12 Make-up tips voor grotere ogen (met voorbeelden en video’s!)

Make-up tips voor grotere ogen zijn niet aan te slepen. Iedereen wil Bambi-eyes met lange wimpers die tot de wenkbrauwen reiken. Of zoals ze in het Engels zo mooi kunnen zeggen: eyes that pop! Maar als je van jezelf niet van die grote ogen hebt, hoe kom je er dan aan? Wij zetten de meest handige make-up tips voor grotere ogen voor je op een rij.

 

1.     Primer

Een primer op je ooglid aanbrengen is de eerste stap in het ‘groter maken van je ogen’. Je creëert zo een egale, lichte basis voor de rest van je make-up. Als onderdeel van de make-up tips voor grotere ogen ‘mag’ je deze tip daarom eigenlijk niet overslaan. Ga maar na: Als je al met een donkere ondergrond begint, wordt het wel heel lastig om dat nog op te laten lichten.

 

2.     Oogschaduw

Door met lichte tinten te werken, creëer je letterlijk meer ‘licht’ rond je ogen, waardoor ze groter lijken. In de make-up tips voor grotere ogen top 12 staat bij ons dus oogschaduw op nummer 2. Kies voor een lichte kleur oogschaduw, het liefste een mooie huidskleurige tint, en breng die aan over het hele ooglid. Bij je binnenste ooghoek kun je dan de lichte kleur iets sterker aanzetten en ook wat uitvegen naar beneden toe. Je krijgt zo letterlijk twee lichtpuntjes bij de binnenste ooghoeken van je ogen, die je ogen optisch groter maken.

Tip: Je kunt een donkere kleur oogschaduw gebruiken aan de buitenrand van je oogleden om meer diepte aan je oog te geven. Een subtiele wing geeft je oog meer ‘lengte’ en maakt de amandelvorm van je ogen nog wat duidelijker zichtbaar.

3.     Eyeliner

Eyeliner kan je look echt maken of breken. Wat veel minder mensen weten, is dat eyeliner ook kan bepalen hoe groot je ogen eruit zien. Door eyeliner om je gehele oog te trekken, maar je het oog optisch kleiner. Je kun de eyeliner beter op een kwart van je wimperrand ‘echt’ beginnen. Zorg dat je de binnenste hoek van je ogen zo licht mogelijk houdt en trekt vanaf een kwart van je oog pas een echte lijn richting de buitenhoek van je wimperrand. Je kunt de binnenhoek van je ogen wel lichtjes tekenen, maar het moet bijna niet zichtbaar zijn en puur dienen als overgang naar de ‘echte’ lijn die op een kwart van je ogen begint.

 

4.     Wit Oogpotlood of Kohlpotlood

Ook een tip die niet mag ontbreken in ons lijstje met make-up tips voor grotere ogen : het witte oogpotlood of kohlpotlood. Door je waterlijn in te kleuren met wit, zorg je er direct voor dat je oogwit optisch groter lijkt. Doordat het oogwit meer aanwezig is, lijkt je oog ook groter. Met het witte oogpotlood kun je eventueel je binnenste ooghoek ook nog iets extra aanzetten.

 

5.     Wimperkruller

Toegegeven, een wimperkruller kan een belasting zijn op je wimpers. Immers, als je ze iedere keer met een wimperkruller bewerkt, komt er flink wat druk te staan op die haartjes. Toch kun je een wimperkruller wel heel goed gebruiken om extra volume te creëren bij je wimpers. Daarnaast lijken je ogen ook groter als ze niet over je ogen hangen, een dubbele plus!

Tip: Gebruik een wimperserum om de gezondheid van je wimperharen optimaal te houden. Ze zijn zo niet alleen veel beter bestand tegen bijvoorbeeld een wimperkruller, maar ook tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

 

6.     Wimperprimer

Een wimperprimer is nog niet zo heel bekend in beautyland, terwijl dit wel een product is dat je wimpers een flinke boost kan geven in lengte en volume. Een primer breng je aan onder je mascara. De wit kleurige GrandePrimer zorgt ervoor dat het zwart van je mascara nog intenser wordt. 

 

7.     Mascara

Mascara mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje met make-up tips voor grotere ogen. Het wordt door velen al gezien als hét make-up item en veel vrouwen gaan niet zonder de deur uit. Breng een laagje mascara aan over de wimper primer. De witte kleur is dan met het blote oog niet meer te zien, maar laat het zwart van de mascara nog beter uitkomen. Zelfs de dunste wimperhaartjes krijgen zo een mooie coating, die de wimpers langer en voller eruit laat zien.

