haartjes krijgen daarnaast ook verzorging die bovenstaande kenmerken verminderen. De plantenextracten helpen bij het hydrateren van de wenkbrauwharen, waardoor dofheid kan verminderen. Daarnaast bevat het wenkbrauwserum ingrediënten die de wenkbrauwhaartjes verzachten en flexibeler maken, waardoor ze beter op hun plaats blijven liggen. Ze helpt het serum bij het verkrijgen van gezonder uitziende, luxueuze wenkbrauwen.   

 

Gel en haarlak

Dit zijn geen middeltjes die we in eerste instantie aanraden, omdat ze best een aanslag kunnen zijn voor je haartjes. Als echter niets anders werkt en je wilt erg graag die haartjes plat laten liggen, dan kun je voor fixatiegel en haarlak kiezen. Een vettige gel maakt de haartjes wat zwaarder en kan ze beter bij elkaar ‘plakken’. Een haarlak verstijft de haartjes in het model dat je voor ogen hebt. Houd er wel rekening mee dat beide methoden de haartjes kunnen beschadigen. Wenkbrauwhaartjes kunnen dan eerder uitvallen of dunner worden. Probeer de gezondheid van je wenkbrauwhaartjes daarom altijd te ondersteunen met een wenkbrauwserum.

Heb je zelf nog een goede tip voor wenkbrauwen die de verkeerde kant op groeien? We horen het graag! Laat een comment achter onder de post of stuur ons een berichtje via ons contactformulier.