8.     Huidverzorging

Het klinkt misschien als een vreemde vogel in dit rijtje, maar een goede huidverzorging kan echt bijdragen aan het groter lijken van je ogen. Hoe meer onzuiverheden, oneffenheden en mee-eters je bijvoorbeeld op je gezicht hebt, hoe ‘drukker’ je gezicht eigenlijk is. Door je huid goed te verzorgen, krijg je een egale, frisse basis waarbij je alle aandacht naar de ogen laat leiden. Gebruik daarvoor dagelijks een milde cleanser en reinig je gezicht bijvoorbeeld eenmaal per week met de Black Luster Mask van Milky Dress. Dit masker bevat verzorgende mineralen uit de Dode Zee die onzuiverheden van je gezicht haalt met een magneet. Niet alleen leuk om te doen, maar je huid blijft ook zijdezacht achter.

 

9.     Wimperserum en wenkbrauwserum

Wat voor de huid geldt, gaat ook op voor de wimpers een wenkbrauwen. Een goede verzorging ligt aan de basis van iedere succesvolle look. En als je je hoofdhaar verzorgt met een voedende conditioner en haarmasker, waarom je wimper- en wenkbrauwharen niet? Door een wimperserum en wenkbrauwserum te gebruiken, ondersteun je de gezondheid van deze haartjes. Wimpers krijgen zo de kans om hun optimale lengte te bereiken en zien er sterker, glanzender en gezonder uit. Wenkbrauwen ogen voller en zitten beter in model. Voor meer informatie over de werking van deze verzorgingsproducten verwijzen we je graag door naar het informatieartikel over het wimperserum en het wenkbrauwserum.

 

10. Goede egale basis

Als je huid en haren in topconditie zijn, dan is het tijd om een goede basis te leggen voor de look. Voor de ogen stipten we al even een primer en oogschaduw aan. Er zijn echter meer producten die ook onder de make up tips voor grotere ogen vallen. Denk bijvoorbeeld aan concealer, dat eventuele donkere plekken en wallen onder je ogen weg kan werken. Of foundation, dat oneffenheden vermindert en je een egale basis geeft. Minder aandacht naar de huid, meer aandacht naar de ogen. Er is zelfs lichaamsmake-up die je huid een frisse, zongebruinde teint geeft. Lees er meer over in ons overzicht van lichaamsmake-up en primers.

 

11. Wenkbrauwen shapen voor grotere ogen

Als we kijken naar make-up tips voor grotere ogen, kunnen we de wenkbrauwen niet vergeten. Je wenkbrauwen zijn minstens zo belangrijk als je ooglid en je wimpers om je ogen groter te laten lijken. Als je je ogen zo groot mogelijk wilt laten lijken, moeten je wenkbrauwen de juiste lengte en vorm hebben.

  •        Voor de juiste lengte meet je de binnenkant door een potlood langs je neusvleugel te leggen. Je ziet zo goed waar je wenkbrauwen ‘horen’ te beginnen.
  •        Voor de bekende ‘knik’ in je wenkbrauwen kun je het potlood vanaf het puntje van je neus langs je pupil leggen. Dit ligt ongeveer in lijn met de knik van je wenkbrauwen. Let op: als je hier van nature geen knik hebt, hoef je die niet uit alle macht te epileren of bij te tekenen. Blijf de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen volgen bij het aanzetten.
  •        Voor het uiteinde van je wenkbrauwen kun je het potlood vanaf de neusvleugel langs de buitenste ooghoek leggen. Hier eindigt ongeveer je wenkbrauw.
  •        Heb je hier geen haartjes van jezelf, dan kun je ze bijtekenen met een potlood. Heb je al wel een paar haartjes, dan kan een wenkbrauwgel ook al uitkomst bieden. Er bestaan ook speciale sjablonen die je op je wenkbrauw kunt leggen om te zien waar je eventueel nog bij kunt tekenen. Let op: gebruik een sjabloon dat de oorspronkelijke vorm van je wenkbrauwen zoveel mogelijk volgt.

 

12. Pas op met overige make-up

Je hebt alle tips opgevolgd en hebt nu prachtige grote ogen, top! Let alleen wel op de rest van je make-up. Je kunt je ogen groter laten lijken, maar als je vervolgens een gigantisch dramatische rode lip zet, wordt dit effect weer minder. Als je een highlighter gebruikt die ze op Mars ook kunnen zien, vallen je ogen ook weer minder op. Wil je de nadruk echt op je ogen leggen, dan raden we aan de rest van je make-up enigszins subtiel te houden.